Stoner poručio Crutchlowu da ne koristi nove Brembo kočnice

Aktualni svjetski prvak poručio je britanskom kolegi da ga se nove Brembove kočnice nisu dojmile i da još uvijek koristii stariju varijantu.

Francuska satelitska ekipa Monster Yamaha Tech 3 još nije dobila posljednja poboljšanja u vidu novih Brembovi kočnica, no čini se da je Talijan Andrea Dovizioso odlučio sam financirati nabavku novog kočionog sustava za svoj motocikl. Očekivana cijena spomenutog kočionog sustava renomiranog talijanskog proizvođača iznosi otprilike 60 tisuća eura po sezoni.

„Doviziove kočnice nisu toliko bolje, nude jednaki pritisak, no najveća je raznika u 25% trajnijim kočionim pločicama što osigurava nižu temperaturu diskova.“

U raspravu na Twitteru uključio se i aktualni svjetski prvak Casey Stoner koji je svom kolegi poručio da ga nova evolucija Brembovih kočnica nije oduševila.

„Kolega, nemoj misliti da je svako novo rješenje nužno i bolje. Još uvijek koristim stare kočnice pošto mi se nove nisu svidjele. Nema nikakve prednosti,“, napisao je Stoner na popularnoj društvenoj mreži.

„Prijatelju, želim ih samo zato jer ih koristi Dovizioso – našalio  se Crutchlow i dodao – imam problema s pregriavanjem kočnica pa zato razmišljamo o novima.“

Stoner je nakon toga zaključio raspravu:

„Imao sam više problema s novim kočionim sustavom, puno su osjetljivije i dugoročno ne nude nikakvo poboljšanje. Mislim da se moraš brinuti o Doviziosovoj opremi.“

Podsjetimo, Crutchlow i Dovizioso ove sezone voze vrlo izjednačeno i gotovo su svaku utrku u međusobnoj borbi, pa nije ni čudno da se različitim poboljšanjima pokušava pronaći svaka milisekunda.

 

 

 

Related Posts