Massa završava karijeru u Formuli 1 na kraju sezone!

Felipe Massa objavio je na konferenciji za novinare da odlazi iz Formule 1 na kraju ove godine.

35-godišnji Brazilac je svoju karijeru počeo 2002. godine u Sauberu i do danas je odradio 242 Velike nagrade te je jedan od najiskusnijih vozača na gridu.

Tijekom svoje karijere, Massa je ostvario 11 pobjeda u 14 sezona u vrhu motorsporta. Osam sezona proveo je u Ferrariju u kojem je 2008. godine završio drugi u poretku iza Lewisa Hamiltona sa samo jednim bodom manje. Bez obzira na rezultate do kraja sezone, ostat će jedan od šest F1 vozača s najvećim brojem pobjeda, kojima nije uspjelo osvojiti naslov svjetskog prvaka (uz njega to su Nico Rosberg, Stirling Moss, David Coulthard, Carlos Reutemann i Rubens Barrichello).

“Posljednjih mjeseci sam razmišljao puno o svojoj budućnosti i odlučio sam da ću na kraju ove sezone napustiti Formulu 1. Život postavlja pred nas mnoge izbore i mislim da je za mene došlo vrijeme da idem raditi nešto drugo. Možda ćete me vidjeti iza volana nekog trkaćeg automobila, ali trenutno je jedna stvar sigurna, a to je da imam puno vremena za odlučiti što ću raditi u budućnosti,” rekao je Massa koji posljednje tri sezone vozi za Williams.

Brazilac je priznao da postoji poseban razlog zašto je svoje umirovljenje objavio baš na VN Italije.

“Moje odabiranje Monze kao mjesta gdje ću objaviti umirovljenje, nije slučajnost. Prije deset godina u Monzi još je jedan vozač najavio odlazak, a to je vozač koji je više nego ijedan drugi imao utjecaja na moju karijeru – Michael Schumacher.”

“Bio sam promoviran u Ferrari početkom te sezone, ali su mi rekli da Kimi Raikkonen dolazi 2007. i time bi moje iskustvo u ‘crvenom’ bilo skraćeno na samo jednu sezonu. Onda je Michael donio odluku da odlazi i postalo je jasno da ću ja nastaviti u Ferrariju. Deset godina nakon toga dana, u istom paddocku, odlučio sam objaviti svoju odluku,” dodao je Brazilac.

Iako Massa odlazi iz F1, izgleda kako njegova trkaća karijera još nije gotova. Pretpostavlja se da će nastaviti karijeru u brazilskoj Stock Car seriji.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
458Italia

Sve je već rečeno; svaka čast Massa na svemu pokazanom i puno sreće dalje. Definitivno će falit na gridu

mate

Nesuđeni prvak iz 2008…odličan vozač, al od one nesreće iz 2009 nije na toj razini od prije 😞

DMX

Odličan vozač i čovjek. Šteta što odlazi ali mislim da je donio pravu odluku. Ako više ne može biti dio top 3 tima bolje da se povuče. A uostalom i sam je to govorio.

rovaccccc

Do skoro sam imao na racunaru snimak cijele utrke brazil 2008……….uz jos poneke brazil 2006 sa shumaherom u gl ulozi i brazil 2007 sa kimijem u gl ulozi……….sve zavrsne utrke……..i oda budala slucajno to sve izgubim…………kakve su to utrke bile………slom zivaca

modesto

šteta što nije osvojo naslov odličan vozač koji nije imao naslov.zbogom felipe on je jedan od stare garde uz butonna kimija alonsa,

MJ512

Mogu samo reći da iz F1 odlazi veliki vozač i veliki sportaš. Kad se samo sjetim te 2008. i onih par sekundi sreće na kraju utrke, a onda nakon toga plakanja na postolju. Forza Felipe!

Iceman 7

Tek mi sad na pamet dolazi koliko mi je žao za 2008. Nadam se da će Button ostat jer bilo bi puno da u jednoj godini takva dva vozača odu…

DoDo13

Još jedan veliki vozač odlazi iz svijeta formule 1 bez osvojenog naslova, a Massa ga je sigurno zaslužio. 🙁

damirsamobor

Za koga sada navijati? Od sljedeće sezone moj novi vozač je ……… ?????????

delman94

Vozac koji nikako nije imao srece u karijeri i po meni zadnji dobar potez ferarija sto se tice dovodjenja vozaca.Tada je Massa bio mlad i gladan pobjeda sto je i pokazivao do te nesrece u madjarskoj i propustanja Alonsa u Njemackoj.Odlazi vozac zbog kojeg sam 2004.i poceo pratit F1.Svaka cast legendo na 14 godina izdrzanih u F1.To ne moze svako da opstane toliko.Kapa dole.

racer 29

Za mene prvak 2008.godine.. Nikad neću zaboraviti one suze na postolju.. plakao je on, a vjerujte plakao sam i ja.. 🙁

F1 fan

Nikad mi iz sjećanja neće izaći brazil 2008. Kad se u ferariju vesele i slave i trenutak kad shvate da je hamilton prvak.. I ono kad massa plače na podijumu ali i u isto vrijeme slavi pobjedu..
Šteta što nije osvojio naslov.. Biti će čudno bez njega na gridu.
Sretno mu bilo!

fap

Pa dobro evo prilike za Batona Willijams ga hoce i sad je sve u njegovim rukama.Ako i posle ovog ostane bez mesta u F1 o da je stvarno glup i ne vidim ni mrvicu krivice Mclarena ako Baton izvisi za mesto sledece sezone.
Sto se Mase tice nikad mi se nine ni svidjao vozac tipa Webera i ostalih koji su pristajali da budu drugi cak je Weber i veci jer se covek borio protiv toga dok je Masa slusao kako mu iz boksa odredjuju pozi ije

Luka Tunjić

Odličan vozač. Tužno mi je vidjeti da ga novije generacije kritiziraju, ali radi se o velikom vozaču. Definitivno je jedna od ikona ove generacije (Button, Webber, Alonso…).

Falit će na gridu!

Related Posts