Williams: Ovakve pogreške ne smijemo ponoviti

Williamsov voditelj odjela za performanse Rob Smedley priznao je da je njegova momčad imala krive procjene tijekom kvalifikacija za VN Velike Britanije na Silverstoneu. Promjenjivi uvjeti u Q1 utjecali su na poredak a Williams je reagirao prekasno u trenucima kada se staza počela sušiti. Zbog toga je Valtteri Bottas završio 17. a njegov momčadski kolega Felipe Massa na 18. mjestu. Oba vozača će se pomaknuti dvije pozicije naprijed zbog kazni koje su dobili drugi vozači ispred njih.

“Imamo dobar bolid tako da je veoma razočaravajuće biti na 17. i 18. mjestu”, rekao je Smedley. “Pokušali smo pokriti ljude na stazi ali naš tajming nije bio dobar. Nismo vidjeli da kiša dolazi tako brzo kao što je dolazila ali to nije izgovor, to je greška koju ne možemo ponoviti. Sada je važno kako ćemo napredovati sutra u utrci a naš cilj je i dalje doći do bodova jer imamo bolid za to pa trebamo pokušati uzeti što je više bodova moguće našim najbližim rivalima.”

Bottasu je žao zbog propuštene prilike za Williams.

“Cijela sezona je nevjerojatna. Prekasno smo htjeli izaći na gumama za suho tako da nismo uspjeli jer je opet počelo kišiti. Nismo imali sreće. Imali smo brzinu da uđemo u Q3 tako da smo propustili dobru priliku.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Vidim Massa opet obasipan srecom, brzobje zavrsio svoju 200 utrku!

Related Posts