Lewis Hamilton osvojio VN Turske i osigurao sedmi naslov prvaka!

Pobjednik hladne, kišne i uzbudljive utrke za VN Turske na stazi Istanbul Park po 94. put u svojoj karijeri je Lewis Hamilton u Mercedesu i time je osigurao sedmi naslov prvaka! Drugi je završio Sergio Perez u Racing Pointu. Fantastičnu utrku su, za promjenu, imali u Ferrariju. U zanimljivoj i dramatičnoj završnici Sebastian Vettel je prestigao momčadskog kolegu za treće mjesto. Tako je Charles Leclerc završio četvrti, što je za momčad iz Maranella najbolji rezultat dosad.

Carlos Sainz je peti, ispred Red Bullova dvojca Maxa Verstappena i Alexandera Albona. U prvih deset su još Lando Norris, Lance Stroll i Daniel Ricciardo.

Sljedeća utrka je u Bahreinu za VN Bahreina 29.11.

Akciju smo dobili već prije samog starta. Prvo je Gasly kažnjen startom sa posljednje pozicije zbog promjene pogonske jedinice. Zatim su Giovinazzi i Russell izletili i slomili prednje krilo. Iako je izgledalo da će Giovinazzi ostati u šljunku, uspio se izvući uz pomoć sudaca pored staze i vratiti u boks. Russellu je bilo lakše jer je udario u ogradu na ulazu u bokseve te se lako vratio u garažu.

Russell i Latifi su startali iz boksa jer nisu stigli izaći na grid. Njih dvojica su jedini odlučili u utrku startati na intermedijima, dok su ostali startali na full wet gumama.

 

Odmah na startu smo vidjeli izvrtanja. Bottas i Ocon su se izvrtili (Bottas čak dva puta u prvom krugu), Verstappen je imao katastrofalan start, Stroll odličan i poveo je u utrci. Perez se probio na drugo mjesto. Hamilton je također išao široko u zavoju devet. Vettel je također imao fantastičan start i probio se do trećeg mjesta iza dva Racing Pointa (prvi put da je Vettel odvozio barem jedan krug u prvih tri ove sezone)! Poredak krajem prvog kruga je bio Stroll, Perez, Vettel, Verstappen, Albon, Hamilton, Ricciardo, Raikkonen, Sainz, Magnussen. Izgleda da je važno bilo to što su vozači iza došli s zagrijanijim gumama na startni grid.

Vozači su imali dosta problema s klizavom i vlažnom podlogom. Verstappen se mučio u Vettelovoj zavjetrini, nekoliko je puta išao široko. Za to vrijeme su dva Racing Pointa odjurili, Vettel je nakon tri kruga imao 12 sekundi zaostatka iza Strolla.

U prvim krugovima je najzanimljivije bilo pratiti Verstappena i Vettela. Max je bio brži, ali nije se uspio dovoljno približiti Sebastianu u tim prvim krugovima. Za to vrijeme Hamilton se žalio na kočnice.

Već u sedmom krugu Leclerc ide u boks po nove zagrijane intermedije. Bottas je radiom u osmom krugu javio kako želi nešto promijeniti jer neće se lako probiti kroz gužvu. To i čine u Mercedesu, Bottas je otišao po intermedije. Leclerc je pokazao kako one rade, jer je letio stazom u tom trenutku. Odmah u devetom krugu Vettel ide također po intermedije, a prati ga Hamilton. Vratili su se na sedmo i osmo mjesto.

U desetom krugu Stroll ide po intermedije i vratio se na četvrto mjesto. Leclerc je baš jurio stazom, probio se do 12. mjesta i vozio je najbrže krugove.

 

Perez ide po nove gume krug iza momčadskog kolege. Naravno, po intermedije. Malo sporije zaustavljanje, no uspio se vratiti iza Strolla a samo sekundu i pol ispred Vettela. U ovom trenutku su samo Red Bullovi ostali na full wetu.

Konačno u 12. krugu Verstappen ide u boks. I njegovo zaustavljanje je bilo malo sporije no uspio se probiti ispred Vettela i Hamiltona. Krug nakon ide i Albon, vratio se iza Hamiltona koji se grčevito borio s Vettelom no nikako nije uspio proći Nijemca.

U 13. krugu Giovinazzi odustaje zbog kvara. Proglašen je virtualni sigurnosni automobil.

Virtualni sigurnosni automobil je bio na snazi do 15. krugu. Hamilton griješi u pokušaju pretjecanja Vettela, ide široko te ga Albon prestiže za peto mjesto. Opet se žalio kako mu kočnice ne rade kako treba. Nakon toga Albon prestiže i Vettela, te Hamilton i Vettel nastavljaju svoju borbu. U 17. krugu Verstappen je na samo pola sekunde iza Pereza. Stroll ima osam sekundi prednosti ispred Pereza.

 

Poredak u 17. krugu je: Stroll, Perez, Verstappen, Albon, Vettel, Hamilton, Ricciardo, Sainz, Leclerc, Magnussen. Leclerc je lurio stazom i nizao najbrži krug za najbržim krugom.

U 18. krugu se Verstappen izvrtio u pokušaju pretjecanja Pereza. Izgubio je poziciju od Albona, Vettela i Hamiltona. Krajem kruga ide u boks po nove gume i vratio se na osmo mjesto.

 

Albon se rapidno počeo približavati Perezu. U 20. krugu je zaostatak smanjio na tri sekunde. Hamilton se žali kako gubi puno vremena iza Vettela. Suci su javili kako je Max pod istragom zbog prelaska preko bijele linije na izlasku iz boksa. Kasnije su javili da će to istražiti nakon utrke. Za to vrijeme Bottas je nastavio sa izvrtanjima. Bio je daleki 17. u tom trenutku.

Do 23. kruga Albon je došao na pola sekunde do sekundu iza Pereza. U isto vrijeme Perez se približio Strollu na četiri sekunde. Stroll se žalio na malo podupravljanja.

Hamiltonu su javili da čuva gume do moguće suhih uvjeta i prelaska na gume za suho. U isto vrijeme Vettel je projurio i počeo se približavati vodećem trojcu. Poredak u 26. krugu je bio Stroll, Perez, Albon, Vettel, Hamilton, Ricciardo, Sainz, Verstappen, Leclerc, Magnussen.

U 29. krugu Albon javlja kako su mu prednje gume potrošene. To se moglo vidjeti i po tome koliko je izgubio na brzini jer se Vettel približio na manje od dvije sekunde iza njega. Ni Hamilton nije bio predaleko, nešto više od sekunde iza Vettela. Također, i Stroll se žalio na potrošenost guma. Uvjeti su stvarno bili nezgodni, intermedije su se pregrijavale, a uvjeti za suhe gume nisu bili povoljni. Krug nakon dopušteno je korištenje DRS-a.

U 31. krugu Leclerc ide u boks po nove intermedije. Vratio se na deveto mjesto, na kojem je i bio prije promjene. Krug poslije smo gledali odličnu borbu Ricciarda, Sainza i Verstappena. Ricciardo je u 32. krugu izgubio poziciju od Sainza i odmah otišao u boks po nove gume. Vratio se iza Leclerca.

U 34. krugu Vettel ide po nove intermedije. Uz malo problema pri promjeni guma vratio se na stazu na šesto mjesto. Dok je Vettel izlazio iz boksa Albon se izvrtio u zavoju četiri.

 

Očigledno je bilo da će svi ići na još jedan set intermedija. No, Hamilton je javio kako ne želi mijenjati gume, dok u 35. krugu Albon ide po novi set guma. Vettel ga je prestigao, Albon se vratio na šesto mjesto.

Perez je bio na manje od sekunde iza Strolla, a Hamilton tri sekunde iza Pereza. U 36. krugu Stroll ide u boks jer je došao u opasnost da ga prestigne Vettel. Uspio se vratiti ispred Vettela, a iza Verstappena. Tako se Hamilton odjednom našao u borbi s Perezom za prvo mjesto te u 37. krugu uspjeva prestići Pereza i preuzima vodstvo.

U 39. krugu Stroll gubi pozicije od dva Ferrarija. Prvo je izgubio poziciju od Vettela, a onda u pokušaju povratka pozicije gubi i od Leclerca. Potom Leclerc prestiže Vettela, a Bottas se još jednom izvrtio.

Poredak u 40. krugu je: Hamilton, Perez, Verstappen, Leclerc, Vettel, Stroll, Albon, Sainz, Ricciardo, Norris.

Stroll je nastavio gubiti pozicije. U 42. krugu pada na osmo mjesto, iza Albona i Sainza. Zatim u 43. krugu Leclerc prestiže Verstappena za treće mjesto. Odmah iza toga Verstappen ide po nove gume.

Idućih pet krugova nije bilo većih promjena. Poredak je bio Hamilton, Perez, Leclerc, Vettel, Sainz, Albon, Verstappen, Stroll, Ricciardo, Norris. U 48. krugu Bottas ide po novi set intermedija, no on je predaleko, krug iza Hamiltona na 15. mjestu.

U 53. krugu Vettel prestiže Albona za šesto mjesto. Leclercu javljaju kako očekuju jaku kišu krajem utrke. Krajem utrke su se u Mercedesu spremali “sigurnosno zaustavljanje” za Hamiltona, jer su imali dovoljno razmaka do Pereza da to naprave. Ipak, ne odlučuju se za to i Hamilton je odjurio do nove, 94. pobjede u karijeri. U zadnjem krugu smo svjedočili Ferrarijevoj “mini drami” – Leclerc je proklizao u zadnjem zavoju tijekom pokušaja napada na Pereza i Vettel ga je prestigao te došao do svog prvog postolja u 2020.

126 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jerodkr

Justen Andrews from Fort Collins was looking for kids homework help carbon element Robbie Edwards found the answer to a search query kids homework help carbon element kids homework help carbon element importance of mba admission essayhow to write cinquian poetry, homework helper inhr profile sample resumehow to write questions for a labor board hearing. buy essay how to write a great dinosaur report, kids homework help carbon element job search cover letter format. how to write a handouthow to write an introduction psychologyjanitor resumeielts writing task 2 model answer pdfhow to write babylonian numerals. how to write annexure how… Read more »

papaya

Kad čitam Luthera zapitam se jesam li ja osoba koja živi na istom planetu kao i on…pa nemozemo mi gledati 20 utrka ,cekati Maxa da pobjedi i onda osokoljeni reći ma Max je bolji…nemožemo gledati npr 8 kišnih utrka di ham bude 6 odličan i 2 bude katastrofa i reći da on nezna voziti po kiši…pa svi se vrte po kiši,i superiskusni Kimi….Koliko je zavisti,ljubomore,zlih strelica…čemu…on ima 7 naslova,MS također i da se okrenemo na trepavice,nitko im to nemože uzeti niti osporiti…a ako od 300 dana netko ima 5 loših dana,da ga izbrišemo sa lica zemlje???

Dejan

Prije svega cestitke jos jednom Mercedesu i Hamiltonu! Utrku je presudila cista rutiniranost izvedbe,hladna glava i strpljenje koju potvrđuju prva tri prvoplasirana. Max,nije mi drag ali trazit pobjedu pored ovakvog Mercedesa mozes samo uz rizik a onda je naravno otvoren prostor za pogreske.U svakom slucaju bolje pokusat nego bit sjedeca patka. Ferarri danas potpuno osvjezenje naspram krstarenja stazom u proslim utrkama. Za kraj bi samo nadodao jos jednu cinjenicu koja me mori,pa jel moguce da jedan Perez ostane bez mjesta u F1 pored Strolla🤔 Znam da danas novci umjesto talenta i rada imaju ocitu prednost u F1 ali nepravda svejedno… Read more »

Mike-ferrari

Cestitke lewisu na naslovu
Cestikem mercu na hrabroj strategiji 1 ulaska i voznji na celavim interima jer to im je jedino radilo na bolidu(da je Hamilton isao na strategiju Botasa vjerovatno u bodovima ne hi zavrsio)
No rizik ionako nije postojao ionako bi uzeo naslov na iducoj utrci
Sva 3 iskusna vozaca na prve 3 pozicije
Utrka odlicna

Pedji2

Bas bih voleo da vidim neki upitnik na pitanje: Da posedujete tim u F1 koga bi ste imali za vozace? Onako kao neka idealna postava. Dva najbolja.
Ja bih izabrao Hama I Lec

dansla

E baš tako bi i ja izabrao ! Jedino što mi je nepoznanica Russell , bilo bi ga dobro vidjeti u boljem bolidu da vidimo što zna .

Pedji2

Da, potencijal a zamena za Hama

LUTHER

da se razumijemo, ne navijam za maxa, ni za lewisa, i da citiram kimija, nije me briga tko će pobijediti niti bit prvak… s druge strane, čitam malo komentare dolje i sve se svodi na međusbno vrijeđanje, tko je bolji, ko je amater, ko je sjedio djedu božičnjaku u krilu i sl.. iz svega što je napisaono, vadim vaš zaključak da max idiot koji se eto vrtio, gubio živce, previše trudio…bla bla bla.. pa se moram malo namsijati i sjetit prošlih utrka, točnije prošlih sezona gdje se “pljuvalo” po većini vozača jer uvijek voze ziheraški, trebali bi barem pokušat.. zašto… Read more »

west 44

A za koga navijaš?

Gigi

Lutheru di si ti vidio vrijedanje? Nitko nikog nije vrijedao, samo rasprava. Nitko nije napisao da je max idiot, di si to procitao? Ja isto ne kuzim navijace maxa kad grijesi on pokusava, trudi se al ima los bolid a kad je na postolju onda je to vanserijska voznja. RB je los bolid ajd stvarno? Eto ni ja ne navijam za maxa i hamiltona. I ne kuzim zato je hamiltonu isla na ruku siroka staza? I vesu je na ruku isla siroka staza, da je bila uska razbio bi se u ogradu jel tako?

Pratiteljcro

Teo_S ga naziva bivolom

Pedji2

Na prvu recenicu bih dodao samo da po mogucstvu bude neizvesno prvenstvo.. a ostatak teksta uglavnom nije toliko ni bitan. Normalno je da se dize Hama u ovakvim trenutcima, pa upravo je osvojio 7 titulu, nakon super iskusne voznje. kad ce ga se dizat ako ne sada.. pogledaj gde je Bottas! Kako njemu nije Isla u prilog siroka staza??? A npr ne smeta ti sto se Maxa uvek dize( izuzmi danasnju utrku). Maxa sa 7 pobeda( ako I toliko). Stvarno nisam rob statistike, ali Ham je najkompletniji vozac na stazi.

Letecibalkanac

Prije svega strasna utrka. Da nam je vise ovakvih. Svaka cast i cestitke za LH. Vrhunska voznja. Ne znam koliko je uopce vozaca danas uspjelo da odveze bez greske ali Vettel je jedan od tih i kapa do poda. Mozda ipak pokazatelj da kada ne forsira i vozi strpljivo, ima daleko bolje rezultate nego kada gura iznad mogucnosti bolida. Max je pokazao upravo danas da jos uvijek nije sazrio u pravom smislu. LH od kada je postao “ziheras” ili ti ga mudriji i pametniji i poceo je osvajati naslove. Koliko je ovaj sport igra brzine toliko je i strpljenja i… Read more »

west 44

Koga zanima ima na AMUS-u članak- Weltmaister mit Maisterleistung -koji donosi objašnjenja Mercedesovih inžinjera o ponašanju njihovog bolida ovog vikenda!

Pedji2

Cestitke Hamiltonu na naslovu, odlicno je vozio danas. Rekao bih da je samo prvih pet vozaca znalo kako voziti u ovim uslovima I svaki od njih je zasluzio barem postolje. Stroll ocekivano katastrofa, kako vidim on ponekad zna izvuc dobar krug I nista vise, sve ostalo je ispod proseka. Albon je imao finu priliku za nesto napravit danas, Ali izgleda da nema vise pouzdanja ili cega vec.. Max ocajno, sve sam cekao da pocnu govoriti kako se brze izvrce od Vettela😁 Bottas verovatno najgori vozac na gridu danas.. Trka zanimljiva, Jos da je prvenstvo neizvesno bila bi poslastica. No I… Read more »

mika.KA

cestitke LH na 7 naslovu! zasluzeno!
utrka prava poslastica.

mody

zao mi je racin pointa bili su jako blizu,, steta,,, mercedes ce dobiti sve utrke do kraja,, postalo je dosadno,, pamtili bi ovu trku dugo da je dobio strol ili perez

FerrariHR

Nisam bio u prilici gledati ovu utrku, ali vidim da je bilo škakljivo..
Ferrari napokon tamo di pripada, pa kako god bilo. Čestitke Hamiltonu na naslovu, opet dobar posao u Carigradu👍

teo_S

A zasto ne Lygos FerrariHR? 😉
Izuzmemo li Luju, Seb je danas s ovim postoljem highlight utrke, barem za mene, s obzirom na obzir.
Odlicna utrka, na odlicnoj stazi, s katastrofalno losom novom podlogom. Istambul Park treba ostati u kalendaru.
Max jos jednom pokazao vozacku neinteligenciju.
Dzaba bivolima talent…

FerrariHR

Može i Konstantinopolis👍

teo_S

Neslavno zavrsio.
Gubitnicki naziv za grad…

FerrariHR

Da👍

Izvjestaj

Dal’ su u RP namjerno razdvojili taktike il’ je Stroll jednostavno više potrošio gume? Perez ga je prakticki sustigao kad je ovaj ušao u box.
Dok sam gledao pomislio sam da su namjerno razdvojili ..

sennad

Čestitke Lewisu na tituli. A Botas nije loš vozač samo je za kišu “majstor” 😂😂😂😂😂😂

papaya

Što reći,vjerojatno na pocetku su se neki dušebrižnici veselili izvrtanju Hama ,međutim njihovi puleni su to naucili u utrci i po par puta…..i još mu vettel dođe na postolje…četverostruki prvak…top vozač Hamilton….cestitke i ferrariju….velike cestitke Ferrariju…a max………… .bez komentara!!!!

konacadabra

Čestitke Lewisu na sedmom naslovu, na stranu kaj ima bolid, vettel ga je štopao pola utrke(drago mi je da je radi ferrarija) i onda kad je trebalo, jednostavno Lewis.

uriah

Rijetko se javim,nisam navijač niti jedne ekipe,danas su uvjeti bili da je do izražaja dolazilo koji vozač ZNA voziti i koliko pameti on i ekipa imaju u glavi.I pokazalo se da je najbolji Lewis,da je Vetel odličan i mudar,da Max nema živce,puca ga adrenalin.Koliko se puta izvrtio svojom greškom i nestrpljenjem.Lewis i Vetel bogme nisu,stare su oni kajle.Perez me iznenadio odličnom i mudrom vožnjom,šteta bi bilo da ga nema sljedeće godine.I naravno ovaj put su po performansama svi bolidi bili jednaki jer je bilo mokro.Pa malo razmislite,prije nego nekoga ocrnite.Lewis vam može biti antipatičan(kao što je meni bio Schumaher),ali je… Read more »

west 44

Heep,heep za Uriah!!!

Pratiteljcro

Lewis jeste jedan od najboljih vozaca ikada ali pricati da je nebitno to sto vozi najbrzi bolid cak i po kisi je neznanje. Najbrzi bolid ima prednost cak i po kisi! Plus sto je ham svoja obilazenja danas odradio (gle cuda) na ravnome gdje je merc daleko najbrzi. I to lewis dobro zna, nevrijedi mu riskirati kao ostalima da senadhebava po zavojima koja su po kisi riskantna nego je lijepo cekao priliku za napad na pravcu.
Zbog takve prednosti u bolidu lako je ispasti na kraju balade “mudrac/takticar/stari lisac”

west 44

Da se ne lažemo nikad nitko u tačkama nije bio svjetski prvak, ni Senna . ni Schumacher, ni Prost ,ni Fangio,pa tako ni Hamilton ali treba imat nekakvog talenta i nešto u glavi za to!!!

Pratiteljcro

Naravno, ni neosporavam to.

Desmosedici

Da..velika šteta bi bilo da Checo ne pronađe momčad..i to dobru momčad, da može ići na pobjede.

robif

7 suza isplakat cu nocas,7 suza past ce na moj dlan…..svaka čas Lewis….a najviše mi je drago zbog Vettela…nek mu je sretno….zanimljivo da si Ham. i Vett. uvijek cestitaju

Desmosedici

Ne mogu da vjerujem..Danas se nitko ne izrugiva sa Vettelom i sa Ferrarijem?

west 44

Ako ti fali samo reci,dalo bi se!!!

Desmosedici

..tebi da..uvijek..i kad treba i kad ne treba..to je tvoj problem.

Pratiteljcro

Sta se cudis?! Odvozio je odlicno bilo bi glupo sprdati ga.

Desmosedici

Ja, Ja!..Regenmeister!

Desmosedici

..kao u Monzi 2008.

LUTHER

čestitke lewisu, ali sad se vidjelo… čim se treba boriti za poziciju, već počinju problemi, ak se ne varam, 20tak krugova iza vettela se vozio, al ok.. bottas, katastrofa od njega, vrtio se ko katarina witt… stavi maxa u mercedes pa da vidimo

west 44

Dobro je što se Max danas nije okrenuo nijedanput,ha,ha,ha!!!

Pratiteljcro

Ham nemora loziti bolid do samog kraja i opet ce pobjediti. A max i lec moraju.
Ili zaboravljas na tu cinjenicu?

west 44

Vremena po krugu govore da je Hamilton odvozio super brzu utrku!Druga je stvar što se Max zaletava kao bez mozga.

Pratiteljcro

Kada je odvozio brzu utrku? Nakon sto su mu se ostali maknuli?nakon obilazenja na pravcu? Cak je i polusposobni strol u cistom zraku radio najbolja vremena.

west 44

Znači brzo i precizno baš kako mu je trebalo a da se izlaže prevelikom riziku!

Pratiteljcro

Dakle slazes se da je sve karte obilazenja X vozaca polozio na pravac jer zna da mu je tu najveca sansa za prolaz?

west 44

Ne slažem se i ne kužim čemu inzistiraš na nekim stvarima koje su potpuno nebitne osim da se baviš trolanjem danas poslijepodne .što ti je izgleda jedini cilj. Čovjek je pobijedio trku sa 6 mjesta , napravio 30 sek. prednosti,uspio sačuvat gume do kraja,odvest sa najmanje grešaka što se moglo i kome ima šta dokazivat sedmerostruki prvak svijeta.Pa Hamilton je zaobilazio na utrkama na mjestima gdje nitko nije niti će prema tome stvar je potpuno jasna osim troličima kao ti koji se hvataju za sve i svašta samo da bi umanjili uspjeh!!!

Pratiteljcro

Nemoj se praviti glup kad nisi.

“Pa Hamilton je zaobilazio na utrkama na mjestima gdje nitko nije niti će”

Ali ne i na ovoj utrci drzi se teme! Pricamo o danasnjoj utrci ako nisi primjetio.
Pobjedio je zbog iskustva i zbog najbrzeg bolida a ti i tvoji samo zmirite na tu cinjenicu i nastavite pretjerivati slobodno.
Mercedes nema konkurenciju provuci tu cinjenicu kroz mozak ako mozes.

west 44

Mercedes nema konkurenciju i baš mi je drago zbog toga ,ja s tim nemam problem, neka ih gaze dokle god mogu meni ne smeta,ljudi su najbolji imaju najboljeg vozača i priči je kraj! Što se tiće obilaženja na pravcu nije li Max obilazio na pravcu pa se izvrtio a jebiga nekad treba znat i na pravcu ,nekad je i pravac teži nego krivina u ovakvim uvjetima!!

Pratiteljcro

Maks nije obilazio na pravcu kad je izlatio nego u zavoju, pogledaj snimak. U samom dnu zavoja…

west 44

Max je izletio na izlasku iz zavoja prema pravcu zbog toga što je bio preblizu i izgubio grip-dobro je prošao mogao je i poljubit ogradu!

Pratiteljcro

Tako je izletio je na IZLASKU IZ ZAVOJA ne na pravcu kojeg gore spominjes podrugljivo
“nekad je i pravac teži nego krivina u ovakvim uvjetima!” nekenjaj

west 44

Tako je iz zlaska iz zavoja NA PRAVCU!!!

Pratiteljcro

“nekad je i pravac teži nego krivina u ovakvim uvjetima!”

Max je izletio zbog “lateralne sile” koja djeluje kod skretanja. Cimnilo ga je u lijevo (dok je jos skretao) i izvrtio se jer je bio prebrz za uvjete na stazi i plus bio u zavjetrini perezovoj zato to i je bio preoptimistican ili glup potez.
Previse je brzine i optimizma prenio u zavoj, nije savladao zavoj, da se domogo pravca nebi izletio moze i tako da se kaze.

LUTHER

nitko ne umanjuje lewisoj uspjeh i kvalitetu, al ako se pogleda cijela utrka…lewis nije mogao obići vettela, dok je npr albon to je riješio bez problema… ok, lewis je taktizirao, to je iskustvo i pamet..ali opet ostaje ta činjenica da nije mogao proći, dapače nije ni pokušao… meni je max ispao smiješan sa izvrtanjima, (nit ga volim), ali je barem pokazivao želju da prođe nekog… kao npr sainz i russel… ham jeodličan vozač, al bi htjeo vidjeti ovakvu utrku npr na mađarskoj plus kiša.. e… da vidimo kak bi onda prestizao sa sredine grida

west 44

Imam savjet, prijavite se kod glavonje Vetme pa tamo trolajte protiv Hamiltona zašto je obukao crne gaće a ne bijele bit ćete dobrodošli!!!

Pratiteljcro

Opet gluposti. Salji nekog fer navijaca tamo na taj fan club sajt a ne mene.

Gigi

Znaci stavi maxa? A sto je max danas napravio, izgorio ko pocetnik, forsirao i vrtio se po stazi al naravno ti ces rec to je do bolida, jel tako?

Pratiteljcro

Ako hejtas mozes reci to sto si reako. S druge strane max je s jednim zaustavljanjem vise dosao tik do sainza i zavrsio ispred albona.
Ako je netko izgorio ko pocetnik onda je to mali $troll. Pogubi se svaki puta u utrci.

F1 Majstor

Odlican komentar Pratiteljcro

Gigi

Pratitelj i to je tebi uspjeh? Alo pa startao je 2. Pa lec i Vettel su ispred njega zavrsili kolko puta je Lec isao u box i di je startao? Ne hejtam ja nista al ti realno gledaj stvari i priznaj da Ves nije najbolji vozac na gridu. Eto ja kazem da ga bi Lec pobjedio.

Pratiteljcro

Neznam odakle da pocnem. Kisne utrke cesto nisu mjerilo nicega, pa i jedan panis ima tu jednu pobjedu po kisi i niti jednu vise. A max je usro motku na startu svojom greskom, to stoji, ali poslje cim mu se maknio vetel nizao je najbrze krugove. Poslje je pretjero u duelu s perezom precjenio se i izvrtio. Njegova greska naravno. Ali zna maks da je hamilton u brzem bolidu iza i da mu je ham prvi i glavni konkurent za mogucu pobjedu, plus vozi sporiji bolid od merca i mora pritiskati daleko vise nego hamilton a RP mu nije prijetnja… Read more »

Gigi

Ja ne mrzim Vesa nego realno sam napisao kako stoje stvari, vidim da si hrpu komentara napisao protiv Hamiltona eto zasto ti mrzis njega? Tvrdis da je merc dominantan sto je istina ali nije na ovoj stazi, RB je bio bolji od merca cijeli vikend u Turskoj tako da ti ne drzi onaj komentar da se Ves trebao borit sa bolidom a Ham samo odvozit. Eto tolko.

Pratiteljcro

Ja godinama govorim kako je hamilton jedan od najvecih vozaca IKADA. I kako ja sad hejtam pobogu? Ja samo UKAZUJEM na to da je hamilton ipak u najboljem bolidu i da to NIKADA netreba zaboraviti. Isto kao i Alonso prije u ferariju nikada nije bio brzi od RBa, mozda u jednoj ili 2 utrke u sezoni mozda, pa ipak naslov je 2 puta izgubio za dlaku. U slicnoj situaciji je max danas tako blizu a opet tako daleko. Kada max zavrsi iza merca ili razdvoji mercedese svima je sve normalno, kada napravi pogresku vecina krene sa pljuvanjem a najbitnija stvar… Read more »

dansla

A ko je kriv za to što je Max morao jednom više u boks ? Pa on sam , jer se izvrtio i uništio gume !

Pratiteljcro

Kakvog ti krivca trazis? zasto?
Spominjao sam maksov trud u utrci i brzinu jer je sa jednim boksom vise i dalje drzao prikljucak i kontrirao gigiju na njegovo misljenje da maks nije nista napravio. Bas naprotiv bio je brz kao i lec.

dansla

Pa jesi opravdavao rezultat jednim više ulaskom u boks ?
Mislim , ne kužim te uopće , RB je drugi najbrži bolid na gridu , na ovoj utrci vjerojatno i najbrži , a Max završio tek 6.
I ti onda hvališ njegovu vožnju .

Pratiteljcro

Fulao si poantu. Ti trazis nekog krivca, ja samo kazem da je max unatoc glupoj pogreski i jednim zaustavljanjem vise ipak bio u prikljucku za vodecima STO ZNACI da je vozio brzo, koliko je mogao bas kao i leclerc a ni vetel nije bilo los. Najbolje je kad ves izleti hejteri samo iskacu kao iz pastete a kad napravi dobar rezultat onda sutite.

Berislav

Što misliš, dali bi mu se isplatilo izazivat vraga inzistiranjem na preticanju Seba kada se Seb maknuo svojom voljom….a ima u džepu sedmicu i ovako i onako i još ktome da tebi ispuni volju? Ah….da dodam Max bi razbijao Mercedes i sebe….a možda i još nekog. Uživaj i dalje.

Gigi

Berislav tocno tako, Hamilton je odvozio ko pi… al to mu se isplatilo, staza mokra i skliska ne treba forsirat a Ves forsira cijelu utrku i di zavrsi i jos k tome RB je bio brzi od merca cijeli vikend.

Pratiteljcro

Nije RB brzi od merca cijeli vikend nego maks. Lewis je taj koji place kako je novi asfalt sklizak a max je taj koji PRVI izlazi na stazu, pokazuje volju, zeli upoznati stazu i izmjene gripa jer polaganjem gume sve se mijenja iz kruga u krug. Lewis je taj koji je zasluzan sto je merc djelovao sporo cijeli vikend. Max u nabrijanome modeu lewis u uplakanom kmee asfalt je los. I dobro kazes, staza mokra i skliska, pa i ja da sam na hamiltonovom mjestu nebi pritiskao i riskirao odustajanje. Zamisli da je izletio i odustao nebi ostavio takav “umjetnicki… Read more »

west 44

Eto ti Bottasa s najbržim bolidom i kalkulacijama!

Pratiteljcro

Smatras se nekim fanom formule hvalis se da si realan i onda izvalis ovo za botasa. Kakav crni botas evo i jucer sam linkao butonovo misljenje o botasu, kaze da je dobar u kvalama ali u utrci nemoze dodirnuti hamiltona i potpuno je u pravu. Netreba trositi rijeci na botasa vise. Da su u mercu max ili lec hamilton bi se znojio kao na raznju, nebi bilo mjesta za kalkulacije jer ova da mladca nekalkuliraju previse, nego non stop daju maksimum tj pokusavaju to. https://www.motorsport.com/f1/news/button-hamilton-challenging-teammate-mercedes/4907416/#:~:text=Jenson%20Button%20believes%20Formula%201,nine%20wins%20in%2013%20races “I know Valtteri gets close in qualifying and sometimes outqualifies him, but race pace compared… Read more »

Berislav

Bože moj…što ti tražiš u F1. Idi gledaj karting gdje djeca voze…

Pratiteljcro

Gdje su ti argumenti??

Berislav

Ti mene pitaš gdje su mi argumenti…..jel’ ti to meni ozbiljno?…..Eto ti odgovor na tvoju prvu rečenicu: ‘Cijeli petak i cijelu subotu nisu znali gdje im je bolid. Lewis i Botas su imali odlično i iskreno pojašnjenje-“Sranje” od situacije (ne sječam se da je ikad upotrebio tu riječ novinaru). Jedva su se ugurali u Q3!! Gume su im bile ‘kilometrima’ od radnog ‘prozora’. Niti sekunde na stazi nisu potrošili da bi učinili nekakav ‘setup’ jer im gume nisu radile…..i takvi su ušli u utrku. Lewis je do pola utrke imao 22″ zaostatka za prvim……itd, itd! Nema smisla komentirati ostatak tvog… Read more »

Pratiteljcro

S koje si ti visoke planete izronio, da ozbiljno te pitam! “Cijeli petak i cijelu subotu nisu znali gdje im je bolid” Ne nego se nisu trudili dovoljno, posebno hamilton. “Lewis i Botas su imali odlično i iskreno pojašnjenje-“Sranje” od situacije” Pod sranje su govorili na generalni grip na stazi koji je bio po prvi put ikada ovako katastrofalno los, ali svima je bilo isto! Svi su klizali u petak NA SUHOME samo mi nemoj reci da ni u petak nisu mogli zagrijati gume. “Jedva su se ugurali u Q3!!” Nisu u q3 nego u q2 i to samo hamilton… Read more »

west 44

Idi na auto motor sport pa pročitaj malo o tome što ne znaš,članak ti se zove “Weltmaister mit maisterleistung”.Tu će ti Mercedesovi tehničari objasnit sve što te zanima!

Pratiteljcro

“Racing Point set the tires on fire after two laps, we only after seven. Unfortunately you don’t have those seven laps on a Saturday,” U utrci majstore u utrci ima vise od “seven” krugova i to je tocno ono sto sam napisao post gore. U kvalama jesu bili u zaostatku ali, napisao sam u postu gore: “no u utrci iz kruga u krug apsolutno je sve bilo uredu a dokaz za to je hamilton koji cim je uhvatio cisti zrak SA SAMO JEDNIM ZAUSTAVLJANJEM je pomeo utrku.” Sve sam ti rekao a ti i dalje fantaziraj kako je ham sa… Read more »

west 44

To ti sad opravdavaš Maxa, što nije pobjedio to je bit tvoje priče ,jebiga čovjek je usro motku a imao je priliku za pobjedu.Prvo je usrao start a onda je imao okretanje i neplaniran ulaz u box, sve u svemu sam si je kriv!!!

Pratiteljcro

“To ti sad opravdavaš Maxa, što nije pobjedio to je bit tvoje priče” Pffff…. Ja samo pokusavam reci da je merc bio “merc” u utrci i da je i dalje najbrzi bolid na gridu i da se zanosis i ti i gigi i njegov odvjetnik berislav, svi fantazirate kako je “jadni” merc sa hladnim gumama hamilton nekako magicno doveo do pobjede, da nespominjem i madgalicu provokatora koji isto tako podjebava i siri lazi kako je sva zasluga na hamiltonu a da bolid nema nikakve veze! gigi cak misli da je rb bio brzi ove nedjelje a to je samo privid.… Read more »

west 44

Dosadan si s tom pričom uživaj i dalje u pobjedama Hamiltona i Mercedesa a Max je još uvijek zeleni bandoglavac!

Pratiteljcro

Ma klasika kad ponestane argumenata mijenjas pricu. Prvo nakon AMUS clanka , prelazis na komentiranje o maxu, odlazis sa poante i sada kada ti ponovo nacrtam o cemu pricam u svom zadnjem postu i kada NEZNAS sta bi rekao pocinjes sa vrijedanjem. Smijesan si.

Gigi

Ja sam tvoj komentar 3 puta procitao i nista ne kuzim. Al ok, znaci RB nije brzi od merca nego Ves a oba RB-a zavrsila ispred oba merca u kvalama. Iskreno neda mi se raspravljat vise jer nisi objektivan.

Pratiteljcro

Dali primjetis “govor tijela/bolida” kod lewisa kroz cijeli vikend? Jel primjetis nekakav poseban trud, ili vise primjetis rezerviranost i kalkuliranje? U petak dok je staza bila super skliska, max prvi izlazi na stazu i “uci” ju, posto se staza svakim krugom ubrzava vozi i zeli nauciti gdje se pojavio grip. A lewis s druge strane (ozaloscen losim gripom) kao da ceka da drugi poloze gumu u asfalt da se on “nemora zezati s time”. S te strane moze se reci da je mudar jer pusta drugima da odrade posao umjesto njega ALI takav pristup ima i drugu stranu medalje tako… Read more »

dansla

Kakav crni Max , njegov maksimum je par bljeskova u sezoni i to je to . A i to bude samo ako mu se sve poklopi .

Pratiteljcro

Lol tjesi se. Hamilton Alo button hvale maksa ali nasao se jedan dansla znalac.

Pratiteljcro

Pimplava voznja plus klasicno kmecanje o gumama i sve to do pobjede.
Riga mi se od mercedesa vise i te iste dominacije. Na botasinja netreba trositi rijeci vise.
Cestitam svima koji slavite hamiltonovu pobjedu i naslov ali budite svjesni da je u daleko najbrezm bolidu.

west 44

Samo rigaj i povuci vodu za sobom!!!

Pratiteljcro

Jedva cekam dan kada merc nece biti prvi. Bas me zanima kako ces tada komentirati stanje u formuli.

west 44

Realno i sa činjenicama kao i sad!!!

F1 Majstor

Ti i realnost?Po tvojim komentarima bi rekao bas suprotno.Bar kaj se F1 tice.

west 44

Bravo za Pereza , kako je navukao Leclerca ko kurton!!!

F1 Majstor

Slicno kao ostatak grida Strolla

Pratiteljcro

Perez tu nije nista napravio vise je iskrompirao.

F1 Majstor

Naravno da nije nista napravio.Leclerc ga je prosao i prejako kocio.Steta nije uspio vis uc u trkacu putanju.Greska al sve u svemu odlicna voznja Leclerca i Pereza naravno.

west 44

Ne nije ništa Perez napravio samo što je kasno kočio da bi ovaj hlebinac morao još kasnije i da mu se desi šta se desi!!!

F1 Majstor

Koju si ti utrku gledao? Perez znaci namjerno van staze u zadnjem krugu da bi ga Leclerc prestigao.Znao je sigurno da ce Leclerc kasno kocit i da ce ga opet uspjet prestic.Hahahah do kud ide ta nerealnost?

west 44

Pogledaj dobro tko je na trkačoj i prosušenijoj strani staze bez obzira što je Leclerc za duljinu bolida napred i tko ima mogučnost da koči kasnije i bolje uvjete za to!!!

Pratiteljcro

“Hlebinac” je morao kociti kasnije da bi obisao pereza jer perez sa drsom dolazi pred zavoj vecom brzinom. Sta ti nije jasno? Leca treba pohvaliti sto je uopce i pokusao ponisitti perezovu vecu brzinu i to na mokrom nutarnjem asfaltu bez gripa. Jedan pokusaj ili gainas ili gubis, na kraju je izgubio ali neka barem nije pimplao i prihvatio poraz.

west 44

Perez nema drs ima ga Leclerc pogledaj snimku !

Pratiteljcro

U pravu si za drs.
Tako je i leclerc navukao pereza ko kurtona u zavoju prije i izmamio gresku 😛

west 44

Zavoj prije je čista greška od Pereza vjerovatno pod pritiskom!

Pratiteljcro

To i je moja poanta. kako je perez usro motku u zavoju prije tako je lec zeljan prolaska upropastio sebi sve u zavoju poslje. Smatram to greskom leclerca a ne perezovim navlacenjem kako ti kazes 😉

west 44

Smatraj ti šta hoćeš rekao sam ti svoje!

Pratiteljcro

Mora tvoja biti zadnja iako je razgovor gotov? si bolestan? Odi na pivo i proslavi taj naslov.
rekao sam i ja tebi svoje.

F1 fan

Hamilton se pola utrke vozi iza vettela i na kraju ni kriv ni dužan pobjedi

F1 Majstor

Nisi realan.Itekako je on kriv za to sto je pobijedio.Covjek je odvozio vrhunsku i pametnu utrku i pokazao jako jako puno znanja.Ne znam na temelju cega ti procjenjujes vozace ali komentar ti ne stoji.Nije imao razloga biti preagresivan zato sto je iskusan i znao je kaj ga ceka.Prekrasno je vidjeti Maxa i Leclerca kako grizu i ja to obozavam ali Lewis je ovu utrku na drugaciji nacin odvezao savrseno.

robif

Lewis je vozio bez stresa i čekao da pokupi bodove,na kraju je došla i pobjeda,zasluzeno

Pratiteljcro

Slicno kao i vetel u njemackoj prosle godine, pimplao, nije riskirao i dosao do podija bez imalo rizika.
Tada si ga na sva usta hvalio.

Desmosedici

..i Renault Alpine i Aston Martin..slijedeća sezona bi mogla biti dosta bolja i neizvjesnija od ove..ali će Mercedes i dalje biti najbolji.

Pratiteljcro

Biti ce LHx8 get in there. Jedino i to mozda ce merc 2022 malo posustati ali sumnjam, koliku prednost imaju sada siguran sam da 80% R&D odjela vec sada radi na 2022. Iz tog razloga RB i vjerovatno fer ce biti blize mercu ali merc ce i dalje imati prednost. Uzivajmo u Kompletnih 8 godina dominacije jeeej

F1 Majstor

Prije svega cestitke Lewisu.Nova utrka koja dokazuje da nije prvak samo zbog bolida nego i zbog znanja i to niko nebi trebao osporavati.Nisam njegov fan ali zna znanje.Sto se utrke tice odlicna za pokazat razlike u vozacima. Max i Leclerc bez obzira na pogreske vrhunski i s velikim mudima.Svaka cast, nemaju straha idu di drugi nebi i zato su potencijalni F1 prvaci.Pokazuju da imaju odlike kakve su imali najveci vozaci ovog sporta. Albon i Stroll ponovno pokazali zasto ih se osporava.I pored Strolla Perez se bori za mjesto u F1?U najmanju ruku smijesno.Istaknuo bi jos Vettela koji podsjetio na trenutke… Read more »

dansla

Yeaaah , 7. naslov , Lewis upravo postao najuspješniji vozač svih vremena !!!
Što se tiče same utrke , odlična , kakav je majstor ovaj Lewis , stara lisica , rezervirano na početku , znao je vrlo dobro da će ovo biti jako duga utrka … Bravo , pobjeda kao šlag na tortu !

Pratiteljcro

Dok se vozio iza vetela niej bio rezerviran, jednostavno nije mogao proci isto kao i max. Tek poslje je vozio rezervirano.

djtomcrazy

Mislim da je današnjom utrkom i izvedbom Lewis svim hejterima začepio usta , čestitke majstore 🍻

dadoMKCG

Poslao ih tata sve od reda po ćevape i pivo

madgalico

Ljudi moji sta je ovo?!!! Ljudi moji sta je ovo?!!! 7. naslov u ovakvu pobjedu!!! Jel i sad zasluzan bolid zbog brzine?! ;p

Pratiteljcro

Jok nije zasluzan bolid obisao je pereza s drsom ovaj kao da ficu vozi proletio ham pored njega. Na ovoj stazi se lako pretjece pogotovo ako vozis mecku plus drs. Slavi na naslovu ali daj budi realan.

Gigi

Ako je netko brojao Bottasove greske do kraja utrke neka napise, ja sam na 10 prestao brojat 🤣

Pratiteljcro

Botara nekuzi barem 2 puta da se nesmije preko lokve vode. Komedija od vozaca. xD

Gezamadjar

Vidi tata pa to je gospodin Rajković(Bottas),pa šta mu j?Ništa ubio(obišao)ko zeca(u istom bolidu).

west 44

Blesavi sin mu raskanto mašinu!

Desmosedici

..Đenka će to da popravi..

west 44

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<E tako se to radi!!!

Related Posts