Izjave iz Team Lotusa uoči VN Belgije

Duga ljetna pauza dobro je došla i dečkima iz Team Lotusa. Heikki Kovalainen i Jarno Trulli odmorili su se u krugu obitelji, a sada ih čeka odlazak u Belgiju. Svi su svjesni koliko nepredvidiv može biti vikend na Spa Francorchamps, pa se tako i u Lotusu nadaju da će se karte možda okrenuti njima u korist.

Heikki Kovalainen

“Nakon lijepe pauze koju sam proveo u Finskoj, dobro je vratiti se na posao. Osjećam se bolje nego ikada i jedva čekam doći u Belgiju. Eau Rouge je, naravno, zavoj o kojem svi pričaju, a iako je danas to manji izazov nego nekada, svejedno je fantastičan osjećaj. Već sam nekoliko puta rekao da je Spa primjer kakva bi trkaća staza trebala biti – uzbudljivi zavoji, ogromne brzine, prilike za pretjecanje i strastveni navijači uz stazu.

Također, tu bitnu ulogu igra i vrijeme. Obzirom da nas kiša prati cijelu sezonu, možda u Spa bude iznenađujuće sunčano. No, mislim da su za to prilično male šanse. Gotovo je sigurno da će na nekom dijelu staze u nekom trenutku kišiti. Mi samo moramo nastaviti pritiskati i davati sve od sebe, pa ako naiđe prilika, moramo ju znati zgrabiti.”

Jarno Trulli

Nakon Mađarske sam imao priliku otići na odmor sa svojom obitelji u Miami, što mi je dobro došlo. Iz Mađarske sam otišao sretan jer sam napokon dobio ono što sam tražio po pitanju volana. Ne mogu vam opisati kolika je razlika za mene bila upravljati tim bolidom naspram onog tijekom cijele dotadašnje sezone. Napokon sam mogao voziti pun samopouzdanja, što me je napunilo optimizmom.

Drago mi je što je ispred nas staza poput Spa, što je apsolutna suprotnost od Hungaroringa. Tu ću moći dalje istražiti koliko mi koristi donosi novi upravljački sistem. Tijekom svih ovih godina puno se pričalo o ovoj stazi, a ja se slažem sa svim konstatacijama. Spa je staza koja pruža unikatne izazove i izvlači ono najbolje iz cijele ekipe, obzirom da svi moraju dati 100% od sebe da ostvarite dobar rezultat.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
nelson

zeleni lotus legendarne boje jima clarka zadnji put na belgiji je lotus slavio 85, senna u crnom lotusu.

speed

lel’ ovo preuzeto sa BBC-a !?

Related Posts