Tri hrvatska kartingaša na Trofeo di Primavera u Italiji

Na kartodromu South Garda u Italiji prošlog je vikenda održan Trofeo di Primavera, u slobodnom prijevodu Proljetni kup. Riječ je o međunarodnoj karting utrci, na kojoj su nastupila i tri hrvatska vozača. U klasi KZ2 Damian Sekulić i Jan Pokos, a u klasi Mini Luka Karanović.

Natjecanje je trajalo dva dana, 30. i 31. ožujka, a održalo se na stazi dugačkoj 1200 metara, nedaleko mjesta Lonato del Garda. Vremenski uvjeti bili su vrlo dobri, vozače je dočekalo sunčano vrijeme i ugodne temperature.

U klasi KZ2 slavio je Talijan Massimo Dante, a hrvatski predstavnici uglavnom su se držali između 20. i 30. mjesta, u konkurenciji 46 vozača. Nakon kvalifikacijskih utrka Sekulić je bio na 22. mjestu, dok je Pokos zaradio nekoliko kaznenih sekundi pa završio taj dio natjecanja na 28. poziciji.

U finalu su nastupila 34 vozača. Sekulić je nažalost izgubio dvije pozicije u odnosu na start te je završio 24., dok se Pokos probio za dvije pozicije i osvojio 26. mjesto. Na kraju su bili udaljeni manje od dvije sekunde.

Luka Karanović vozio je u klasi Mini te na kraju zauzeo 17. poziciju. Slavio je Francuz Edgar Anpilogov.

photo: https://www.southgardakarting.it/gallery

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x