Kvar kvačila na Maldonadovom bolidu uzrokovan udarcem od 17G

Momčad iz Enstonea je nedavno potvrdila da je Pastor Maldonado bio krivac za kvar svog bolida tijekom VN Belgije, zbog čega je Venezuelanac morao odustati sedmi puta ove sezone. Lotusov tehnički direktor Nick Chester je potvrdio da je agresivna vožnja preko rubnika u Eau Rougeu uzrokovala udar od 17G, što je na kraju oštetilo ventil upravljačkog sustava kvačila, zbog čega je Pastorov E23 ostao bez snage.

“Imao je veliki izlet u Eau Rougeu te je pogodio rubnike vrlo oštro, zbog čega je šasija pretrpjela udar od 17G”, rekao je Chester. “To je izazvalo gubitak snage bolida i, iako je uspio vratiti snagu, činilo se da smo možda oštetili ventil upravljačkog sustava kvačila. Iako smo ga možda mogli resetirati kada bi se Pastor vratio u boks, u obzir smo uzeli količinu štete pa smo odlučili povući bolid iz utrke.”

Maldonado je bio frustriran nakon incidenta na Spa-Francorchampsu jer je startao ispred timskog kolege Romaina Grosjeana, koji je došao do postolja.

“Naravno, frustrirajuće je ne završiti nijedan grand prix, pogotovo u Belgiji jer smo stvarno imali potencijal za vrlo dobar rezultat. Romain je napravio odličan posao, a ja sam startao ispred njega. Svjesni smo mogućnosti, a naš bolid bi trebao ići dobro na sljedećoj utrci u Monzi.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

lotusu želim postolje u monzi.

Related Posts