Zak Brown predviđa fantastično doba za F1 nakon 2022

McLarenov šef Zak Brown vjeruje da će promjena regulacija u 2022 voditi do “fantastičnog doba” za sport Formule 1 i da će svaka momčad postati ozbiljan kandidat za dobre rezultate.

Zbog financijskog udara prouzročenog mjerama zbog koronavirusa, FIA je u suradnji s momčadima odlučila odgoditi implementaciju novih pravila za godinu dana. Podsjećamo, već 2021. trebali smo vidjeti nove regulacije koje bi promijenile F1 bolide kakve znamo.

Međutim, jedna stvar koja se nije odgodila za dogodinu jest uvođenje takozvanog “Budget Capa”, odnosno financijskog limita koji ograničava potrošnju svih momčadi. Budget Cap je postavljen na $145 milijuna, što znači da će Mercedes morati prepoloviti svoje troškove.

Jedna od momčadi koja visoko aspirira za 2022. je McLaren, a njihov šef Zak Brown tvrdi da će nadolazeće promjene biti odlične za sport i momčadi.

“Ultimativno, naš cilj je da uhvatimo onoga tko je na prvom mjestu. Mercedes je već duže vrijeme ta momčad,” rekao je šef McLarena.

“Veseli nas što se ove godine utrkujemo s Ferrarijem zato što već duže vrijeme nismo. Mislim da će 2022., s promjenom pravila, biti fantastična prilika za sve nas.”

“Međutim, Renault je sve bolji i bolji, Racing Point je brz i taman su potpisali ugovor s četverostrukim svjetskim prvakom.”

“Tako da, unatoč tome što želimo uhvatiti dvije momčadi koje su trenutno ispred nas, moramo pripaziti jer će još nekoliko ekipi koje su iza nas u poretku napraviti skok kada na snagu nastupi budget cap.”

“Svi krećemo s iste točke i zbog toga vjerujem da će to biti odlična era za Formulu 1,” kaže

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ovog Zaka ne doživljavam nešto ozbiljno..obično priča gluposti..Seidl je sasvim druga priča..mislim da je on najzaslužniji za napredak Mclarena.

TORPEDO

Bit će kao i uvijek,ništa se neće promijeniti,dominirat će 3-4 ekipe…

johhan peacedohan

Bojim se da će ostati dominacija jedne ekipe, ali bi se ostatak mogao promješati.

madgalico

Bit ce zanimljivo vidjet Hama u kakvom bolidu ce se boriti za 9. naslov…hehe

Desmosedici

Kod kuće na Play Stationu..u mirovini, sa “šleperom novca” u banci.

madgalico

Samo se ti nadaj..hehe

Desmosedici

..to je realnost..lud bi bio da se sa četrdeset godina opet dokaziva u nekoj novoj momčadi.

Related Posts