Senna optimističan uoči VN Europe

Bruno Senna vjeruje kako će Williams opet biti pri vrhu poretka u idućih nekoliko utrka. Nakon pobjede Pastora Maldonada u Španjolskoj, Williams je imao dvije teške utrke u Monaku i Kanadi, a Senna misli kako je sada prava prilika za novi preokret forme.

“Mislim da nam staze s dugim pravcima nisu jača strana. U Bahreinu nismo bili baš kompetitivni, kao ni u Kanadi. Mislim da naš bolid nije idealan za takve staze, a do Monze ćemo valjda imati dobar paket. No, kad su u pitanju brzi zavoji – tu smo jaki. Naravno, puno stvari se mora poklopiti i to će biti izuzetno važno jer puno vozača pretendira na visoke pozicije.”

“Za Silverstone spremamo neke nove nadogradnje, koje su vrlo dobrodošle. Nadamo se da će nam to donijeti prednost u odnosu na neke momčadi i da ćemo imati nekoliko utrka dok nas opet na dostignu.”

Williams je u Kanadi isprobao novo stražnje krilo, ali Senna nije siguran koliko su aerodinamički profitirali u odnosu na povećanu potrošnju guma.

“Teško je sada reći što smo trebali napraviti… Međutim, s obzirom na temperature koje su tamo vladale – možda smo trebali ipak odabrati drukčije stražnje krilo. Dobili bi malo više downforcea, ali bi i smanjili degradaciju guma.”

29 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ProkletiGad

Ma nista od njega..taj je samo jedna velika reklama,ko i petrov,koji samo donosi novce i sponzore

Fw 35

A sta bi tek bilo da Senna kojim slucajem vozi ovo: http://s15.postimage.org/ppdarhs4b/audi.jpg ?????

F12012

Nakon slinih izjava , zaključno bih rekao : Zar ste i jednu izjavu očekivali, tipa , nismo zadovoljni s bolidom , te i te karakteristike nisu dobre , bolid je loš tu i tu …

avalon

bruno je bija optimističan i kad je dolazija u renault 2011. … bija je optimističan i kad je prelazija u williams , a izgleda da pri povratku u F 1 nije ništa donija osim optimizma i novaca . ups zaboravija sam , donija je i osmjeh … mada mije nekako čudno da do sada skoro ništa nije uradija/postiga , a stalno se smije ?!!?! šta bi bilo da osvoji neko misto na podiju ?možda bi napravija neki manji karneval u riu 🙂

Luka Tunjić

dečko ima više bodova od Masse

Dani

I Šumija.

TeaKong

Od Masse nije teško ni imat, realno. A za Šumija da ne govorim: Od njega i Vergne ima više. 😀

avalon

a onda…nisam ni zna da je bruno ovako dobar . zahvaljujem na pouci . drago je meni šta sam vam da svojim prvim komentarom mogučnost još jednom da se osvrnete na massu , MS , njihov loš bodovni konto i da uživate . drago mi je i šta HR zaljubljenici u F 1 ne respektiraju ni 7X prvaka i vlasnika skoro svih rekorda u F 1 ( ko ga jbe zar ne ? ) , a kako bi tek respektirali jednoga massu koji je u 6 godina ferraria ( ne računajući 2009. ) završava prvenstva i na P 2 ,… Read more »

Luka Tunjić

avalon
Massa je svake godine u Ferrariu,normalni su ti njegovi rezultati

TeaKong

Sarkazam ti ne stoji. Činjenica je da taj sedmerostruki svjetski prvak trenutno ne predstavlja opasnost ni za Vergnea. Na staroj slavi se ne živi. Sad su druga vremena, drugi bolidi, druga pravila, drugo okruženje i najzanimljivije od svega druga konkurencija. Massa isto tako.. Results = respect. Past results = past respect. No results = no respect.

avalon

luka… aha 🙂 massa je prvu sezonu ka rooki odvozija 2002. u sauberu koji nije bija baš neki bolid . te PRVE sezone je od 16 trka završija 8 …znači pola . na kraju je ima 4 boda po ondašnjem sistemu bodovanja . po današnjem bi to bilo 46 jer felipe ( tada je ima 21 godinu )nikad nije završija ispod 9. mista ( 2 X 9 , 1 X 8 , 2 X 7 , 2 X 6 i 1 X 5 ) . dobro za početnika a ? 😉 2004 . na kraju P 12 od 25 vozača… Read more »

Luka Tunjić

avalon
cini se da nisi procitao komentar iznad
znam,massa je bolji od senne,ali trebas postovat i sennu a ne samo ovako pljuvati po njemu

avalon

TeaKong…ti si cjenjeni forumaš i ako ti TVRDIŠ da mi sarkazam ne stoji onda se mogu samo poklonit jednoj objekltivnoj procjeni . “druga su vremena, drugi bolidi, druga pravila, drugo okruženje i najzanimljivije od svega druga konkurencija” kažeš. ma da ,u pravu si , tebi objektivnost stoji ( za razliku od mene i sarkazma ) . objektivno si sagleda ovih 7 trka i objektivno previdija da uz ime MS stoji australia odustajanje – gearbox ( Q – P 4 ) , kina odustajanje – wheel ( Q – P 2 ) , španjolska odustajanje – accident ( Q – P… Read more »

avalon

PS više je schumi “zaboravija” o vožnji nego šta će bruno naučit da živi još 5 života . o razlici u talentu među njima ne treba trošit riči . uspoređivat bi bilo svetogrđe .

avalon

luka….. ajde citiraj mi dio komentara koji sam napisa u kojem pljujem po senni b . ako je pljuvanje izjava da je i u renault i williams donija samo optimizam i novce onda sam ga stvarno popljuva . možda je pljuvanje jer sam zaboravija dodat da je donija i jako dobre rezultate , a ja sam napisa da do sada SKORO nije ništa uradija/postiga ( kako samo lažem a ? ) ? više ste vi ostali posredno pljuvali po massi i schumiju uspoređujući njihove bodove iz ove sezone sa bodovima koje je bruno osvojia u ovih 7 trka . a… Read more »

Razer

A svi su vise manje optimisticni uoci svake utrke.

cici

Mislim da ovakve najave GP F1 vikenda doslovno već iz svake ekipe nemaju onu dozu napetosti nego neke vrste želje vozača.Takve izjave bi onda trebale biti pokazane i na stazi.Više bi me dojmila rasprava o strategijama a ne o nekom fillingu o idućem vikendu odnosno utrci.Senna ne bi trebao najavljivati takve stvari nego momčad ili Maldonado,pobjednik.

cici

Rose,gdje si?Javi se!

Šumi Fan

čovječe spakuj se i odi iz F1 ..SAMO SI U ETERU TV-a KAD IMAS SUDAR

IvanS

Ja mislim da nakon svake utrke svaki vozač više-manje složi jednu izjavu o sljedećoj trci (stazi,i tome kako će se bolid ponašati s obzirom na konfiguraciju staze) i onda samo istresu to pred novinare,a osvrti na prošle utrke su uobičajeni “možda smo mogli malo više,ili manje,ili je možda taktika,ili je gužva napravila svoje… a možda su u šumi?…

Fw 35

Malo je pozurio sa izjavama,tek je poceo tjedan,a gdje je jos Petak,ako bude ostavio i tamo potpis na zidu bolje mu je da ne vozi,i Sam Michael je bio lani isto tako optimistican,pa je uredno dobio nogu.

TeaKong

Posebno će Senni odgovarat… :facepalm:

damir76

neka on za početak pokuša da nikog ne pogodi na stazi a tek onda razmišlja o ostalom…

r.u.m.

Nema komentara svi gledaju nogomet!

SS MCM

svi su preoptimistični. Biće izgleda gusto !!!

Ayrton Mclaren

Treba vjerovati Senni. Ako čovjek kaže da će sljedeće utrke više odgovarati Williamsu, onda je to vjerojatno i istina. Ove godine se iz utrke u utrku sve iznova mijenja tako da neće biti iznenađenje ako se to dogodi još jednom. Prije dan dva komentirali smo Sauber koji je, kao i sad Williams, najavio da im sljedeće utrke odgovaraju, vidjet ćemo kako će ove dvije ekipe, koje su iznenadile ove sezone, proći u Valenciji…

Luka Tunjić

slažem se,iako kako kaže Kobayashi,da Sauberu neče baš odgovat Valencija.Prvi treninzi če mnogo otkrit.

Iceman

ja neznam sto da mislim, kaze da im staze s dugim pravcima ne odgovaraju i isto tako da im odgovaraju staze s brzim pravcima, pa onda kako im odgovara valencija

Luka Tunjić

Čini se da Williamsu odgovaraju visoke temperature,iako sam uvjeren da nece biti onako brzi kao u spanjolskoj,mogli bi puno napravit,AJMO WILLIAMS!

Related Posts