Početak novog tjedna donio je nove loše vijesti za ljubitelje Formule 1. Službeno je otkazana Velika nagrada Francuske, koja se trebala održati posljednjeg vikenda u lipnju. Nakon te objave, javnosti se priopćenjem obratio CEO Formule 1, Chase Carey

“Iako je jutros objavljeno da Velika nagrada Francuske, koja je imala termin kasno u lipnju, neće biti održana, sada smo sve više uvjereni u realizaciju naših planova da će sezona početi ovog ljeta.

Ciljamo na početak utrkivanja u Europi kroz srpanj, kolovoz i početak rujna, s prvom utrkom u Austriji tijekom vikenda od 3. do 5. srpnja. Rujan, listopad i studeni imali bi utrke u Euroaziji, Aziji i Americi, a završnica sezone u prosincu podrazumijevala bi utrku u Bahreinu, prije tradicionalnog finala u Abu Dhabiju. Ukupno bismo imali 15 – 18 utrka, a objavit ćemo finalni prijedlog kalendara čim bude moguće.

Očekujemo da će prve utrke biti održane bez prisutnosti gledatelja, ali nadamo se da će navijači biti dio naših evenata kako će sezona odmicati. Još uvijek moramo raditi na rješavanju mnogih problema, poput procedura za ulazak i djelovanje timova i drugih partnera u svakoj od zemalja.

Zdravlje i sigurnosti svih uključenih nastavlja biti prioritet broj jedan i krenut ćemo s natjecanjem budemo li uvjereni da smo osmislili pouzdane procedure koje će umanjiti rizik i jamčiti rješavanje mogućih problema.

FIA, timovi, promotori i drugi ključni partneri surađivali su s nama kroz sve faze i želimo im se zahvaliti za podršku i uloženi trud u ovim nevjerojatno izazovnim vremenima. Želimo prepoznati i činjenicu da su nas momčadi podržavale, a u isto vrijeme su uložile enorman i herojski napor u izradu respiratora za pomoć zaraženima od virusa COVID-19.

Pokušavajući provesti u djelo naše planove za 2020., paralelno smo s FIA-om i timovima radili na osiguranju dugoročne budućnosti Formule 1 setom novih tehničkih, sportskih i financijskih pravila, koja će poboljšati natjecanje i akciju na stazama, a pritom učiniti Formulu 1 boljim poslovnim okruženjem za sve uključene, posebno dok se nosimo s problemima koje je stvorila pandemija koronavirusa.

Svi naši planovi podložni su promjenama jer i dalje imamo mnoge probleme koje trebamo riješiti, budući da zbog virusa imamo mnogo nepoznanica. Svi želimo da se naš svijet vrati u stanje koje poznajemo i volimo, ali prepoznajemo da se ovo mora napraviti na ispravan i siguran način. Veseli nas što ćemo odraditi naš dio i omogućiti našim navijačima da ponovno na siguran način dijele strast prema Formuli 1 sa svojim obiteljima, prijateljima i širom zajednicom.”

Šaljemo najbolje želje svima,
Chase Carey

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

carey casey nema nista od ove sezone biti ce prazne tribine zarade nista bar vrati imolu ihockenheim

avatar
Guest
LHx6

Idemooooo 🙂