Verstappen: Kočnica se zaglavila

Max Verstappen kaže da je zaglavljena kočnica odmah na početku utrke za Veliku nagradu Australije razlog njegovog odustajanja iz utrke.

Verstappen je utrku u Melbourneu započeo s pole pozicije, ali nije dugo zadržao vodstvo jer ga je Ferrarijev Carlos Sainz pretekao u drugom krugu.

Nizozemac se ubrzo požalio i na ravnotežu svog RB20, rekavši da je stražnji dio dosta nestabilan.

U četvrtom krugu postalo je i jasno zašto jer se sa stražnjeg desnog kotača njegovog bolida počelo dimiti. Max je uspio nekako doći do boksa.

“Moja desna stražnja kočnica je u biti zapela od trenutka kada su se svjetla ugasila, tako da su temperature samo nastavile rasti sve dok se nije zapalila.”

“Imao sam neki osjećaj odmah nakon prvog kruga, ali tada je već temperatura rasla i rasla, jednostavno je radilo kao ručna kočnica.”

“Ali, naravno, nisam znao da se to događa. Samo sam osjećao problem s ravnotežom bolida.”

Max Verstappen

Ovaj kvar na kočnicama prekinuo je Maxov niz od 43 uzastopne utrke bez odustajanja, sve također u bodovima, a njegovo posljednje odustajanje također je bilo u Albert Parku 2022. godine.

Verstappen kaže da mu inače velika pouzdanost bolida olakšava ovo odustajanje u Melbourneu:

“Naravno, imali smo puno dobrih utrka zaredom, puno dobre pouzdanosti i znao sam da će doći dan kada ću odustati radi nekog kvara, a nažalost taj dan je bio danas.”

“Imamo vrlo dobar niz od dvije godine, tako da je to već prilično impresivno. Naravno, nikada nije lijepo vidjeti da se to događa, ali sada je najvažnije da razumijemo zašto se ovo desilo.”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x