Button: Bilo je sve u redu; osim prve kvalifikacijske runde

Crni niz Jensona Buttona se nastavlja. Britanac je na posljednjem slobodnom treningu završio čak na drugom mjestu. Međutim, ritam na Pirellijevim intermedijalnim gumama nije bio zadovoljavajuć i sutra će startati s daleke 18. pozicije.

Vrijedi napomenuti kako je ipak uspio složiti dobar krug, i to u svom posljednjem pokušaju par sekundi prije isteka vremena. No, žuta zastava u posljednjem sektoru odlučila mu je sudbinu.

“Danas je sve bilo jako dobro, osim prve kvalifikacijske runde. Ali, već sam naviknut na to…”

“S druge strane, sačuvali smo gume i to bi se moglo pokazati kao prednost. Ako bude kišna utrka, a vjerujemo da će biti, bit će jasno da su neki dečki napravili jako puno milja na pojedinim setovima guma. Ja nisam.”

Komentirao je i neuspjeli pokušaj u posljednjim sekundama:

“U tom krugu sam bio 1.8s brži od svog najboljeg vremena, što bi bilo sasvim dovoljno za prolaz u drugu rundu. Tada me sreća napustila, treći sektor je bio još uvijek prilično natopljen vodom, a i morao sam usporiti zbog žute zastave.”

“Čudno, inače znam voziti po ovakvim uvjetima.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Makonik

Ništa još nije gotovo, Alonso je gotovo ispao u Q2 a na kraju dođe na P1. Uvjeti su promjenjivi tako da je bilo kakva prognoza pa i otpisivanje Butona nezahvalno. Iako je sa rezultatima lošiji od Hamiltona nadam se dobrom rezultatu za dvojac MCM.

vwvtc

Po predviđanju bit će utrka u promjenjivim uvijetima(kiša-suho-kiša)a znamo tko je maher u tim uvijetima tako da se može sve ispremiješati u poretku,znači nije Jenson za otpisati samo da se na startu ne zezne

ton

ma ti si buttone ove godine katastrofa puno ih je pljuvalo po hemiltonu prošle godine a ti si ove puno
gori od njega

Mirza_JB

ma nije fer ono za zutu zastavu, incident je bio na samom cilju a cijeli se trece sektor oboji u zuto. bio je brzi ubjedljivo u tom zadnjem krugu al et ta pravila
sutra nema sanse da uspije dobro mjesto zauzet, al et nek se on nada sa onim ocuvanim gumama

TeaKong

Najlakše je opet okriviti gume..

Počeo sam da mislim da su sad glavni krivac gume, baš iz razloga što je toliko dignuta prašina oko njih. Logično da će se sad svako izvlačiti na gume. Nikad nije moja greška! Krive su “ćudljive” gume.

LUDI O1

ovo nije normalno za ovog čovjeka da toliko može biti baksuzan mišljenja sam da ga ovi njegovi polako sabotiraju

Rose

Proći će i njegov crni niz, pokazao je danas da može, ali opet peh.

Etti

Po kiši ni 18. mjesto nije tragedija, nema šta se ne može dogoditi sutra!

mika

I nije tragedija, sutra je njegov dan.

Related Posts