Yasuhisa Arai odlazi s mjesta voditelja Hondinog F1 projekta

Hondin motorsportski šef Yasuhisa Arai će odstupiti s mjesta voditelja F1 projekta japanskog proizvođača. Arai se pod paljbom našao prošle godine kada se McLaren našao na samom dnu poretka, a njihovu pogonsku jedinicu obilježili brojni kvarovi i nekonkurentnost.

Potvrđeno je da će Yasuhisa biti zamijenjen nakon godišnjeg sastanka u Tokiju na kojem će se govoriti o restrukturiranju. Honda je objavila da je, u skladu s organizacijskim promjenama u Honda R&D, Yusuke Hasegawa odabran kao čovjek koji će zamijeniti Araija sa zadatkom nadgledanja razvoja, proizvodnje i menadžmenta F1 projekta.

Osim ove promjene, Honda će potvrditi novu direktorsku ulogu za nadgledanje svih pothvata vezanih za Formulu 1 kako bi se ojačala organizacijska struktura za Hondin F1 projekt. Yoshiyuki Matsumoto je tako dobio ulogu nadzornog direktora F1 projekta.

Promjene stupaju na snagu 1. ožujka.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dejan_st

Pa ne znam šta je sporno navedeno da zahtjeva navođenje nekog od izvora? Kako možda nemate pristup plaćenim sadržajima na autosportu dostavljam Vam sadržaj članaka u kome možete naći potvrdu svega onoga što sam naveo. Why Honda progress isn’t enough http://plus.autosport.com/premium/feature/6879/why-honda-progress-isnt-enough/?_ga=1.147322807.1252948511.1453631345 pristupljeno 28.02.2016. McLaren-Honda is clearly in much better shape than it was 12 months ago, but in F1 you have to make gains faster than your rivals or you’re still falling behind. BEN ANDERSON explains The contrast between the start McLaren-Honda has made to the 2016 Formula 1 season and last year’s woeful pre-season efforts at Jerez couldn’t be… Read more »

Desmosedici

Arai je maknut iz projekta F1 u drugi odjel. Znamo da nije on osobno dizajnirao niti pravio PU nego je nadzirao projekt i donosio odluke. Stoga je po nekakvoj takozvanoj zapovjednoj odgovornosti odgovoran zato što projekt nije dao očekivane rezultate. Čitao sam po forumima da se protivio novom većem turbu i nekim preinakama, pa je vjerojatno i to pospješilo ovakvu odluku uprave Honde.

KOve

Bilo kako bilo izgleda da McLaren ni ove sezone neće vidjeti postolja…

wilson

Ioako je prerano govoriti o McH, iako dolaze nove specifikacije motora, nemamo pojma kakav program testiranja imaju, ali i meni se čini da o postolju mogu samo razmišljati. Mislim da bude ok ako na početku sezone budu ulazili u Q3. Ferrari i Merc su neuhvatljivi, to je jasno kao dan. Williams, izgleda da je RB puno bolji nego što se mislilo, FI….ostalo možemo sami izračunati. Nadam se da sam u krivu….No, dobar dio poznavatelja kaže da ćemo već idući tjedan imati okvirnu sliku tko je gdje u poretku. Kako bilo, bit će zanimljivo.

kobayashiF1

Kove upravu si samo se sramote

stari lisac

Vedrane, Yasuhisa Arai ne odlazi iz Honde. Prelazi na mjesto jednog od viših direktora u R&D (Research and Development) odjelu… Točan prijevod pzicije je teško dati jer ne znamo strukturu tog odjela – u originalu “senior managing officer of Honda R&D”. Dakle, naslov ti je bombastičan, ali potpuno kriv, ili, kako bi to rekli na engleskom – “misleading”! Yusuke Hasegawa je bio “managing officer and director of Honda R&D and chief operating officer of the advanced research division” do postavljanja na Araijevo mjesto, tako da se čini da je samo izvršeno preslagivanje pozicija u Hondi, tim prije što će Yoshiyuki… Read more »

kobayashiF1

Nevjerujem ja ništa kad je Arai u pitanju!

Related Posts