Hamilton najbrži i na trećem slobodnom treningu u Bahreinu

Mercedesov vozač Lewis Hamilton ostvario je najbolje vrijeme i na trećem slobodnom treningu u Bahreinu. Ostvario je prednost od samo jedne desetinke u odnosu na svog momčadskog kolegu Nicu Rosberga koji je završio na drugom mjestu. Treći je bio Force Indijin vozač Sergio Perez s pola sekunde zaostatka za vodećim.

Vozači Mercedesa ponovno su pokazali odličnu formu najboljim vremenima na trećem slobodnom treningu i glavni su favoriti za kvalifikacije i utrku. Velika će se borba voditi između ostalih momčadi za mjesta u vrhu. Sebastian Vettel je svoj nastup završio 21 minutu prije kraja treninga izletom sa staze između zavoja broj 2 i 3. Mnogi vozači imali su problema u zavoju broj 11 gdje su sa staze male izlete između ostalog imali i Rosberg, Vettel i Maldonado. Lotus je opet u problemima, Romain Grosjean je vrlo rano svojoj momčadi javio da nema gripa i da se osjeća loše u bolidu, a bolje se nije osjećao ni Pastor Maldonado. Najviše krugova, 24, odvozio je Sauberov Adrian Sutil. Williamsi su ponovno izašli na stazu vrlo kasno, tek nakon pola sata, ali su na kraju ostvarili dobro vrijeme, Valtteri Bottas je trening završio na 4. a Felipe Massa na 5. mjestu. Najbolji od vozača koji ne voze na Mercedesovim motorima bio je Fernando Alonso na sedmom mjestu u Ferrariju. Dobar nastup opet je zabilježio Daniil Kvyat u Toro Rossu koji je završio na 9. mjestu.

Kvalifikacije se voze u 17.00 po hrvatskom vremenu.

 

 1.  Lewis Hamilton     Mercedes              1m35.324s           12
 2.  Nico Rosberg       Mercedes              1m35.439s  +0.115s  12
 3.  Sergio Perez       Force India-Mercedes  1m35.868s  +0.544s  10
 4.  Valtteri Bottas    Williams-Mercedes     1m36.116s  +0.792s  10
 5.  Felipe Massa       Williams-Mercedes     1m36.364s  +1.040s  8
 6.  Jenson Button      McLaren-Mercedes      1m36.394s  +1.070s  8
 7.  Fernando Alonso    Ferrari               1m36.454s  +1.130s  12
 8.  Nico Hulkenberg    Force India-Mercedes  1m36.455s  +1.131s  11
 9.  Daniil Kvyat       Toro Rosso-Renault    1m36.680s  +1.356s  16
10.  Kimi Raikkonen     Ferrari               1m36.772s  +1.448s  13
11.  Kevin Magnussen    McLaren-Mercedes      1m36.822s  +1.498s  8
12.  Jean-Eric Vergne   Toro Rosso-Renault    1m37.030s  +1.706s  11
13.  Daniel Ricciardo   Red Bull-Renault      1m37.119s  +1.795s  11
14.  Esteban Gutierrez  Sauber-Ferrari        1m37.325s  +2.001s  18
15.  Adrian Sutil       Sauber-Ferrari        1m38.089s  +2.765s  24
16.  Kamui Kobayashi    Caterham-Renault      1m38.400s  +3.076s  17
17.  Jules Bianchi      Marussia-Ferrari      1m38.736s  +3.412s  15
18.  Pastor Maldonado   Lotus-Renault         1m38.880s  +3.556s  21
19.  Marcus Ericsson    Caterham-Renault      1m38.971s  +3.647s  18
20.  Romain Grosjean    Lotus-Renault         1m39.208s  +3.884s  17
21.  Sebastian Vettel   Red Bull-Renault      1m39.225s  +3.901s  8
22.  Max Chilton        Marussia-Ferrari      1m39.597s  +4.273s  14
33 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Roger

Promijenit će se malo pravila. Dopustit će Fia (to su već radili), promjene na motorima.
Kada se to dogodi bit će tijesna borba između Mercedesa i Red Bulla.
Možda će se činiti smiješno sada svima, ali mislim da će Vettel uzeti 5 naslov u samoj završnici.
A sto se tiče Alonsa, mislim da se on u Ferrariju neće domoći naslova dok ne prijeđe negdje drugdje.. npr. Lotus jednog dana kada Renault bude imao opet tvornički momčad.
Pozdrav svima.

Formulas

Ferrari i Renault na pravcima puše nenoramalno pa je za zaklučiti da su pogonsku jedinicu ukenjali maximalno. Tu je najveća razlika i dosta sam o tome razmisšljao prve dvije utrke no sd vidim da je na svakom GP vikendu ista priča. Na ravnicama je motor taj koji radi razliku i nevidim kako to ovo dvoje mogu nadoknaditi. u zavojima je RB po meni u rangu Mercedesa tako da ovaj njihov zaostatk je iskljucivo radi pogonske jedinice a mislim da i Ferrari nije toliko ukenjao sam bolid koliko im je motor problem. Pa se sad ja pitam što mi navijači možemo… Read more »

Formulas

ovaj Mercedesov motor radi ogromnu razliku….prvih 6 mecki pa tek onda Ferrari Pogledajte koji su motori pri dnu i sve vam je jasno . Najlošiji bolid s Mercedesovim motorom je na 11 poziciji sa 1,5 sec iza prvog dok Renault i Ferrari drže 21,22 mjesto s 3,9 do 4,2 sec iza prvog. Mercedesovu Snagu vidim isklučivo u motoru i potrošnji istog, te nevidim kako to u Red Bullu ili Ferrariju mogu nadoknaditi jer je razvoj motora zamrznut (mada mi je to glupo). No ispadne tko je napravio na početku najbolji posao je ubo pravo dok tko je fulao nema ni… Read more »

ice

dominus

p1

ferrari katastrofa nek si u pevcu kupe bolid(tacke)pa budu brzi s njima ovom stefu otkaz i bude rezultata!

idijot

Tek sad vidim da svima u Ferrarijevom boxu na majcama piše “sanader” – eto razloga zaostatku 🙂

mika

Mamin Magnussen, Gumbek i Felipe samo po osam krugova, ma bravo!

elmedin

Cista i jasna dominacija mercedesa pa onda svi ostali iza njih.Bit ce zanimljiva borba od 3 do 10 mjesta.Nazalost cekali smo da se prekine dominacija red bulla da bi sada gledali dominaciju mercedes-a…

Chaz Davies

Bar je dominacija pravog tima, odnosno proizvođača a ne energetskih pića

otto

Po toj logici nije mi prejasno kaj predstavlja Ferrari s kojim su si zadnjih godina proizvođači slatke vodice prali flaše.

elmedin

ne volim da bilo ko bude dominantan,navijac sam ferrarija i samom mi je bilo dosadilo kada je schumi pobjedjivao lagano i prestizao za cijeli krug skoro cijeli grid…

SilverArrow

Pa kroz povijest Mercedes ako se natjecao u Formuli 1 uvijek su bili prilično dominantni nakon nekoliko godina sudjelovanja.

mcstrela

Ferari je u banani jer im niko nije objasnio da danas u formuli treba imati jak auto i da to određuje stanje u poretku,prosla su vremena kada se vozac pitao nesto…..za ove pare koje placaju vozacima samo pokazuju da su pregazeni vremenom,mogli su i Petrova da stave imali bi isti rezltat jer bolid je prosto krsh…imace sansu ako se sete sta im je ciniti i mozda stvarno treba reci zbogom nekome tamo….

Mr.Spaceguy

Bolid je treci po brzini tako da nije bas krs.

mika

Mislim da je sezona riješena ne vjerujem u toliki pad Mercedesa naspram druge po jačini momčadi a to je Red Bull. Znači u prvih deset utrka Mercedes 1-2, možda poneki kvar, ostatak lagano održavanje prednosti i radnja na bolidu za sljedeću godinu.

gosuasus

Netko je dobro rekao – Mercedes već vozi 2015tu. 😀

DMX

U koliko sati su kvalifikacije?

mika

17

roky381

prvo Mercedes pa rupa u vremenu i prostoru! moj jadni ferrari i fiat te se počinje sramiti! katastrofa. svima otkaz osim briljantnim vozačima jer bez njih bi bili negdje gdje i lotus

zjurina

Samo mirno, to su samo treninzi još…
I ovi sada treci trening je opet vožen po danu, dok je jučerašnji drugi trening vožen po noći, a i kvalifikacije će se voziti po noči.
Po noći je nešto hladnije i bolidi se odma drugačije ponašaju.
Ne kažem lol…haha…da neče Mečke biti prve, ali ostatak će se još drugačije postavit.

Mečke se danas nisu ni pretrgle da postave neka super vremena..
Na kvalama tek, očekujem da će ići ispod 1:34 !

Redbulovac

Smijeh

Ivan Sinj

Baš me zanima onako hipotetski da netko postavi Domenicaliju pitanje da mu Honda iduće godine garantira ako uzmu njihov motor da će osvojit i vozački i konstruktorski naslov koji bi odgovor bio i objašnjenje zasto da ili ne?a u međuvremenu dok on razmišlja Enzo Ferrari se vrti 80-90 okretaja u minuti u grobu’

smr201

Ovaj 3.trening po meni nije ništa novoga pokazao.
Na 2.treningu su skoro svi bili sekundu brži nego sad na 3.
Al bit će napeto i gusto pogotovo 3.-10.mjesta

sanchez

ferrari je brao šparoge dok su drugi radili na formuli. katastrofa velika 0.

wilson

Da li je netko sumnjao tko je najbrzi?Force India vrlo brza,Williams takoder.Ako je suditi po ovim vremenima,momcadi s Merc motorima su naprijed.RB nije upitan aerodinamicki,kvale ce biti zanimljive.Ferrari ne dobar.Fali snaga,aerodinamika nije jaca strana.Za sada im u prilog ide samo pouzdanost.Za sada. Mali Kwyat me odusevljava. Zivo me zanima kakvo ce biti pravo stanje kad se sve poslozi kod momcadi? Koliko je potrebno poboljsati aerodinamiku da bi se nadoknadio nedostatak osamdesetak konja,racunajuci da ni u Mercu ne spavaju i ne lade skrotum u bazenu?

SefoRBR

Tko bi rekao…

alonso5

Ferrari :facepalm: propali su ko zeton!

fernandof1

a i nisu tolko loši, mislim da imamo šanse za trece mjesto sutra ako se kvalificiraju u top 5 😀 naravno, to moze bit problem.. haha

wilson

Sanse za postolje Ferrarija u utrci su minimalne.Samo ako netko odustane i ako se sve u svemiru poklopi.To je trenutno tako,koliko god se mi nadali.

Just Alonso

Sta se dogodilo s ferrariem? Valjda ce sutra biti bolje :3

deda

ne kuzm jucer su bili puno bolji?!

HankM 14

pa nije mi jasno zasto su ljeni, evo kazu da je red bull doveo dodatnu mehanicarsku momcad da rade prek noci na autu, za ferrari se nista takvog ne desava, mjesto da rade dan noc da stisnu sad i priblize se mercedesu i preskoce redbull jer je duga sezona oni laganini.. to mi jedino nije jasno, i izjave su ono polako ima vremena neznam kaj cekaju cudo??

sex.breakfast.of.champions

Zato sto su talijani

Related Posts