Gastaldi: Palmer mora pričekati do 2017.

Lotusov zamjenik šefa Federico Gastaldi je rekao da rezervni vozač Jolyon Palmer neće dobiti trkaće mjesto u njegovoj momčadi najmanje do 2017. 24-godišnji Britanac je prošle godine osvojio naslov u GP2 seriji, a početkom ove godine se pridružio Lotusu kao testni i rezervni vozač. Nekoliko puta je sudjelovao na prvim slobodnim treninzima i sezonskim testovima, a nedavno je rekao da se nada trkaćem mjestu za sljedeću godinu. Međutim, Gastaldi je rekao da će Lotus zadržati aktualnu vozačku postavu: Romaina Grosjeana i Pastora Maldonada.

“Ne, ovoga trenutka imamo iste vozače”, rekao je Gastaldi na pitanje o Palmerovim šansama. Pastor i Romain imaju ugovore do kraja sljedeće sezone te se nadamo da će Jolyon ostati s nama kao treći vozač.”

“Jolyon je pobjeđivao u svim serijama kako bi došao tu gdje je sada. Zato je trenutno ovdje s nama, ne zahvaljujući nekakvoj pogrešci. Imamo velike planove s njim. On je dobar vozač, to je sigurno.”

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Majki2111

Kaj je s forumom? Kako komentirate pad komentara?

Frano Kiso

Forum će doći. Da se pita nas novinara došao bi kroz pet minuta, međutim tehničko osoblje kaže da je riječ o izrazito kompliciranom odabiru i naknadnoj ugradnji (može doći do većeg poremećenja tehničke strukture novog portala).

Zašto je pao broj komentara? Zato što imate više vijesti (ispunili smo vam i tu želju) i stvari se na portalu brže vrte i odvijaju, stoga se ispod rijetko kojeg članka može razviti dugoročnija, veća rasprava. Naposljetku – komentirajte, pa će biti više komentara! 😉

Treće, posjećenost nam je narasla s dolaskom redizajna, pa smo s te strane izrazito zadovoljni.

Živjeli!

Majki2111

E super. Barem se netko javio. Al opet mi je žao što popravljate, a ne nadograđujete forum.

zekohonda

a ja mislio da je redizajn i komentiranje ispod dovelo do pada komentara. silly me.

ciki-f1

Yeah right.

modesto

gdje su američki vozači?

Kush

Američki vozači uz sav mogući talent, trebaju prvo i osnovno američke sponzore sa izdašnim ugovorima, za Ameriku i puno više od izdašnih- pošto je tamo ulaganje u autosport – sa bilo koje strane neizmjerno manje, a kompetitifnost u svim serijama veća, kada dodaš trenutnu popularnost F1, tj gledanost na globalnoj razini (ne fanova poput nas koji u postotku participiramo sa jako malim udjelom), nije teško zaključiti da američkim vozačima ući u F1postaje praktički nemoguće,a i žele to uglavnom oni koji su i kroz niže razine jednosjeda prošli kroz “evropske” serije, svesu onebar zadnjih parrazina ispod F1 “svetske”, ali su bazirane… Read more »

Related Posts