Susie Wolff odlazi iz svijeta motorsporta

32-godišnja britanska vozačica Susie Wolff danas je objavila da se povlači iz svih kategorija motorsporta, pa tako i iz Formule 1. Susie je bila član Williamsa od 2012. i pune tri godine je bila razvojni vozač, da bi potom ove godine preuzela ulogu test vozača. Stvari su se zakomplicirale na ovogodišnjoj Velikoj nagradi Australije kada Valtteri Bottas nije nastupio u utrci zbog bolova u leđima, a momčad je odbila prepustiti bolid u ruke svojoj test vozačici.

Otada traju polemike oko uloge žena u motorsportu i bilo je sve evidentnije da Wolff nikada neće dobiti pravu priliku, iako je prošle sezone nastupila na slobodnom treningu i postala prva žena kojoj je to uspjelo nakon više od dva desetljeća.

”Zahvaljujem momčadi Williamsa na pruženim prilikama u zadnjih nekoliko godina. Sada zatvaram ovo poglavlje i gledam prema novim izazovima u budućnosti”, rekla je Susie u objašnjenju svog napuštanja Formule 1.

Škotskoj vozačici se zahvalila i Claire Williams.

”Želimo joj zahvaliti za sav trud i želimo joj sve najbolje u budućim projektima.”

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
najboljif1fan

A joj Suzica,a da istina da su je iskoristili za komercijalne svrhe,ali žene u takvim sportovima jednostavno NE.

modesto

cmok i adio.

Marlon Brando

Susie bolje da si otišla. Imaš čist obraz, pokazala si da nisi glupa i da te ne mogu zauvijek vući za nos.

rossi2012

bez obzira na njene vozačke sposobnosti u williamsu su trebali biti fer i dati joj da odvozi tu jednu utrku jer je to zaslužila , doduše bilo bi teško gledati kad bi pretjecala alonsa i buttona

Luka Tunjić

Žao mi ju je jer je iskorištena za marketing i promociju. Ako joj nisu mislili dati pravo nastupa u slučaju kao u Australiji, nisu je niti trebali angažirati kao test vozačicu.

override667

Bas zbog marketinga je i dosla.. I otisla..

override667

Ajme de nemoj.. Kako ce sport bez tebe..

override667

I sta onda ako je, di se gura.. I njoj je trebalo odmah bit jasno da je samo alat, just a pretty face.. I bolje da nije odvozila nista.. Ovako se i dalje moze pricat da je mogla i svasta nesta.. Da je odvezla nesto pokazala bi da ne moze, ovako simaptizeri jos mogu svi kukat kako jadna nije dobila sansu..

override667

Po cemu je to ona zasluzila sjest u bolit F1 na jednom GPu i kakave to reference ima ?

otto

Najbolja,Wolff a nije dobila priliku?Da joj je to bio cilj,sigurno bi uz ove reference odvozila ne jednu trku.Žena je napravila posao,dovela Rexonu-koja nije tu zbog Masse-malo pokazala kako i žene to mogu,poradila na samoreklami i svi zadovoljni.

Related Posts