Šef Ferrarija, Mattia Binotto, nije krio zadovoljstvo nakon prve pobjede u sezoni za Ferrari i prve pobjede u karijeri za Charlesa Leclerca.

Iako je cijelu utrku vodio s vodstvom od nekoliko sekundi, na kraju utrke mu je Lewis Hamilton došao na manje od sekunde zaostatka te je pravo pitanje što bi bilo da je bilo još nekoliko krugova za voziti.

Unatoč tome, Binotto je pohvalio mladog Leclerca iako će utrka u Belgiji ostati upamćena ne samo po prvoj pobjedi mladog vozača, već i po onom tragičnom događaju koji se dogodio u subotu na Spa-Francorchampsu.

”Osjećaji su pomiješani, ali nema sumnje kako bi trebali biti jako zadovoljni pobjedom našeg Charlesa. Odradio je odličan posao danas kao i cijelog vikenda. Smatram da je vrlo bitno za njega bilo pobijediti i tu pobjedu posvetiti preminulom Anthoineu.”

”Imali smo prilika za pobijediti i ranije u sezoni, ali spletom okolnosti smo to tek uspjeli ovdje u Belgiji. Sigurno nije najbolje vrijeme za upisati prvu pobjedu nakon toliko utrka, ali je svejedno ovo jako bitno,” rekao je.

Prokomentirao je Binotto i posljednjih nekoliko krugova u kojima je Hamilton vrlo brzo stizao mladog Monegažanina te timsku strategiju da ”žrtvuju” Vettela.

”Hamilton je bio vrlo brzo u posljednjim krugovima te je bilo bitno održati dovoljnu prednost do zadnjeg kruga. Imali smo sreće da je utrka imala samo 44 kruga jer inače bi jako teško došli do pobjede. Siguran sam da je ovo samo jedna u nizu pobjeda Charlesa Leclerca u Ferrariju,”

”Morali smo pokriti Mercedese te pozvati Sebastiana ranije u bokseve. Pri ulascima u bokseve nismo imali drugih opcija pa smo onda zaključili da je najbolje pomoći Charlesu sa Sebastianom. Na kraju je Vettel odradio odličan posao za momčad te nam se to isplatilo. Siguran sam da će se u budućnosti to njemu vratiti i da će imati još puno prilika za pobjedu.”

”Momčad je uvijek na prvom mjestu pa je tako bilo i danas. Znamo da nam je sljedeća u kalendaru domaća utrka u Monzi u kojoj dominiraju pravci gdje bi mi trebali izgledati vrlo dobro. Nadam se da ćemo biti dovoljno kompetitivni da se ponovno borimo za pobjedu,” zaključio je Binotto.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o