Christian Horner zabrinut

Red Bullov glavni šef, Christian Horner, ima razloga za brigu. Iako Vettelu u drugom dijelu sezonu ide sve od ruke, opet se javljaju neslavni tehnički problemi. Webber je, podsjećamo, u 17. krugu završio svoju VN SAD-a. Nakon što je prvotno imao problema sa KERS-om, ubrzo nakon toga bio je primoran stati kraj staze. Red Bullovi mehaničari su utvrdili su njima dobro poznati kvar – alternator.

Horner kaže da je alternator na Webberovom bolidu bio stariji, koji se pokazao pouzdan. Zbog novog alternatora Vettel je morao odustati u Valenciji i Monzi. Iz očitih razloga Red Bull se odlučio vratiti na stare i pouzdane alternatore. No, izgleda da stari alternatori odbijaju poslušnost što bi moglo utjecati na Vettelovo osvajanje naslova svjetskog prvaka.

”Izgleda da je alternator. U ovom trenutku, podaci nam upućuju na to,” kaže Horner

”Mislim da je nova verzija na drugim motorima. Nadam se da ćemo ih imati za Brazil,” završio je.

42 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
cici

Nada se dobrom…..ali Alonso pobjeđuje!

klaudio550

Sigurno je alternator Magnet Marelli talijanske proizvodnje.

hattrick

Ma je… Koliko sam čuo, još od Vettelovih odustajanja zbog alternatora, Matešić je bio u Renaultovom kvoteru i pregovarao da od sljedeće sezone uzimaju McLarenove alternatore. Naime samo te dvije firme dobavljaju i rade takvu vrstu alernatora (šta sam i objasnio na RedBull forumu), a talijanski su pod velikom sumnjom da ih neprovjeravaju dovoljno prije nego šta ih šalju “drugim” timovima. Nisam pobornik urote , no zaključite sami koji timovi su im na tapeti (osim Mclarena). Da napomenem, Mclaren nema svoje mašine, ali ima vrhunske znanstvenike za elektroniku, oni su i glavni (i jedini) konstruktori za buduću e-Formulu na elektro… Read more »

SebVettel10181930

Mislim da Horner nece dopustiti da Vettelu izmakne prvenstvo iz ruke i da se desi neki kvar Horner si to nikada nebi mogao oprostiti zato mislim da nece biti problema za Vettela u Brazilu.Napraviti ce sve da Sebastian dode do titule

histri

vettel ne može biti opet prvak nije u skladu sa FIA pravilima

Mala plava

ma da? Po kojim to točno pravilim?

miha

Eto forumasi,toliko vam prizeljkivani alternator..ste sretni?

SefoRBR

Nek’ voze pa ko dobije dobije,a ne da mu kvar donese naslov…

KOve

Bila bi šteta da Alonso izgubi naslov jer su ga Grosjean i Kimi izbacili iz utrke!!!

josip gt

Istina…i to svi znaju !

oreo

a grebiga, i to je dio tog sporta. još je veći pehist hamilton, pa onda šumaher – taj čovjek je od legende postao ‘mal’te ne sprdnja, a jedva da se imao šta voziti u tom bolidu koliko se kvari.

meho

Navijam PROTIV Alonsa tako da mi je svejedno bio prvak Vetel,Kimi,Hamilton i ko već.Ali izgleda da bi Alonso mogao postati još jednom pobjednik sezone (namjerno kažem ovako a ne prvak,jer prvak pobjedu i poraz prima na isti način).Dovoljno je Alonsa vidjeti u prostoriji prije izlaska na podij.Izgleda mal i jadan.
A biti će i smješan dok se bude veselio tome da je Vetelu otkazao alternator gefufna ili šta već jer jedino tako on može imati najveći broj bodva na kraju sezone.

elmedin

meho kada procitam komentare kao ovaj tvoj povraca mi se,nemam nista protiv tebe ali napisati da navijas protiv nekog vozaca pa ti nisi nikakav fan formule 1,idi molim te komentarisi neke druge stvari a mani se sporta,stvarno niste normalni vi oji dodjete na forum da popljujete neke vozace i iznesete tako glupa misljenja da neznam sta bih napisao o njima…

YWO

@almedin
I ja navijam za bilo koga a ne za Alonsa. Sve je počelo sa Briatoreom. Mogu zamisliti pokušati tehničkim detaljom igrati protiv propisa, ali natjerati kolegu iz ekipe da se namjerno zabije u zid da bi pobjedio je nešto sasvim drugo.

F12012

NE NE i NE !
Ne želim da alternator odluči o prvenstvu i da se u cijeloj pauzi zmeđu sezona o njemu priča !

f1 power

Iskreno, skoro sam siguran da Red Bull ima neku muljažu i sa alternatorom pa se zbog toga češće kvari (tko zna šta su sada složili ali poznavajući njih ništa čudno).
Normalno, kako je to taljanski alternator onda treba plakati na sva zvona.

mala od piste

Da i onda bi nastavili tu muljažu i dalje, unatoč kvarovima, jer im ta muljaža nosi prednost…dobra logika.

Grayowl

Pa nije da im se nešto kvari.Koliko puta ove sezone vettelu i weberu -3 puta?

Viper

Svakom po dva puta alternator, i Webberu dva puta KERS.

oreo

bit će šteta ako alonso osvoji naslov zato što je vettelu na kraju crk’o alternator ili zahvaljujući nekom drugom tehničkom kiksu. da je usred sezone, ajde, ali u zadnjoj utrci koja odlučuje… bila bi šteta.

mala od piste

Baš, nekako su mi takve pobjede “tužne” ne bih rekla nezaslužene, ali to onda jednostavno nije to, uvijek postoji ono ” e da nije….”

oreo

ja bih tu dodao još i činjenicu da je vettel itekako zaslužio treći naslov, kao i alonso, pa je šteta da između njih odluči – peh… neka pobijedi bolji!

Grayowl

Peh je odlučio i alonsu utrke u suzuki i spa.Pa se postavlja pitanje koliko je “zaslužil” vettel naslov kad se toliko govori o nezasluženom naslovu alonsa ako vettelu crkne alternator?

Viper

Pa u Suzuki ti je malo taj peh dvojben, ili ti smatraš da je stoposto kriv Kimi? Onda se računa i Vettelov peh u Maleziji. Ili Alonsovo startanje sa nezaslužene pozicije na gridu u zadnjoj utrci, zar to nije nezasluženo? Jel tu poziciju Alonso pošteno zaslužio?

avalon

Viper… smišno je pričat je li zasluženo alonsovo startno misto u americi jer o tome možemo samo špekulirat . ali da je sve bilo po pravilima , to ne može niko osporit . ma koliko se to ne sviđalo protivnicima fernanda i ferarria . još do nedavno se “kukalo” kako massa ne pomaže dovoljno alonsu i ferarriu , a sad kad je ( vjerovatno ) pomoga pa i na ovi način …sad “kuka” ona druga strana . ljudi , toga je uvik blo u svim sferama …pa ne bi još davno …prije skoro 500 godina niccolò machiavelli kaza da cilj… Read more »

Ayrton Mclaren

Horner je oprezan i misli i na najmanju sitnicu i tako i treba. Zato i jesu 3 godine za redom najbolja momčad u F1. Mislim kako će se trebati u Brazilu dogoditi malo “čudo” da Vettel to ne završi u svoju korist.

mala od piste

Baš, Alonsu je nažalost za pobjedu potrebno čudo, ali u F1 su se znala i čuda događati.

Viper

Pa i nije tolika sitnica koliko izgleda, Vettelu dva puta i sada Webberu drugi put da je u pitanju alternator. Očito da problem nije riješen, još jedna utrka do kraja, normalno da je zabrinut.

road_runner

Ajmo alternator i KERS!!!!
Mislim, Weberu je već par puta otišo KERS a Sebu nije nikako – tu leži šansa za Alonsa. Tu ili da padne kiša pa se Seb izvrti ili ga netko (Maldonado, Grozni….) pokupi usput…..

mala od piste

Ja se ipak, kao vatreni navijač Alonsa, nadam da će Alonso srediti Vettela na stazi sam i odnjeti pobjedu bez pomoći kvarova i sudara ili krivice Vettela. Morti sam čudna ali su mi uvijek bile slađe takve pobjede u punom smislu riječi sportske i vrhunske.

road_runner

Ja sam isto za to, ovo sam ipak malo ciničan. Međutim mislim da ako Seb dođe do cilja da će skupiti dovoljno bodova da pobjedi Alonsa.

YWO

Jadni su taj Alonso i Ferrari kad moraju zvati svevišnjeg u pomoć. Molim te Bože pokvari im alternator ili neka pada kiša ili neka dođe Briatore…

McLaren F1 Team

svevisnji je poslao lotuse za spas red bulla kad je bilo skoro 50 bodova razlike!

alen

he he taijanso smece.pa kamo ti gledas ne kuzim

hattrick

Zaćto već do sada nisu uzeli McLarenove alternatore, već se muče sa ovim talijanskim smećem?

pero iz bukurešta

Možda zato jer je RENAULT rekao DA NEĆE mjenjat dobavljača alternatora i tu Red Bull nemože ništa….

toni

kako to da se to talijansko smece kako ti kazes nije pokvarilo cijelu sezonu,mislim na ferrari.Kako onda nazvati red bull ili mclaren koji se kvare skoro svaku utrku,sranje od bolida.

sokre

Sranje od bolida koji je osigurao trostruki konstruktorski naslov-a što je onda ferrari??

avalon

sokre… vidiš kako je to interesantno , sve šta taljani rade je smeće i oni zapravo nemaju pojma o ničemu . a kad bi objektivno pogleda onda bi vidija da u zadnjih 10 godina ferarri ima osvojenih 5 konstruktorskih naslova , 3 X su bili 3. , 1 X ( a i sada su trenutno 2. ) su završili ka viceprvaci u konstruktorskom i samo 2009. su bili 4. …znači u zadnjih 10 godina su stalno u vrhu . OK , možda nemaju pojma ali su među 3 ekipe ( uz mercedes i renault) koje rade i prodaju motore svim… Read more »

sokre

avalon, ali ja nigdje nisam naveo da je sve što Talijani proizvode smeće nego iznerviran tonijevom izjavom da su red bull ili mclaren smeće od bolida jer se često kvare. Istina da su nepouzdaniji od ferrarija ali su tokom ove sezone u većini utrka bili brži. Ne pada mi na pamet da vrijeđam Ferrari jer to je institucija formule 1 već iznerviran takvim epitetom usporedio sam RB i ferrari u zadnje 3 godine gdje je RB daleko ispred po rezultatima. Takvom rezultatu treba odat poštovanje i ne možeš napisat za ekipu koja je uzela tri naslova za redom da imaju… Read more »

avalon

sokre… toni je odgovorija hattricku ( on je spomenija kako su taljanski alternatori smeće ..valjda ne poznaje dpbro povjest F 1 i MM proizvode , a možda se i šali …uspješno ka i uvik ) , ti si odgovorija tomi , a ja sam “preko” tebe odgovorija svima 😉 nije cili komentar baš tebi upućen ali da ne pišem 2 -3 sve sam “zbija” u jedan 🙂

r.u.m.

red bull je smeće uništava nam formulu. lani najgora sezona u povijesti a predviđnja su da će i sljedeće godine imati dominantan bolid

Related Posts