Prijedlozi za sezonu: Kraj u siječnju i dvodnevni trkaći vikendi

Pandemija koronavirusa prisilila je Formulu 1 da trenutno obustavi ovu sezonu, pri čemu je prvih osam utrka bilo odgođeno ili otkazano.

Prva zakazana utrka je VN Kanade 14. lipnja, ali to je sve malo vjerojatno jer izbijanje pandemije još nije došlo do vrhunca u Europi. Ranije ovog tjedna, izvršni direktor F1 Chase Carey, rekao je da vjeruje da bi se još uvijek mogao sastaviti raspored od 15-18 utrka ove godine, nakon ublažavanja ograničenja kretanja ljudi.

No, usred naznaka da vlade država vjerojatno neće vratiti sve u normalu tako brzo, teško je vidjeti kako se takav veliki kalendar može uklopiti u ovoj godini. Binotto kaže da su timovi fleksibilni koliko god mogu da osiguraju Liberty Mediji ono što treba da se sezona odradi. Zato se razmatraju dvodnevni trkaći vikendi i sezona koja bi trajala da siječnja 2021.

“Mi stalno vodimo dijalog. Osjetio sam, zajedno s šefovima ostalih ekipa, da su to ključni trenuci. S obzirom na raspored, dali smo Careyju i FIA-i slobodu da definiraju kalendar kako im najbolje odgovara u ovim uvjetima”, rekao je Binotto.

“Također možemo imati dvodnevne trkaće vikende, slobodni treninzi bili bi premješteni u subotu ujutro, tako da možemo logistički sve odraditi u slučaju da su utrke dosta blizu vremenski”, dodao je Binotto.

Upitan o završetku sezone u siječnju s nekim dodatnim utrkama, Binotto je rekao:

“To su sve mogućnosti za koje mi, kao tim, moramo osigurati maksimalnu dostupnost. Ako nam takav potez omogući cjelovitije Svjetsko prvenstvo 2020., a da naredna sezona započne do ožujka, za to svakako postoji velika mogućnost i bit ćemo spremni.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
LHx6

Nadajmo se.

Related Posts