Crutchlow i Smith spremni na borbu za mjesta

MotoGP je ponovno vrlo popularan u V. Britaniji zahvaljujući novoj generaciji mladih vozača koji nastavljaju stopama legendi poput Mikea Hailwooda, Barryja Sheenea i Johna Surteesa.

Među nove britanske zvijezde u najelitnijem svjetskom motociklističkom natjecanju ubrajamo Cala  Crutchlova i Bradleyja Smitha koji će u novoj sezoni braniti boje momčadi Tech 3. Smitha čeka teška borba s nemilosrdnom konkurencijom u klasi Moto2, no britanski vozač ne krije očekivanja i naglašava da iduće sezone želi ući u kraljevsku klasu. Crutchlow, s druge strane, iza sebe ima odličnu rookie sezonu u MotoGP-u, a sada se očekuje novi iskorak na satelitskoj Yamahi M1. Ljubitelji motociklizma na otoku potajno se nadaju da će njihovi vozači u 2013. zajedno nastupati u Yamaha Tech 3 momčadi, no vjerojatno će se obojica morati boriti za svoja mjesta u MotoGP-u.

„Svi znamo da je utrkivanje nemilosrdan sport. Na kraju dana, moramo priznati da to nije idealna situacija. Svi moramo štiti svoje interese i ispunjavati želje momčadi. Ako se dogodi situacija da konkuriramo za isto mjesto, sigurno neću odbiti ponudu i trogodišnji ugovor samo zato jer smo prijatelji. Bez obzira na sve, Cal će i iduće godine voziti MotoGP. Imao je odličnu debitantsku sezonu i vjerujem da će ove godine biti još bolji i da će dokazati da mu je mjesto u MotoGP-u.”

Crutchlow nastavlja:

„Bradleyu će biti teško prijeći sa Moto2 motocikla na MotoGP motocikl od 1000 cm3. Ove godine moram mnogima dokazati da su bili u krivu. Mislim da će 2012. biti velika godina za momčad, a ako ne uspijem zadržati mjesto, otići ću drugdje.“

Britanski vozač odlično se snašao na snažnijoj Yamahi M1.

„Čini se da mi odgovara snažniji motocikl. Što se tiče ponašanja, novi motocikli su vrlo slični prošlogodišnjim, ali su snažniji. Prvi test u Maleziji prošao je dobro, a ove godine će mi biti lakše jer poznajem staze. Najvažnije je zadržati konzistentnost tijekom cijele sezone. Prošle godine sam na satelitskom motociklu često pratio ritam vodećih vozača, no izostali su rezultati.“

Crutchlow se osvrnuo i na svog momčadskog kolegu – Andreu Doviziosa koji se dokazao odličnim vožnjama na tvorničkoj Hondi.

„Andrea je vrlo dobar vozač. Ne možemo ignorirati činjenicu da je na kraju prošle sezone bio treći u poretku. Moj cilj je ostati blizu, no nitko ne očekuje da ću ga nadmašiti. Sigurno je da ćemo mi na satelitskim motociklima voditi utrku unutar utrke i vrlo je važno završiti na čelu te grupe.“

Kada govorimo o britanskim talentima u svijetu MotoGP-a, ne smijemo zaboraviti na Scotta Reddinga koji je odličnim vožnjama u Moto2 seriji zainteresirao Vittoriana Guareschija, šefa Ducatijeve tvorničke momčadi, te Jonathana Rea, zvijezdu World Superbike serije.

 

 

Related Posts