Habulin odličan šesti na Trofeo Margutti, Pokosu 23. mjesto

Više od 230 vozača iz 40 zemalja nastupilo je na jubilarnom 30. izdanju slavne karting utrke Trofeo Andrea Margutti. Bila je to još jedna spektakularna priredba na stazi South Garda u Lonatu, a na utrci su nastupili i hrvatski vozači – Kristijan Habulin i Jan Pokos, obojica u klasi KZ2.

Habulin, koji vozi za talijanski tim TB Kart, imao je odličan vikend. Sve kvalifikacijske utrke svoje skupine završio je među pet najboljih, a ukupno je imao šesto mjesto kvalifikacija. U predfinalu je osvojio deveto mjesto, sa sedam sekundi zaostatka za pobjednikom.

Pokos je novak u toj klasi KZ2, ali pokazao je da može biti izuzetno brz. U konkurenciji 67 vozača, postavio je 15. vrijeme kvalifikacija, što je također odličan rezultat. U kvalifikacijskim utrkama imao je jedno 17. mjesto (uz vremensku kaznu) te jedno deveto i jedno 14. Ukupno je nakon kvalifikacija bio 21., ali peh ga je zadesio u predfinalu pa tu utrku nije završio.

Ipak, i Pokos i Habulin bili su na startu velikog finala. Pokos u pretposljednjem, a Habulin u petom startnom redu. U utrci su obojica značajno napredovali – Habulin se s devetog mjesta probio na šesto, sa samo šest sekundi zaostatka za pobjednikom utrke, dok je Pokos svoj vikend završio na 23. poziciji.

Ukupni pobjednik utrke u klasi KZ2 bio je Francuz Emilien Denner.

Photo: TB Kart/Official Facebook Page

Related Posts