Webber: Vettel je najbolji, Maldonado najgori

Bivši Red Bullov vozač, 39-godišnji Australac Mark Webber, odabrao je najbolje i najlošije vozače na gridu Formule 1. Kada je riječ o najboljima, izbor je suzio na Sebastiana Vettela, aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona i McLarenovog Fernanda Alonsa. Međutim, najviše je istaknuo svog bivšeg timskog kolegu i četverostrukog svjetskog prvaka, Ferrarijevog vozača Vettela.

Fernando, ne bih rekao da ostaje bez daha, ali mislim da je motivacija ovog trenutka sigurno pravi izazov.”

“Da moram izabrati jednog, vjerojatno bi to bio Sebastian. Pogotovo kada sve treba posložiti na svoje mjesto i pokrenuti cijelu momčad, što mislim da će uskoro učiniti u Ferrariju. Konzistentan je, a ja sam nažalost bio taj koji je s druge strane trpio puno toga. Međutim, on je prilično vješt.”

Lewis je izuzetno brz, ali se možda malo više muči s tim psihološkim izazovima, dok je Sebastian pravi Nijemac po tom pitanju.”

Kada je riječ o najgorem vozaču u Formuli 1, Webber je bio kratak.

“Vjerojatno Maldonado. Ovo je iznad razine njegovih mogućnosti i jednostavno ne bi trebao biti tu.”

50 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
458Italia

Hamilton je najbrži, Vettel najbolji, a Alonso besmrtan :p

modesto

najvažnije je pljuvat po maldonadu,znam webber ga je mrzio kao i 99 posto u f1,ali čovjek se bori ko lav i napada.eto vam magnusen svi vozači voze kao u reliju,pastor je agresivac je li to zločin?

MJ512

Maldonado samo zauzima mjesto mlađim i talentiranijim vozačima. Priznajem da ga je ponekad bilo zanimljivo gledati i čekati kada će napraviti pogrešku, ali preko 40 sudara (što na slobodnim treninzima, što u kvalifikacijama i utrkama) od 2011. do 2015. je puno previše.

Schumi1

Odakle si isčupo tu brojku od 40 sudara da mi je znati? Ako je to broj kazni koje je dobio, onda računaj da je pola od toga mu dato na ime. Dosta toga je kazne tipa prekoračenja brzine u boksu. Dosta puta je i sam izletio, bez kontakta sa drugim vozačima. Ako si pratio (a siguran sam da nisi, jer većina vas koji navijate za top timove nemate pojma šta se dešava na sredini i začelju grida) znao bi da je vrlo rijetko izbacivao drugog vozača iz utrke. Zapravo više puta se desilo da neko njega izbaci. Prošle godine je… Read more »

MJ512

Schumi1 napisao sam dolje da sam se krivo izrazio. Trebao sam napisati incidenti, a ja sam napisao sudari. Priznajem, moja greška. Tu su ubrojeni svi incidenti u kojima je sudjelovao (znači ne samo sudari, nego i zabijanja u zid i slično sa slobodnih treninga). Pogledaj što sam dolje napisao Avalonu. Pa što zna jedan Mark Webber koji je imao respektabilnu karijeru u F1 prema znalcima sa portala? Mislim, kako se opće usuđuje reći da je vozač sa tako velikim brojem incidenata trenutno najlošiji na gridu. Istina, pripisani su mu i neki incidenti za koje nije kriv, ali svejedno za bivšega… Read more »

MJ512

“Ako si pratio (a siguran sam da nisi, jer većina vas koji navijate za top timove nemate pojma šta se dešava na sredini i začelju grida) znao bi da je vrlo rijetko izbacivao drugog vozača iz utrke.” Baš me zanima kako znaš da uz Ferrari ne navijam za neku od momčadi sa sredine poretka (npr. Toro Rosso mi je jako draga momčad). I da, znam da je vrlo rijetko izbacivao vozače iz utrke, ali kada su imali incident s njim morali su u boks i izgubili vrijeme i pozicije. 🙂

Schumi1

Šta zna Webber? Lik je skupio nekoliko pobjeda u najboljem bolidu. Nijednu dok tamo nije došao Vettel. I sa takvim bolidom nijednom nije završio ni drugi u ukupnom poretku, dok je Vettel osvojio četiri titule. A tamo jedan “prosječni” Rosberg u najboljem bolidu barem uzima to drugo mjesto. I sad odjednom on kompetentan da ocjenjuje ko je kakav vozač? On nebi nikada vidio pobjede da je vozio ono što je Maldonado vozio…

MJ512

Schumi ja nikada nisam rekao da je Rosberg prosječan, a sve ovo: “On ne bi nikada vidio pobjede da je vozio ono što je Maldonado vozio…” je već kategorija što bi bilo kad bi bilo. A ulazak u tu kategoriju smatram samo nedostatkom argumenata. 😀

Schumi1

Nek ti imaš argumente, uz svoju stručnu laičku procjenu… 40 sudara, koji ne postoje. Više ih je Grosjean nakupio za pola sezone nego on u karijeri…

MJ512

Već sam napisao da sam se krivo izrazio i da priznajem da je to moja greška. Evo baš ti je prva vijest Maldonadov odlazak iz Renaulta. Evo izgleda da ekipa iz Renaulta ima argumente za njegov odlazak. 😀

modesto

kojim mlađima a šta rade alonso i kimi i masa onda? stariji su od njega,daj budi neutralan a ne hater.mnogi ni ne razumu f1 danas.

MJ512

Pa i jesam neutralan. I priznajem da ga je ponekad bilo zanimljivo gledati što će napraviti, ali sam očekivao da će ti sudari trajati max 2 sezone, a ne da ih sakupi preko 40 od 2011.-2015. Pogledaj malo kako voze vozači koje si naveo, a kako vozi Maldonado. Koliko sudara imaju oni, a koliko Maldonado. Massa, Kimi i Alonso su miljama ispred njega i po talentu i po vještinama. 😀

MJ512

“mnogi ni ne razumu f1 danas”- na što se to odnosi? 🙂

modesto

mnogi prate f1 od jučer, hamiltoni ima bolid pastor nema.da je pastor u dobrom bolidu bio bi on puno bolji,a što se tiče sudara on nije izazva više od 2 sudara namjerno,nego je agresivan i bilo je puno dodira i od drugih bolida, a kazni je popio 20 bzveze dok lewisa štite ko ličkog medvjeda. lewis vozi i nema konkurenciju apstor se muči i bori s bolidom.i on je agresivan vozač tako da slobodno pljujte,hamilton je 2011imao dosta kazni i sudaras massom, alonso je imao dosta sudara i u 2004 bio je agresivan,montoya isto, itd to je nepoznavanje teorije f1.

MJ512

Ja F1 pratim od malena i vjerujem da znam dobro procijeniti vozača, naravno koliko to laik može procijeniti. Maldonado je jednostavno preagresivan i u dosta slučajeva sam vidio da želi proći na mjestu gdje to nije moguće, a onda dolazi do sudara. Isto tako na slobodnim treninzima je imao dosta grešaka koje su završile sa bolidom u zidu. Pogledaj npr. Grosjeana 2012. i usporedi ga sa Grosjeanom iz 2015. 2012. je bio preagresivan kao što je to Maldonado, ali je s vremenom poboljšao svoje vještine, a to poboljšanje je kod Maldonada minimalno tj. u 2015. je uspio malo smanjiti sudare.… Read more »

avalon

MJ512 … interesantno ! ma neka visi maldonado ! virujem da s obzirom na dužinu praćenja F1 znaš i možeš dobro procjenit vozače ( a vidim da se i webber slaže sa tobom u procjeni 🙂 ) pišeš “Maldonado je jednostavno preagresivan i u dosta slučajeva sam vidio da želi proći na mjestu gdje to nije moguće, a onda dolazi do sudara. ” ja ne pratim F1 tako dugo , a i laik sam u procjenama vozača ali da ti nešto ispričam … prije više od 20 godina pojavija se na gridu irvine . bija je agresivan vozač , ismijavan… Read more »

MJ512

Avalon krivo sam se izrazio kada sam napisao sudari trebao sam napisati incidenti. I da slažem se da se za Maldonada (ili kao što si ti naveo primjer Irvinea i Trullija) ponekad ima dvostruka mjerila, ali isto tako svaki normalan pratitelj F1 vidi da je Lotus držao Maldonada u momčadi samo zbog novca kojega je donosio PDVSA. A sada čim je momčad preuzeo Renault njegovo mjesto postaje upitno. Ali valjda je Webber koji ima respektabilnu F1 karijeru ipak malo manje stručan od gospodina Avalona. 😀

MJ512

I svih nas na portalima- to sam zaboravio dodati u zadnjoj rečenici. 🙂

avalon

MJ512 … i šta pišeš “Ali valjda je Webber koji ima respektabilnu F1 karijeru ipak malo manje stručan od gospodina Avalona.” i još dodaš PS “I svih nas na portalima- to sam zaboravio dodati u zadnjoj rečenici. ” interesantno no virujem da niko ne bi moga pronač nijedan moj komentar di veličam sebe , svoje poznavanje F1 da bi druge unizija pa ovakove opaske na moj račun spuštaš na nekakav osobni nivo . no vidi … TI pišeš “Ja F1 pratim od malena i vjerujem da znam dobro procijeniti vozača, naravno koliko to laik može procijeniti.” “brčiš” se svojim “stažom”… Read more »

MJ512

Avalon ja se ne namjeravam prepirati s tobom. Priznao sam da sam krivo napisao sudari, a trebao sam napisati incidenti. I ništa nisam napisao sa namjerom ako prođe prođe nega sam se krivo izrazio. I sebe ne smatram stručnijim od nekih na portalu, nego samo iznosim svoje mišljenje, pa ako nekome odgovara-super, a ako ne opet-super. Sa svojim stažem praćenja F1 se ne hvalim nego sam samo rekao onako kako je, a to je da volim F1 od malena. Ja ne znam kako si ti došao do Bergera i Maldonada u Mercedesu, ali očito da već dobrano ulazimo u druge… Read more »

avalon

MJ512 … aha , ti se ne bi prepira ali na svaki komentar koji je “kontra” tvoga mišljenja uredno odgovoriš … primjer modesto , schumi1 i moja malenkost . uglavnom se ne slažemo sa tvojim mišljenjem ( a nema pravo na njega za razliku od tebe i drugih koji isto ili slično razmišljate ? ) pa nam ti objasniš kako smo valjda u krivu . no ti samo iznosiš svoje mišljenje , a nas trojica iznosimo nečija tuđa mišljenja ? pažljivije čitaj ako već misliš replicirat 😉 da si to uradija pažljivije valjda bi primjetija da nigdi nisam napisa da… Read more »

MJ512

Avalone ja odgovaram i na komentare koji se razlikuju od mojega mišljenja i na one koju su slični ili isti s mojim mišljenjem. Slobodno pogledaj na portalu neke moje komentare pa ćeš se uvjeriti u to. Iskreno, mene ne dira ako je nečije mišljenje drugačije od mojega, jer ja samo izražavam svoje mišljenje, ali i poštujem tuđe. Što se tiče PDVSA i Maldonada svima je jasno da je u F1 ostao samo zbog novca koje donosi. Iako, ako pogledaš ima dosta vozača koji su plaćali da bi bili u F1 (Rubens, Alonso, itd. da ne nabrajam), ali su samo rijetki… Read more »

Schumi1

Webber izgradio pobjednički Red Bull? Koji vic. 😀 Kao što sam gore rekao, Red Bull pobjede nije vidio do dolaska Vettela. I odmah u prvoj sezoni za Red Bull umalo da osvoji titulu pored dominantnog Brawn GP-a. Da nije bilo nekoliko odustajanja zbog bizarnih kvarova kao pucanje kočnica, uzeo bi već tada prvu titulu. A Webber, zajedno sa Coultardom i Neweyem do tada nisu napravili ništa. Ne krivim tu Neweya, naravno. Nego ovu dvojicu mulaca koji nisu znali prenijeti šta nije u redu sa bolidom. A poznata je i stvar da je kopirao Vettelov setup, kasnije kad je ovaj došao… Read more »

MJ512

Schumi1 ja sam svoje mišljenje napisao gore i ne mislim se više prepirati. Svaki od nas ima svoje mišljenje. A vidim i da ti znaš nešto više iz Red Bulla, pa tako i znaš da vozači koji imaju dosta sezona iza sebe u F1 ne znaju prenijeti informacije inženjerima. Time si sam dosta rekao o svojem znaju o F1. I baš čudno da je Webber ostao u RB-u nakon svega što si nabrojio. PDVSA je inače u velikim problemima jer u Venezueli vlada naftna kriza i bilježe gubitke od 67% tako da se novac za Pastorovo mjesto itekako smanjuje, a… Read more »

MJ512

Pod time da je ostao u RB-u mislim na ostao do dolaska Daniela Ricciarda, kada je Webber otišao zbog prilike da ide u WEC gdje je postao šampion, ali valjda je i tu uzimao set-up od drugih pa slučajno postao šampion. 😀

Schumi1

Ja sam ti sine naveo činjenice, a ti procjenjuj do mile volje. Red Bull ni Webber nisu vidjeli pobjede do dolaska Vettela – činjenica. Webber kopirao Vettelov setup – činjenica. Poslije dizanja nosa za ono krilo, više pobjede nije vidio – činjenica.

MJ512

Ja sam ti isti iznio činjenice. Webber u RB kao top ekipi-činjenica, Webber pomaže u izgradnji RB kao momčadi i osvajanju konstruktorskog naslova-činjenica, Webber je stručniji od bilo kojega komentatora na portalu u vezi procjene vozača-činjenica, Maldonado ima daleko više incidenata od bilo kojega vozača u novijoj povijesti-činjenica, Maldonado dobiva nogu iz Renaulta-vrlo vjerojatno da će i to biti činjenica. Evo sve puno činjenica. 😀

Schumi1

Jesu li to činjenice po tvojoj laičkoj procjeni? 😛

MJ512

Nisu, to su činjenice utemeljene na procjeni ljudi iz RB-a gdje je Webber bio u njihovim najplodnijim godinama, dok će Maldonado po svemu sudeći dobiti nogu iz Renaulta. 😛

Schumi1

Činjenice s kojima nisi ništa rekao. Odnosno nemaju peontu na ono što hoćeš dokazati. “Webber u RB kao top ekipi-činjenica” Slažem se, činjenica. Poenta? Nema je. Bio u top ekipi. Šta to dokazuje? Ništa. Možemo ovakvih činjenica navesti koliko hoćeš. Nebo je plavo – činjenica… “Webber pomaže u izgradnji RB kao momčadi i osvajanju konstruktorskog naslova-činjenica” Pomaže, ali koliki je značaj te njegove pomoći? Bio je tu i u onim lošim, prosječnim godinama Red Bulla. I nije napravio ništa. Čak je Vettel i u Toro Rosso učinio da izgleda bolje od Webberovog Red Bulla… Opet činjenica sa kojom nisi rekao… Read more »

MJ512

Ja nisam kriv ako ti nisi shvatio bit cinjenica koje sam ti napisao. Rb je zadrzao Webbera kada je bio na vrhu iako su tada mogli dobiti bilo kojega vozaca, ali posto je Webber vrijedno skupljao bodove i osiguravao konstruktorski naslov zajedno sa Sebom odlucili su se za njega. Renault nije pozeljan. To samo dokazuje kako ne znas sto je Renault u F1. I gle slucajnosti nije pozeljan a i Maldonado i Magnussen zele voziti za njih. Avalonov komentar sam procitao i sokirao se kada je on kojega inace cijenim bas zbog detaljnih analiza usporedio Sennu i Maldonada, a da… Read more »

Schumi1

Nisi ti shvatio avalonov komentar. On je napravio tu statistiku zato što je neko ranije spomenuo Sennina odustajanja.
A očito nisi shvatio ni statistiku. Po statistici koju je avalon uradio ispada da je Senna odustajao svakih 2,63 utrka, a Maldonado svakih 2,96 utrka. Što znači da je Maldonadu trebalo više utrka do odustajanja. Odnosno prosječno je rijeđe odustajao. Čista matematika. Kasnije navodi i Schumachera, koji je odustajao svakih 4,5 utrka. Što je dosta rijeđe od ove dvojice…

MJ512

Ok. Priznajem, pogriješio sam. Ali ja još uvijek ne vjerujem da uspoređujete Sennu i Schumachera sa Maldonadom. Dajte onda usporedite koliko je Senna imao naslova, pobjeda, polea, najbržih krugova, a koliko Maldonado, kakve je Senna vozio bolide (mehanički mjenjač, bez sustava koji pomažu kod upravljanja u tolikoj mjeri kao danas,…), a kakve vozi Pastor. Iako mi je takva usporedba i da se nađe netko tko uspoređuje vozače sa bolidima od prije 25 i više godina sa današnjima žalosna (kako bi se reklo da nije žalosno bilo bi smiješno). 😀

Schumi1

Nije bitno ko je vozio sa kakvim mjenjačem. Bitno je ko je vozio pobjedničke bolide, a ko, u najboljem slučaju, bolide za sredinu poretka…
I usporedba nije uopšte u tom smislu ko je bolji. Usporedba je samo što se tiče odustajanja, i na mjestu je. Pogotovo jer ni ja, a ni avalon nismo išli porediti Sennu sa Maldonadom. Neko je spomenuo Sennina odustajanja, i avalon je izračunao statistiku. I to je sve.

MJ512

Bitno je koliko su bolidi u Sennino vrijeme bili teži za upravljanje, dok danas neki vozači iz GP2 serije probaju voziti F1 bolid i kažu da razlika uopće nije velika. A Sennu i Maldonada stavljati u istu rečenicu je u najmanju ruku smiješno. Slažem se da je Senna imao brže bolide, ali se je isto tako izborio za mjesto u momčadi sa top bolidima. A kao što vidimo iz priloženog sa Maldonadom to nije slučaj, nego baš suprotno jer će vjerojatno u 2016. voziti za momčad koje je 2015. bila ni više ni manje nego posljednja. 😀

MJ512

A i za vožnju u takvoj momčadi će morati platiti. 🙂

MJ512

I da znam da neki vozači imaju bolji bolid, ali ima i onih koji imaju bolide u rangu sa Maldonadovim pa nemaju toliko incidenata. 🙂

MJ512

Ja sam ti isti iznio činjenice. Webber u RB kao top ekipi-činjenica, Webber pomaže u izgradnji RB kao momčadi i osvajanju konstruktorskog naslova-činjenica, Webber je stručniji od bilo kojega komentatora na portalu u vezi procjene vozača-činjenica, Maldonado ima daleko više incidenata od bilo kojega vozača u novijoj povijesti-činjenica, Maldonado dobiva nogu iz Renaulta-vrlo vjerojatno da će i to biti činjenica. Evo sve puno činjenica. 😀

aprenrecaj

ja vise ne znam tko je najbolji ….danas kazu da je Vettel najbolji,onda dodje netko drugi koji kaze da je Alonso najbolji,Hamilton se hvali na sva usta da je on najbolji,Rosberg govori on je najbolji al´ zbog problema sa bolidom to ne moze i potvrditi,onda neki je lik govorio da je najbolji neki lik sa kraja poretka al se taj nije nikad nasao na pravom mjestu u pravo vrijeme(odnosno vozio je samo “skalamerije”) …… al´ kad malo razmislim ima ovo neke logike …..svi su sjajni

MJ512

Svatko ima svoj osobni odabir. Po meni u sam vrh trenutno pripadaju samo 3 vozača: Vettel, Alonso i Hamilton. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane. 🙂

alonso5

Slazem se s tobom upotpunosti i kod mene je se odabir sveo na Top3:
Alonso,Hamilton i Vettel kao sto si i sam rekao svako od njih ima svoje prednosti i mane 😉

west

Meni je ovo logičan i diplomatski odgovor jer da je vozio sa Alonsom ili Hamiltonom vjerovatno bi to bio jedan od njih dvojice a ovako je i sebi dao alibi ako sam već gubio onda sam gubio od najboljeg.

MJ512

Inače Webber i Alonso su jako dobri prijatelji i često se druže te se jako dobro poznaju i na stazi i izvan nje, tako da smatram da ovo ipak nije izjavio samo tako nego zbilja misli da je Vettel najbolji. 😀

MJ512

S tim da ako se sjetimo sa Vettelom nije uvijek bio u dobrom odnosu (Turska 2010 i Malezija 2013).

Sheldon cooper

pomalo ostro prema maldonadu, covek je uspeo pobediti u f1 sto mnogima nije uspelo, i reci da je f1 iznad mogucnosti coveka koji je u istoj pobedio je smesno…

ciki-f1

I čorava koka ubode zrno. Svatko može “bljesnuti” ali treba biti konzistentan, ali u dobrim rezultatima. Predugo mu treba da nauči. A na kraju se samo zapitaj, bi li ga ti držao u svojoj momčadi, ali bez sponzora??

Sheldon cooper

probao sam odg ali neka greska pa cu ponovo… na stranu tvoje poredjenje corave koke i pobede u f1, ali to hipoteticko pitanje da li bi ga drzao u svom timu bez sponzora? verovatno ne, cak ne bih ni alonsa, ni hamiltona, ni vetela, izbor bi bio hulkenberg, jer za ove prethodno navedene znamo da su odlicni, pobedjivali su osvajali naslove, preko svojih sponzora donose ogroman novac u tim, ali isto tako iz tima i odnose mnogo, oko 40m eura, za razliku od njih hulkenber je odlican, ne donosi sponzore, (sigurno razlog zasto jos nije dobio sansu u velikom timu)… Read more »

F1 fan

Ma nemoguće, sebastian najbolji? Pa on je samo prosječan vozač koji je vozio najbolji bolid, bolid koji ide sam, kao po tračnicama. A i još je ričardo pobrisao pod sa njim. Kakav vettel, sta ovaj weber laprda he he

F1 fan

Ekipa nije čula za pojam “sarkazam” očito 😂😂😁😀😃😬

FerrariHR

Drago mi je da kolega vozač tako misli o bivšem kolegi. Sa druge strane,prilično drastično mišljenje za Maldonada,po meni zaslužuje misto u F1 bar zbog srčanosti.

Related Posts