Kaltenborn objasnila odluku o ranoj objavi vozačke postave

Sauberova šefica Monisha Kaltenborn je objasnila svoju odluku o ranoj objavi vozačke postavu za sljedeću godinu, koja je potvrđena prošlog mjeseca uoči VN Mađarske. Za švicarsku momčad će i u 2016. voziti Marcus Ericsson i Felipe Nasr.

Momčadi obično čekaju kraj ljetne pauze za donošenje nekakvih odluka pa je ovaj potez Sauberove šefice iznenadio paddock. Međutim, ona smatra da je to bila ispravna odluka jer se momčad sada može posvetiti svojoj budućnosti, a ne konstantnim glasinama.

“To jednostavno donosi određenu dosljednost i stabilnost te smiruje stvari. Oko nas postoji puno glasina, a naši vozači onda dobivaju pitanja na koja ne znaju odgovoriti, ne znaju što je dobro, a što je loše. Ovo pojašnjava situaciju, sve je transparentno i sada svi znaju. Sva ta nagađanja su sada gotova, barem što se nas tiče.”

Podsjetimo, Sauber se ove sezone tijekom trkaćeg vikenda u Australiji našao u nezgodnoj situaciji kada je nekoliko vozača potvrdilo da su imali ili još uvijek imaju valjane ugovore za ovu sezonu. Najdalje je otišao Giedo van der Garde koji je pravdu odlučio potražiti na sudu.

Related Posts