Stroll: Aston Martin je zaslužan za svoju sreću u Brazilu

Prvi put od VN Belgije oba vozača Aston Martina plasirala su se u Q3, a sjajan rezultat potvrdili su trećim i četvrtim mjestom u kvalifikacijama za VN Sao Paula.

Posebno je oduševio Lance Stroll, koji se kvalificirao treći i tek drugi put ove sezone ostvario bolji rezultat u kvalifikacijama od momčadskog kolege, Fernanda Alonsa. Kanađanin nije u odličnoj formi ove sezone, a od spomenute utrke u Belgiji bodove je osvojio samo na VN SAD-a, gdje je završio sedmi.

Može se reći kako je ovaj rezultat olakšanje za sve u Aston Martinu, a Stroll je nakon sesije rekao da taj rezultat nije bio sreća.

“Ne bih rekao da smo imali sreće. Mi stvaramo našu sreću,” rekao je Stroll kada su ga pitali može li dobar rezultat u Brazilu pripisati vremenskim uvjetima.

“Napravili smo dobar posao s ranim izlaskom na stazu. Da, vrijeme je bilo promjenjivo, tako da je naš potez bio pametan.”

Podsjetimo, kvalifikacije su prekinute nekoliko minuta prije kraja zbog olujnog nevremena. Iako je bilo očito kako se bliži u Sao Paulu, nitko nije očekivao da će se kiša spustiti onako brzo, a i promjena vjetra stvorila je zanimljive uvjete na stazi u Q3.

“I dalje sam se osjećao stvarno us**no u bolidu. Bilo je vrlo zahtjevno u Q3, a vjetar je promijenio smjer, tako da je bilo zaista teško. Obavili smo dobar posao, Fernando i ja, kao i ekipa koja je omogućila da odvozimo krug prije lošeg vremena.”

“Izgledalo je kao da je dosta vozača propustilo svoje krugove, tako da smo mi danas bili zaslužni za našu sreću.”

Stroll tvrdi kako je Interlagos puno povoljniji za karakteristike Aston Martina od Meksika, gdje su s oba bolida ispali u Q1.

“Bili smo kompetitivni i osjećaj u bolidu bio je dobar, tako da je ovo za nas definitivno bio najbolji dan koji smo imali nakon dugo vremena. Meksiko je svima teška staza, visoka je nadmorska visina i nema puno gripa. Danas je balans bolida bio dobar, osjećao sam dobar grip u bolidu, a tada se možete i poboljšati,” zaključio je.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jim Clark

Još da te pozicije zadrže u utrci bilo to iznenađenje sezone

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x