Renault: Red Bull će nam u 2016. biti mjerilo kada je u pitanju šasija

Red Bull je za 2016. osigurao pogonske jedinice potpisivanjem jednogodišnjeg ugovora po kojem će Renaultovi motori u bolidima austrijske momčadi nositi ime TAG Heuer. Francuzi su se u međuvremenu vratili u sport s tvorničkom momčadi te će strpljivo i polako graditi svoj put prema vrhu. Tehnički direktor za šasije Nick Chester dodaje da će Red Bull biti mjerilo kada je u pitanju šasija bolida.

“Oni će nam biti mjerilo, moglo bi biti dosta bolno, ali dobro je znati kako stojimo u usporedbi s njima. Znamo da Red Bull radi jako dobre šasije. Znat ćemo kolika je razlika po krugu i to će biti cilj. A da budemo iskreni, ne očekujemo biti na njihovoj razini ove godine. Trebamo početi poboljšavati i graditi momčad.”

“Za ovu godinu smo realni. Imamo puno posla oko pripreme i izgradnje momčadi, želimo biti pouzdani i pokazati da se možemo poboljšati tijekom godine. Ne postavljamo nikakav cilj za ovu godinu ni za poziciju u prvenstvu. Samo želimo odraditi uvjerljiv posao i početi pokazivati napredak.”

Kada su u pitanju druge momčadi u prvenstvu, Chester vjeruje da će Mercedes i Ferrari imati solidnu prednost u odnosu na Williams i Red Bull.

“Mislim da će se Mercedes i Ferrari odmaknuti od Williamsa. Ne znam gdje će biti Red Bull, ali pretpostavljam isto negdje oko Williamsa. Force India će se pokušati boriti s njima, a hoće li uspjeti, ne znam. Međutim, prva dva će vjerojatno biti dosta ispred”, zaključio je Chester.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dFixxx3r

ja mislim da bi TR mogao uplivati dosta visoko 😀

FerrariHR

Slažem se,nekako mi ulijevaju povjerenje odmjerenim i razumnim izjavama. Još kad imaju dobar motor,moglo bi bit zanimljivo.

Related Posts