Lotus otkriva rezervni plan

Lotusov izvršni direktor, Matthew Carter, priznaje kako bi njegova momčad mogla i iduće godine koristiti Mercedesovu pogonsku jedinicu, ali tek ako dogovor s Renaultom propadne.

Francuski proizvođač je u rujnu potpisao i izdao pismo namjere kojim signaliziraju preuzimanje Lotusa, ali pregovori se od tada odugovlače. Zamjenik direktora momčadi, Federico Gastaldi, je nedavno rekao za F1i kako se ne brine da do dogovora možda neće doći.

U razgovoru za službenu stranicu Formule 1, Carter je rekao kako je njegovo povjerenje u dogovor s Renaultom veliko i da dvije strane rade punom parom na ostvarenju tog plana.

Međutim, izvršni direktor priznaje da je momčad iz Enstonea, koja je nakon loše 2014. godine Renaultov motor zamijenila Mercedesovim, spremna na oba ishoda.

“Znamo da se u poslu može svašta dogoditi i da sve dok nema potpisa na dokumentima dogovor nije zaključen. Imamo dvije opcije za motor iduće godine – idemo s Mercedesom ili s Renaultom. I radimo u skladu s tim. Imamo dva dizajna za iduću godinu i naprijed idemo s obje opcije. Ali slabija je opcija da ćemo u 2016. godini imati Mercedesov motor. Ako ga ipak budemo koristili, to znači da je dogovor s Renaultom propao. Ali moja pretpostavka da će iduće godine to ipak biti Renaultov motor,” rekao je Carter.

Ako se dogovor ostvari, Lotusov izvršni direktor otkriva kako će Renault imati većinu u dionicama i da će voditi momčad kao tvorničku. Baš kao što to sada rade Ferrari i Mercedes.

Međutim, suprotno od onoga što je francuski Auto Hebdo objavio prošlog tjedna, Carter priznaje da novi vlasnici neće zadržati Lotusovo ime u 2016. godini.

“Ako dogovor s Renaultom prođe, momčad se neće zvati Lotus i ime će izaći iz Formule 1. Trenutno imamo licencu da koristimo ime Lotus i ta licenca neće više važiti. Pa bi netko drugi trebao uzeti to ime,” dodao je Carter.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

uopće nisu ružni bolidi.ružan ti je red bull

dFixxx3r

ružni su mi ti zlatno crni bolidi sa crveno bijelim črčkarijama izgledaju jeftino

😀

Related Posts