Vettel najbrži na posljednjem treningu VN Azerbajdžana

Sebastian Vettel je postavio najbrže vrijeme zadnjeg treninga na stazi u Bakuu. Iza njega se našao Lewis Hamilton sa zaostatkom od tri desetinke. Zadnje mjesto na postolju je uzeo Kimi Raikkonen sa zaostatkom od četiri desetinke.

Iza prve trojice su se smjestili Verstappen, Bottas i sjajni Perez koji je imao odličanu brzinu na zadnjem treningu. Na sedmom mjestu se našao Kevin Magnussen, dok se do osmog se dovezao Lance Stroll. Ekipu u bodovima su zatvorili Esteban Ocon i Sergey Sirotkin koji je osam minuta prije kraja završio u zidu.

Kvalifikacije su na rasporedu u 15:00.

TIJEK TRENINGA:
Na početku su oba McLarena, Haasa i Marcus Ericsson prvi izašli na stazu na instalacijske krugove. Nakon prvog kruga, Magnussen javlja momčadi kako je opazio da na nekim dijelovima staze kreće kiša.

Nakon 10 minuta, Ricciardo postavlja prvo vrijeme posljednjeg treninga, no krug poslije oba Ferrarija postavljaju prvo i drugo vrijeme. Bottas je u prvom zavoju otišao van staze, no uspio se bez većih problema vratiti na stazu.

Nakon njega je i Brendon Hartley produžio van staze, no također bez problema se vratio nazad na stazu.

Za vrijeme kruga, Stroll je otišao van staze te se nakon toga vratio u sporom tempu u boks gdje su mehaničari skinuli poklopac motora. Nakon Kanađanina, Romain Grosjean se izvrtio u zavoju 16.

Sergio Perez je uspio doći do treće pozicije nakon serije dobrih krugova i to samo sedam desetinki sporije od Vettela.

10 minuta prije kraja samog treninga, Hulkenberg se vratio u boks zbog problema sa zadnjim dijelom bolida i s obzirom na probleme, mehaničari će imati puno posla kako bi osposobili Nicov bolid za kvalifikacije.

Osam minuta prije kraja crvena zastava je na stazi. Sergey Sirotkin je završio u zidu u zavoju 3. Sirotkin bi mogao dobiti kaznu ako momčad bude prisiljena mijenjati mjenjač na njegovom bolidu. Nakon pet minuta stanke, trening je nastavljen.

Nakon nastavka, svi su vozači su izašli na stazu osim Magnussena, Hulkenberga i naravno Sirotkina. Nije bilo značajnijih promjena u poretku.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
SchumiSempre

“Dobar posao u Italiji”

Related Posts