Webber pohvalio Ricciarda: Brži je nego što sam ja ikada bio

Australac Mark Webber je pohvalio svog sunarodnjaka Daniela Ricciarda uoči prve utrke nove sezone koja se ove nedjelje vozi u Melbourneu. Ricciardo je u Red Bullu zamijenio upravo Webbera te je u prvoj sezoni iza sebe ostavio četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela, pobijedivši tri puta i osvajajući treće mjesto u poretku vozača. Webber smatra da je pred njegovim sunarodnjakom velika karijera u Formuli 1.

“Izuzetno je brz. Ima puno iskustva tako da je već sada jedan od iskusnijih dečki koji se na vrhu pore za pobjede i prvenstva.”

“Treba dobar bolid kako bi odradio posao. Mora se ponovno naći u toj poziciji koju je imao prije par godina. On je i više nego sposoban za tako nešto. Mislim da je brži nego što sam ja ikada bio, tako da ima dobre predispozicije i velike šanse napraviti dobar posao te nastaviti nositi zastavu kako bi još Australaca došlo u Formulu 1.”

Mark smatra da Australci imaju dosta prepreka u svom proboju prema Formuli 1 pa mu je zato drago vidjeti Ricciarda koji bilježi dobre nastupe.

“Što se tiče probijanja i dolaska u Formulu 1 za nas Australce, znamo da je stopa izuzetno niska. Mislim da je prošla 21 ili 22 godine između pobjede Alana Jonesa i moje prve pobjede. Doći do bodova i postolja je jako, jako teško, čak je i dolazak u Formulu 1 i osiguravanje dugoročnog ugovora teško za Australce. Prema tome, imati ovako brz preokret, odnosno imati Daniela nakon mene ako vam se tako više sviđa, pokazuje da smo u dobrim rukama.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IceMan282

Vedrane..prijedlog za novu rubriku..preview za svaku utrku..zanimljivosti o stazi..nekoliko najzanimljivijih trenutaka kroz povijest..fun facts..neke brojke..koji video..i tako..cisto ovako predlazem 😀 😀

F12013

Sigurno ne bi bio brži od njega one utrke 2010 u Silverstoneu.To je bio jedan od rijetkih trenutaka kada mi je Mark izgledao kao netko tko može osvojiti WDC.

Related Posts