Sutil sumnja da će se Eau Rouge ove godine voziti punim gasom

Sauberov vozač Adrian Sutil misli da će vozači ovog vikenda na VN Belgije kultni zavoj Eau Rouge teško prolaziti punim gasom zbog karakteristika nove generacije F1 bolida. Ove godine uz V6 turbo motore bolidi razvijaju veće maksimalne brzine ali zato imaju manji downforce što na kraju rezultira sporijim prolascima kroz zavoje. Brzi Eau Rouge je uvijek bio jedan od najpoznatijih u Formuli 1 ali Sutil smatra da bi ove godine to mogao biti veći izazov nego ikad prije.

“Eau Rouge je jedan od mojih omiljenih zavoja a ove godine će ga biti teško proći punim gasom zbog manje downforcea. U novim bolidima ćemo imati veću maksimalnu brzinu i manje gripa pa će biti zanimljivo vidjeti kako ćemo voziti u ovim uvjetima. Što se tiče setupa na Spa-Francorchampsu postoje dvije varijacije: ili ste brzi u drugom sektoru i relativno spori na ravnim dijelovima ili obrnuto. S oba setupa možete postići isto vrijeme kruga.”

Međutim, Sauberov rezervni vozač Giedo van der Garde ne slaže se sa svojim kolegom oko pristupa slavnom zavoju ove godine.

“Vjerujem da ćemo imati veću maksimalnu brzinu na pravcima i manje downforcea u usporedbi s 2013. Ali mislim da će se Eau Rouge i Blanchimont i dalje prolaziti punim gasom.”

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Schumi1

Red Bull će moći.

Alen Šmit

Zutil,sobzirom da voziš relativno “spor” Zauber možeš proći O Ruž punom brzinom ko od šale.Čuo sam od forumaša ovde da je to prelagana krivina i da je glat možeš proći punom brzinom.Eto forumaši su ti dali nadu za flat-out zabavu O Ružom.Zahebano je ući u Radilion,eto tamo bi morao malo pustiti pedalu gasa.

Ivan Sinj

O ruž…..,o maj gad wat a translejšn,pipl mast trast as

Zeljko78

Ajde sad se ti praviš pametan!!!!!

modesto

koji odličan zavoj je eau rouge

f120

https://www.youtube.com/watch?v=6LxBF4BoW7g sudeci prema ovom videu cini se da i nece

Tow Pie Pie

Vidjeti ćemo odgovor na to na treninzima.

Related Posts