VN Nizozemske tek u 2021. je realan scenarij

Direktor utrke za VN Nizozemske Jan Lammers izjavio je kako postoji realna mogućnost odgode utrke u Zandvoortu za 2021. godinu iako se pokušava pronaći alternativni termin i u tekućoj sezoni čiji je početak još uvijek više nego neizvjestan.

Kako je u utorak i službeno objavljeno, utrke u Španjolskoj, Monaku i Nizozemskoj službeno su odgođene (potom je stigla vijest o potpunom otkazivanju VN Monaka) zbog pandemije koronavirusa pa se stoga nastoje pronaći moguća alternativna rješenja i novi termini održavanja.

Zandvoort koji se u tekućoj sezoni trebao vratiti u kalendar Formule 1 jedna je od staza za koju se na sve način pokušava pronaći alternativno rješenje i novi datum održavanja jer sve su ulaznice odavno rasprodane, no i sam Lammers smatra kako u ovoj teškoj situaciji na prvome mjestu mora biti sigurnost i zdravlje.

“Prihvaćamo činjenicu kako je u ovom trenutku otkazivanje utrke realna opcija. U svijetu je situacija vrlo teška i neizvjesna. Kako vidimo, u Kini se stanje postupno stabilizira, no s druge strane postoji veliki broj zemalja u kojima virus još nije niti ozbiljnije prisutan pa je stoga nemoguće odrediti gdje smo mi u toj situaciji i kako će se sve skupa razvijati.”

Svjestan činjenice kako je ovo veliki udarac i problem i za organizatore utrke i za navijače Lammers smatra kako ipak očekuje razumijevanje i realan pogled na cjelokupnu situaciju.

“Jasno mi je to da smo u ovome trenutku svi razočarani, ali i organizatori i navijači žive u istom svijetu i u ovome trenutku jasno je kako virus upravlja nama, a ne mi njime pa bi s te strane svima trebalo biti jasno kako su ovo nepredviđene okolnosti nad kojima nemamo utjecaj.”

“Mnogo toga je u igri i jasno je kako utrka 3. svibnja u ovom trenutku nije dobr opcija. OK, no što nam onda preostaje?”

Lammers je upitan i u vezi opcije održavanja utrke u kolovozu te koliko je ta opcija realna.

“Bili bi presretni kada bi do srpnja mogli reći kako su naša zemlja i ostatak svijeta slobodni od virusa, ali pitanje je koliko je to realno. Svi su scenariji trenutno mogući, a nije isključena ni odgoda za iduću sezonu. Ako bi se fokusirali na datum u kolovozu onda bi moglo biti pitanje vremena kada bi i taj termin otpao.”

Dodaje i kako je trenutno svijet u ozbiljnoj krizi te da svi toga trebamo biti svjesni.

“Trebamo biti svjesni situacije u cijelom svijetu, a mnogi nisu. U Bergamu su sprovodi svakih pola sata! Danas ste zdravi, idući tjedan se borite za život i tek u tom trenutku ste svjesni ozbiljnosti situacije i svega što se događa u svijetu te vam neće više biti glavna briga kad će se održati utrka,” zaključio je Lammers.

 

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
mody
20.03.2020. 19:16

šteta

avatar
LHx6
20.03.2020. 14:03

Očito je logistički jako zahtjevno to sve reorganizirati.

Ovako iz fotelje mislim se kako su mogli već ovu nedjelju naći neku stazu iz kalendara koja trenutno nije ugrožena dok su sve ostale mogli popuniti tamo u rupama kad nema utrka ili neku stazu voziti 2 puta.

avatar
mody
20.03.2020. 19:16
Reply to  LHx6

to ne nego svaki tjedan voziti 5 zaredom

avatar
Emil
20.03.2020. 19:49
Reply to  LHx6

!!! Mars, Jupiter, Tutunplok (2x)?

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x