Webber je 2012. bio blizu napuštanja Formule 1

Bivši vozač Red Bulla, Mark Webber, rekao je da je bio blizu odlaska iz Formule 1 na kraju 2012. prije nego se odlučio za još jednu godinu. Australac koji je krajem prošle godine završio svoju F1 karijeru, otišao je u Porsche s kojim se natječe u World Endurance Championshipu. Tvrdi da na početku nije bio siguran želi li voziti u Formuli 1 iza 2012.

“Odlazak iz Formule 1 za mene je bio u pravo vrijeme. Osjećao sam da se bliži moj kraj u F1. Bio sam vrlo blizu na kraju 2012. ali sam mislio kako bih mogao odraditi još jednu sezonu koja nije bila tako loša, ali imao sam u vidu odlazak u Porsche. Bili smo u kontaktu dugo vremena. Želim imati uspjehe u automobilskim utrkama a Porsche mi je dao tu priliku.”

Australac priznaje da postoje područja u Formuli 1 koja mu nedostaju ove godine, ali dodaje da je novi izazov dobar za njegovu motivaciju.

“Formula 1 je bila moj život od 1995. i napuštanja Australije. Natjecao sam se u jednosjedima cijelo to vrijeme, ali sve te godine Formula 1 je bila prva stvar na koju sam pomislio kad bih se probudio. Mentalitet se ne mijenja puno, jedino vaše zanimanje za tu kategoriju nije kao nekada. Počnete razmišljati o drugim stvarima a vaša motivacija više nije na razini na kojoj je bila, tako da trebate nov i uzbudljiv program, nešto što je meni sada natjecanje s Porscheom, a tajming je za mene bio savršen, tako da ne mislim da će mi F1 nedostajati mnogo. Možda će mi nedostajati vožnja bolida Formule 1 na Suzuki i u kvalifikacijama, to je prelijep osjećaj, sve te emocije koje imam u F1 bolidu, ali moram prihvatiti da ne mogu to činiti zauvijek i da se moram prebaciti u drugu kategoriju kada je pravo vrijeme za to, kao što je sada bilo za mene.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KILLERKUM30

Čovjek , gospodin , kralj !! Sve najbolje u nastavku karijere !!

Dan is the man

Lijepo ga je bilo viditi na postolju u već mu prvoj utrci u WEC-u.

antevalenta

Sretno i falit ce nam takav gentleman kao ti!

Seb Red Bull

Legendo sve najbolje u Porscheu, pokaži im!

Related Posts