Šef VN Nizozemske: Ništa službeno nismo dobili, ali odgoda nam ne bi bila iznenađenje

Povratnička Velika nagrada Nizozemske trebala se održati od 1. do 3. svibnja, no nakon odgađanja prvih četiriju utrka sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 zbog epidemije koronavirusa i najave vodstva natjecanja da bi sezona mogla početi najranije krajem svibnja, izgledno je da će i utrka na obnovljenom Zandvoortu biti odgođena.

Velika nagrada Kine odgođena je nakon pojave koronavirusa u toj zemlji, Velika nagrada Australije otkazana dva sata prije planiranog početka prvog slobodnog treninga, a nakon toga su uslijedile odgode utrka u Bahreinu i Vijetnamu.

Sljedeća utrka u kalendaru je Velika nagrada Nizozemske, koja se vraća u Svjetsko prvenstvo nakon 35 godina. Od 1. do 3. svibnja trebali smo imati pravu ludnicu na obnovljenoj stazi Zandvoort, no iz Formule 1 stižu najave kako je realnije da će sezona početi krajem svibnja ili u lipnju. Naravno, sve ovisi o događajima s koronavirusom u narednim tjednima.

Nizozemci su svjesni da će datum vjerojatno mijenjati, a izgledno rješenje moglo bi biti prebacivanje utrke u kolovoz.

“Još nismo primili nikakvu službenu obavijest. FIA i Formula 1 nisu objavile da se Velika nagrada Nizozemske neće održati 3. svibnja.”

“Naravno, nitko ne bi ostao iznenađen ako će situacija uskoro postati jasnija pa se Velika nagrada Nizozemske odgodi. Nema potrebe sada razrađivati sve moguće scenarije. Čekamo odluku Formule 1 i FIA-e prije bilo kakvih objava”, rekao je Jan Lammers, sportski direktor VN Nizozemske.

Nekad natjecatelj, čak i pobjednik utrke ’24 sata Le Mansa’ 1988. godine, Lammers poručuje da je trenutno zdravstvena situacija na prvom mjestu.

“Koronavirus trenutno piše pravila, jednostavno je tako. U situaciji koju smo imali prije nekoliko mjeseci, željeli smo utrku u svibnju, ali realnost je sada drukčija i moramo se zapitati želimo li izložiti navijače nesigurnoj situaciji. Zdravlje nam je najvažnije.”

“Ipak vidim kako se u budućnosti događaju sve predivne stvari koje smo zamislili za VN Nizozemske u Zandvoortu, ali ne smijemo zaboraviti da nam je zdravlje ugroženo i da to mora biti prioritet u ovom trenutku.”

“Nadam se da navijači razumiju i da će zadržati entuzijazam za nekoliko mjeseci, ako bude potrebno. Vlasnici ulaznica ne trebaju brinuti, svima će vrijediti ulaznice ako dođe do odgađanja utrke”, kaže Lammers.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ovi u Zandvoortu da ne stoje besposleni neka prave gumene klompe od neupotrebljavanih Pirelli guma.

LHx6

https://www.youtube.com/watch?v=Hpq9oMLTc-k

eSports upravo počinje stream. GP Australia.

Neki od igrača:
Max Verstappen, Juan Pablo Montoya, Nelson Piquet Jr….

Pratiteljcro

Hvala za link !!

mody

šteta sta necemo gledat ni zandvort nakon 35 gpdina mislim dace 1 utrkasezone biti u bakuu

Related Posts