Daniel Ricciardo na pole positionu za VN Monaka!

Daniel Ricciardo startat će s najbolje startne pozicije u sutrašnjoj utrci za VN Monaka. Drugi je Sebastian Vettel, a treći Lewis Hamilton.

Četvrto mjesto pripalo je Kimiju Raikkonenu, a peto drugom Fincu, Valtteriju Bottasu.

Izvrsni šesti je Esteban Ocon, dok se na sedmo mjesto smjestio Fernando Alonso. Krug najbrže desetorice zatvaraju Carlos Sainz, Sergio Perez i Pierre Gasly.

Max Verstappen će sutrašnju utrku startati s posljednjeg mjesta. Naime, mehaničari nisu bili u stanju na vrijeme popraviti njegov bolid zbog naknadno otkrivenih problema s mjenjačem.

Utrka je na rasporedu sutra u 15:10 po našem vremenu.

TIJEK KVALIFIKACIJA

Q1

Glavno pitanje prve kvalifikacijske runde je sudjelovanje Maxa Verstappena u današnjim kvalifikacijama. Mehaničari još rade na bolidu, a prema zadnjim informacijama otkriveni su i dodatni problemi s mjenjačem, što ne ide u prilog mladom Nizozemcu.

Kvalifikacije za VN Monaka započele su točno u 15:00 sati. Temperatura staze popela se na čak 49,8 °C.

Brendon Hartley prvi izlazi na stazu, a slijedi ga momčadski kolega, Pierre Gasly. Daniel Ricciardo izlazi na stazu, no s druge strane garaže mehaničari vode utrke s vremenom.

VAŽNO! Došla je potvrda da Max Verstappen ipak neće sudjelovati u današnjim kvalifikacijama zbog oštećenja mjenjača.

Od izuzetne je važnosti pronaći slobodan prostor za brzi krug na ovoj stazi. Charles Leclerc je u zadnjim sekundama prve kvalifikacijske runde izazvao žutu zastavu, što je kompromitiralo vozače koji su bili u eliminacijskoj zoni.

Eliminirani: Brendon Hartley, Marcus Ericsson, Lance Stroll, Kevin Magnussen, Max Verstappen

Q2

Razlika između hypersoft i ultrasoft guma je oko sekunde. Mercedes se na početku druge kvalifikacijske runde odlučio za ultrasoft gume, te će u slučaju opasnosti od ispadanja prijeći na hypersoft gume.

Čini se da se kocka s ultrasoft gumama nije isplatila. Dvojac iz Mercedesa se vraća u box, a trenutno su obojica u eliminacijskoj zoni.

Lewis Hamilton postavlja treće, a Valtteri Bottas peto najbrže vrijeme na hypersoft gumama. Nico Hulkenberg nije uspio osigurati Q3, za razliku od Pierra Gaslyja koji je drugu kvalifikacijsku rundu završio kao 10.

Daniel Ricciardo još jednom ruši rekord staze, no momčad iz Maranella je vrlo blizu.

Eliminirani: Nico Hulkenberg, Stoffel Vandoorne, Sergej SirotkinCharles Leclerc, Romain Grosjean

Q3

Fernando Alonso, Carlos Sainz i Pierre Gasly prvi izlaze na stazu, a slijede ih i svi ostali izuzev Sebastiana Vettela.

Carlos Sainz postavlja prvo vrijeme, 1:12,266 za Španjolca. Daniel Ricciardo odradio je savršen krug, novi rekord staze je 1:10,810. Iza njega su se smjestili Lewis Hamilton i Sebastian Vettel sa zaostatkom od gotovo pola sekunde. Samo 0,005 sekundi dijeli Hamiltona, Vettela i Raikkonena.

Vettel u drugom brzom krugu preskače Hamiltona, na što mu Britanac ne uspijeva uzvratiti. Daniel Ricciardo ne poboljšava svoje vrijeme, no Australac je uvjerljivo osigurao pole position.

21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
FerrariHR

Bravo Ricciardo. Nadam se zanimljivoj utrci sutra. I Ferrariju naprijed.

Desmosedici

Već sam ovo ovako prokomentirao prije nekoliko dana. Rekao sam da je Mercedes uvijek opasan a da me u Monacu više strah od Red Bulla. Rekao sam i da je ovogodišnji Ferrari produžio međuosovinski razmaka što će mu pokvariti perfomanse u Monacu. Mislim da sam uglavnom sve pogodio. To je to. Utrka je nešto drugo i tu je teško nešto sigurno prognozirati. Rulet Monte Carlo počinje sutra u 15,10 sati.

Mike-ferrari

Zvjerski krug red bula i Riciarda
Jako mi cudna forma Ferraria
Hm da nema neke istine u onim baterijama
Ova i Madjarska su trebale biti onak 90% nase staze za lagani 1i 2

SchumiSempre

Ferrari je žrtvovao aerodinamiku ove godine za sirovu brzinu, duži ovjes, sve očekivano. Jesu li pogodili “sweet spot”, ostaje za vidjeti.

Mike-ferrari

Baterije nisu kako se da procitati
Naci medjuosni razmak i eventualno gume nove
E sad valjda su se sracunali i povecali brzinu na vecini staza
Gdje je ta brzina u 1 krugu nestala u Spanjolskoj
Imaju li snage za Monzu i slicno
Nis mi nije jasno oko puta za ovogodisnji bolid
Prosle godine su imali problem u Monzi i Silverstonu
Sad zbog tastine i uzimanja domaceg GP riskirati svestranost proslogodisnjeg bolida nisam siguran da je pametno

onlyAlonso

Sve cestitke Ricciu…covjek je konstanta,kao i moj Fernando….a taj Mclaren,brate mili stvarno su da ne kazem sta…da nemaju Alonsa bili bi u borbi za zacelje…izvlaci nemoguce iz tog Mclarena,kad vidimo gdje zavrsava Vandoorne,svaki komentar je suvisan,….i taman kad mislim da ce bit best of the rest,eto force indije,kad nisu oni onda je reno…a kad vidim red bull sa istim motorom,pa o cemu ovi u Mclarenu pricaju,koja je…a sasija …svake godine razvijaju neke inovativne koncepte,a sasija im obican prosjek…

Pratiteljcro

Ricc ovo uzima bez problema, naravno ako nebude kvara. A Ves bi mogo u svom tonu krsit i lomit sa zacelja jedva cekam utrku.

svakako

Kako sad Redbull najbrzi?
Kolko god da su Mercedesi dosadili i bogu i narodu opet je bolje da su oni na vrhu na pošten ili nepošten način nego gazirano energetsko piće koje “daje krila”
Ehheheheeheheeh

modesto

bit ce zanimljivo imamo šaren start bit ce sudara u monaku toga nece faliti nego mi je nešto zapelo za oko na ulazu u tunel neka plava reklama ne može se vidjeti more više stvarno glupo ,,,

F1ALONSO

Ricciardo dominantan. Sutra ce bit velike borbe. Odličan Ocon best of the rest. Alonso nevjerojatna konstantnost uvik je na maksimumu.

Senninho

Čestitke Ricciu odradio posa po PS jer se unaprijed znalo da će ovdje RB biti najjači! Lujo odrađuje posa jer bitno da je kraj Vettela i skuplja bodove!

BMWjac

U Monte Carlu se vidi tko ima najbolju šasiju, bez obzira na priče iz McLarenove momčadi. Ferrari i Mercedes su tu negdje, po šasiji i po snazi motora, stoga bi moglo biti neizvjesno do samog kraja sezone, čemu se i nadam.

SchumiSempre

Vettel 0,200 ispred Hamiltona, Ferrari ima nešto bolju aerodinamiku. Pitanje je može li Ferrari zadržati formu kakvu je imao na brzim stazama poput Kine i Azerbajdžana ili je Mercedes nakon Španjolske vratio dominaciju na stazama koje zahtijevaju veću snagu motora.

Panzer

Sve očekivano i uglavnom bolje nego prošle godine!!!

Mike-ferrari

Haha
Nesumnjam

Mike-ferrari

Cekaj utrka je sutra mozda se pogorsa situacija
Hehe

White Lion

Verstappen je zaista poseban lik u F1 i je li napokon doslo vrijeme da mu ekipa javno kaze da ovako vise ne ide. Jednom davno sam rekao da mi se ne cini kako se radi o nekom vrhunskom talentu vec mi se vise cini da vozi na rubu incidenta uz puno srece, sada mozemo reci da ga je i ta sreca napustila. Kvalifikacije su bile zaista odlicne izuzevsi Riccarda koji je bio prica za sebe, ostaka grida je mijenjao pozicije iz kruga u krug i takva F1 treba biti. Volio bih vece trosenje guma sutra pa da imamo vise od… Read more »

iceman1134

Ajde Kimi u pm da nisi mogo bit bar ispred Hamiltona, nzm opet pad u formi nakon fantasticnog pocetka

klepesina

Tempira formu za studeni

SchumiSempre

Muka mi je gledati njegovo mučenje u F1, pogotovo kad blokira mjesto u jednom od top timova.

r.u.m.

svaka čast FI i Oconu

Related Posts