Bob Bell se pridružio Manoru

Bivši Mercedesov tehnički direktor i Renaultov šef, Bob Bell kojega se nedavno povezivalo s novom-starom Renaultovom tvorničkom momčadi u Formuli 1, pridružio se Manor Marussiji kao tehnički savjetnik. Bell je prije toga radio u McLarenu, Benettonu i Jordanu, a u Renaultu je 2005. i 2006. bio tehnički direktor kada je francuska momčad osvojila konstruktorske i vozačke naslove. 2011. se pridružio Mercedesu, ostavku je dao krajem 2013., a s poslom završio prošle godine.

Osim Bella, Manor je potvrdio dovođenje bivšeg Toro Rossovog šefa dizajna Luce Furbatta, koji će u novoj momčadi raditi kao voditelj odjela za dizajn, a tu je i Gianluca Pisanello, bivši Caterhamov i Toyotin inženjer.

“Oduševljeni smo što Bobu, Luci i Gianluci možemo zaželjeti dobrodošlicu u momčad”, rekao je Manorov šef John Booth. “Imali smo dramatičan start u 2015. pa smo tek sada mogli ući u ritam i pogledati prema budućnosti. Ove sezone nam je cilj ponovno izgraditi temelje momčadi. Kao i uvijek u Formuli 1, oslanjamo se na iskustvo i ustrajnost pa smo oduševljeni našim novim kolegama.”

“Svatko od njih nosi veliku količina iskustva, a to će dati novu dimenziju našim postojećim tehničkim i inženjerskim mogućnostima. Iako težimo optimiziranju performansi u ostatku 2015., pažnju možemo skrenuti prema sljedećem uzbudljivom poglavlju naše priče, a to je 2016. i godine iza nje.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kush

Različiti komentari, od “obečavajuće”, do “ne znači ništa”, ali uglavnom pozitivni i puni upitpnika koji i se i meni javljaju, ali to bi sve moglo postati veoma jasno ubrzo, ako se potvrde neka “šuškakanja” da je ovo sve već priprema Renaulta za preuzimanje tima.. Ima logike, od odabira ljudi, do činjenice da su veze s Ferrarijem slabe, pošto voze na starom motoru, a i sa starim autom, što uz gubitak vlasništva nad mnogim dijelovima tima, može ponuditi jako jeftinu kupnju za Renault, kao i mogućnost izbora hoće li voditi tim sa otoka ili kontinenta, svakako logičnije od Lotusa koji je… Read more »

Schumi1

Može biti da je to pozadina ovoga. Renault je tražio tim bez dugova, zato se spominjao najviše Tro Rosso, jer su oni jedini bili bez dugova od potencijalnih ekipa za Renault. A niko nije razmatrao da bi mogli kupiti Marussiju. Sa prošlogodišnjom nagradom su riješili sva dugovanja. Ove sezone su se nekako skrpili. Tako da bi Renault sa njima mogao krenuti od pozitivne nule. A kažu da je i bolid koji su imali u pripremi trebao biti dobar. Ne znam koliko je od tog projekta ostalo za ovaj bolid koji planiraju predstaviti oko pola sezone. Ali najviše mi je žao… Read more »

croatic f1

Jako mi se sviđa ova momčad otkako su se ove godine izborili za svoje mjesto na gridu iako su imali nevjerojatno trnovit put. Imali su blokade sa svih strana, ali na kraju se bez obzira na to smjestili na grid i dokazali da ta momčad ima duh i da imaju veliku želju ostati u ovom sportu. Posljednja su preživjela momčad od onih novih iz 2010., ali opstali su s razlogom i želim da tu čim duže ostanu. Nažalost, u lošoj su financijskoj situaciji, bolid im nema nijednog sponzora na sebi, na samom su začelju, voze sa starim bolidom i teško… Read more »

alonso5

Drago mi je zbog Marussie jos kad bi imali bolji budzet i kad bi im Ferrari dao “bolju” PU jer oni koriste proslogodisnju zbog ne placenih racuna Ferrariu.

Schumi1

Nw zbog neplaćenih računa, nego zbog starog prošlogodišnjeg bolida. Kad naprave novi bolid mnoće će koristiti i novi motor.

zekohonda

obečavajuće!

avalon

izneneđujuća vijest ! još da je bar jedan iskusan vozač + solidna financijska podrška manor bi 2016. moga “fenjeraško” misto “prepustit” nekom drugom timu . samo je pitanje …kojem ? btw , znači li ovo da je renaultu pala u vodu kupovina lotusa preko kojeg bi se ka tvornička ekipa vratili u F 1 jer …nedavno se spominjalo moguče angažiranje bella ka potencjalnog šefa nove/stare momčadi renaulta ? kad pročitam ovi za manor dobru novost još više mi je žal nesritnog bianchia 🙁

PavleF1

Manor se “naoružava”, bome neće biti lako McLaren Hondi iduće sezone 😉

geotec

to ne znaci nista, za 2-3 mjeseca moze objavit da je presao u neku drugu momcad. sjetimo se da je i symonds prije williamsa bio u marusiji

Related Posts