Stoner i Pedrosa očekuju bolju konkurenciju

Sudeći po formi s predsezonskih testiranja, momčad aktualnih svjetskih prvaka u novu sezonu ulazi sa vrlo konkurentnim motociklom, no čini se da je i Yamaha bliže u odnosu na prošlu godinu.

Dominantnom formom na predsezonskim testiranjima, aktualni svjetski prvak Casey Stoner potvrdio je ulogu favorita za novu MotoGP sezonu i čini se da australski motociklist na raspolaganju ponovo ima odličan motocikl, no, kako i sam priznaje, konkurencija također izgleda jako dobro.

„Osjećamo se jako sigurno nakon odličnih predsezonskih testiranja u Kataru i Sepangu, iako je pred nama još dosta posla. Utrka u Dohi bit će prvi pravi test novog motocikla, pa ćemo treninge iskoristiti za odabir najboljeg postava. Honda je uvijek bila konkurentna na ovoj stazi, no ulazimo u novu sezonu i očekujemo snažniju konkurenciju. Uzbuđen sam zbog početka sezone i početka nove borbe za svjetski naslov,“, rekao je Stoner

Stonerov momčadski kolega Dani Pedrosa iza sebe ima solidnu predsezonu i sasvim je sigurno da će Španjolac ponovno igrati zapaženu ulogu u borbi za svjetski naslov.

„Svaka sezona je drukčija od prethodne i sadrži mnogo izazova koje morate proći. U karijeri sam imao puno uspona i padova, no upravo su zimske pripreme imale vrlo važnu ulogu u svemu tome. Iza nas je jako dobra predsezona, motocikl je odličan i mislim da smo fizički odlično pripremljeni. Nadam se da ćemo uz malo sreće uživati u dobrom prvenstvu.“

„Utrka u Kataru vrlo je važna kao prva utrka u novoj sezoni, no jasno je da moramo minimizirati rizike na početku sezone. Ako ne pobijedite u Dohi, još uvijek imate dobre šanse za osvajanje titule. Pogreška vas, s druge strane, može jako skupo koštati i zakomplicirati cijelu godinu. Pričekajmo utrku, tek ćemo nakon toga znati kakav je odnos snaga između momčadi,“, zaključio je Pedrosa.

 

 

Related Posts