Steiner: Kevinovo izlijetanje uzrokovao je jednostavan kvar, ali imali smo dobar tjedan

Kevin Magnussen završio je treći dan predsezonskih testiranja u Barceloni izlijetanjem, a šef Haasove momčadi objasnio je uzrok tog izlijetanja i poručio da je američka momčad imala dobar tjedan, usprkos toj nesreći.

Petak na stazi Catalunya u Barceloni nije bio dan za pamćenje u garaži Haasa. Tijekom jutarnjeg programa vožnju Romaina Grosjeana prekinulo je curenje tekućine. Mehaničari su imali pune ruke posla i osposobili su bolid za poslijepodnevni dio programa.

Međutim, nakon samo četiri kruga, nesreća je zadesila Kevina Magnussena. U zavoju broj osam izgubio je kontrolu nad bolidom i završio u šljunku kraj staze. Nisu oštećenja bila velika, ali u Haasu su donijeli odluku da neće u žurbi popravljati bolid zbog možda pola sata ili sat vožnje.

“Ujutro smo imali manji problem, zbog kojeg smo izgubili možda pola sata. Curila je voda na jednom mjestu. Poslijepodne se pak dogodio problem s kotačem, odnosno slomljenim distancerom koji je oštetio kotač i doveo do puknuća gume. Popravljati bolid zbog nekoliko završnih krugova, nije se isplatilo pa smo odlučili završiti dan.”

“Tako je kako je. kad to gledamo, prilično je jednostavan kvar, ali nije se trebao dogoditi. Mislim da nismo imali nekih mehaničkih problema i bolid je bio prilično pouzdan dok se ovo nije dogodilo, a to je lako popraviti”, izjavio je šef momčadi Guenther Steiner.

Momčadi ove godine imaju manje vremena za testiranje, ali Steiner poručuje da nisu pretjerano zabrinuti zbog gubitka vremena na stazi.

“Prva dva dana bila su vrlo dobra. Naravno da uvijek želite voziti što više i sigurno će nam ta tri sata nedostajati, a ja ću stajati ovdje i kukati o satima testiranja koje smo propustili.”

“Sve u svemu, imali smo dobar tjedan i sada trebamo proanalizirati podatke. Bit će mnogo češljanja kroz podatke, a onda se vraćamo na stazu isprobati neke stvari kako bismo bili još brži”, kaže Steiner.

Related Posts