Hamilton nakon polea: Kvalifikacije su bile grozne, ali ostajem pozitivan!

Najbrži čovjek kvalifikacija za Veliku Nagradu Rusije, Lewis Hamilton, prokomentirao je današnje kvalifikacije kao “groznim” nakon što ga je sekunda dijelila od ispadanja u Q2.

Britanac je danas osvojio svoj 96. pole position u karijeri, ali prije toga njegove kvalifikacije nisu išle po planu. Hamilton je na početku Q2 postavio najbrže vrijeme na medium gumama, ali suci su ubrzo proglasili taj krug nevažećim zbog nepoštivanja granica staze. Hamilton se vratio u boks i pri kraju kvalifikacija ponovno izašao na stazu.

Međutim, crvena zastava prouzročena nesrećom Sebastiana Vettela zaustavila je kvalifikacije i samim time Hamiltonov novi krug koji ga je trebao uvrstiti među desetoricom koji prolaze u Q3. To je značilo da je ostalo samo 2 minute i 15 sekundi do kraja Q2, a Hamilton je bio tek pri kraju kolone vozača kada su se kvalifikacije nastavile.

U konačnici, Mercedesov je vozač u posljednjim desetinkama prošao kroz startno-ciljnu liniju te ipak uspio uhvatiti “treću sreću”.

Hamilton je Q3 odvozio dominantno. Valtteri Bottas i Max Verstappen u nijednom trenutku nisu bili unutar pola sekunde zaostatka što mu je donijelo novi i 96. pole position u karijeri.

“Današnje kvalifikacije su među najgorim. Bilo je grozno. Iskreno rečeno, od početka je bilo loše. U Q1 su mi izbrisali vrijeme, po prvi puta u cijelom vikendu,” kaže Hamilton.

“Htio sam ostati na stazi i napraviti još jedan krug (u Q2) kako bih postavio vrijeme, ali su mi rekli da dođem unutra i uzmem nove gume i nakon toga je izašla crvena zastava.”

“Bilo je stvarno riskantno kada smo izašli na novim gumama na kraju. U konačnici, startam na soft gumama što nije dobro.”

Hamilton ima najbolju startnu poziciju uoči utrke, ali Britanac se boji da će izgubiti pozicije od Verstappena i Bottasa na početku.

“Lijepo je biti na poleu, ali ovo je vjerojatno najgora staza za biti na pole positionu zbog konstrukcije ovogodišnjih bolida.”

“Nemam dvojbi da ću vrlo vjerojatno izgubiti poziciju zbog Slipstreama na početku utrke. Moji direktni rivali kreću na mediumu, stoga će definitivno biti teško pobijediti na utrci.”

“Usprkos tome, ostat ću pozitivan i tražit ću način da dobro krenem u utrku. Vidjet ćemo,” završava.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
1borna

Još ćemo biti zahvalni Vetellu što će utrka biti zanimljiva!
(nadam se)

Related Posts