Williams, Force India i Lotus će morati pričekati za nadograđenu pogonsku jedinicu

Mercedesova tvornička momčad je iskoristila svih sedam razvojnih tokena uoči VN Italije kako bi unaprijedila svoju pogonsku jedinicu. Iz momčadi aktualnih svjetskih prvaka su rekli kako je ovaj potez planiran već duže vrijeme, a cilj nisu bolje performanse na najbržoj stazi u kalendaru, već lagano prebacivanje fokusa na sljedeću sezonu.

Poboljšane motore nisu dobili njihovi kupci: Williams, Force India i Lotus. Međutim, u Mercedesu tvrde da su jedva uspjeli isporučiti dvije jedinice za svoju tvorničku momčad uoči VN Italije, a ostale ekipe bi poboljšani proizvod mogle dobiti uskoro. Mercedesov šef za motore Andy Cowell kaže:

“Voljeli bismo ih isporučiti kupcima, ali da budem iskren, na to trebamo gledati u nadolazećim tjednima. Bili smo potpuno fokusirani na njihovu isporuku tvorničkoj momčadi za VN Italije. Drugi motor nije stigao prije jučerašnjeg ručka. To je bio jedan od onih odličnih projekata gdje je sve bilo jako tijesno, uz odličnu suradnju s ključnim partnerima.”

Cowell dodaje da kupci Mercedesovih motora nisu u velikom nedostatku jer se starija specifikacija pokazala pouzdanom, što znači da se može koristiti do maksimuma, a njihovi kupci su to dokazali na današnjim slobodnim treninzima.

“Naši kupci imaju impresivnu specifikaciju pogonske jedinice, voze ju apsolutno punim gasom s nekim lijepim alatima ugrađenima u nju. Pogledat ćemo i vidjeti što možemo učiniti. Naravno, želimo da svaki bolid s Mercedesovim motorom bude dobar, a čim to budemo mogli učiniti, to ćemo i napraviti.”

Korištenje tokena je u novoj Mercedesovoj pogonskoj jedinici bilo podijeljeno između raznih komponenti, s poboljšanjima na motoru s unutarnjim izgaranjem i sustavima za obnovu energije.

“To je sedam tokena. Tri smo potrošili na dio vezan za izgaranje. Što se tiče ostala četiri tokena, radije ne bih rekao na što smo ih potrošili.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Luka Tunjić

Zašto je ovo dozvoljeno? Po meni je ovo takva glupost…odkud njima pravo ne dati im nadograđenu pogonsku jedinicu samo zato jer imaju i tvorničku momčad…bezveze…onda nemoj uopće potpisivati ugovor s drugim momčadima. Ovo je vrh vrhova, i ljut sam na Mercedes zbog ovog.

forever.the.best

Pa i Ferrari je i svoje tokene potrošio za VN Kanade a Sauber je tu PU dobio tek prošlu trku

Rim-la

Ja cirkusa, braco moja!

Related Posts