Kišna ludnica na trećem treningu u Zandvoortu: Verstappen najbrži uoči kvalifikacija

Aktualni dvostruki svjetski prvak Max Verstappen završio je kao najbrži na posljednjem slobodnom treningu na stazi Zandvoort, na kojoj se održava VN Nizozemske. Red Bullov vozač bioe je najbrži s krugom od 1:21.631s, a najbrži krug odvozio je na intermediate gumama.

Drugi je završio Mercedesov George Russell (+0.379s), a na trećem mjestu smjestio se drugi Red Bullov vozač Sergio Perez s točno sekundom zaostatka.

Fernando Alonso završio je četvrti (+1.003s), s malom prednošću u odnosu na rivala u prvenstvu vozača, Lewisa Hamiltona (+1.092s). Alonso je stigao u Zandvoort sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na sedmerostrukog svjetskog prvaka, a istaknimo kako su njih dvojica, uz Verstappena, jedini vozači ove sezone s osvojenim bodovima u svakoj utrci.

Nakon najbrže petorice smjestio se Alexander Albon (+1.119s), koji se osjeća vrlo ugodno u bolidu Williamsa ovog vikenda i nada se napadu na bodove u utrci. Sedmi je bio McLarenov Oscar Piastri (+1.261s).

Osmi je završio Valtteri Bottas u Alfi Romeo (+1.334s), deveti Charles Leclerc (+1.462s) u Ferrariju, a krug najbrže desetorice zaključio je Lando Norris (+1.527s).

Kvalifikacije su u 15 sati.

Image

TIJEK TRENINGA

Verstappen je oduševio domaće navijače na Zandvoortu i prvi izašao na stazu. Ubrzo mu se pridružio Liam Lawson, 21-godišnjak s Novog Zelanda koji će ostatak vikenda u Nizozemskoj mijenjati Daniela Ricciarda. Australac je slomio ruku u drugom treningu tijekom sudara u trećem zavoju, a nakon što je odvezen u lokalnu bolnicu obistinile su se crne prognoze.

Ricciardo će tako nakon samo dvije utrke ponovno biti izvan bolida Formule 1. Uvjeti na početku drugog treninga bili su prilično izazovni za vozače. Verstappen je tako izgubio kontrolu nad bolidom u trećem zavoju, a uz malo sreće i pravovremenu reakciju izbjegao je susret sa zaštitnom ogradom.

Istovremeno, Lando Norris i Sergio Perez izjetjeli su u 11. zavoju sa staze u šljunčanu zamku. Puno je vozača griješilo, ali cijenu je platio Kevin Magnussen, koji je kao i Verstappen imao incident u trećem zavoju. Zabio se u zaštitnu ogradu, a njegov je bolid bio okrenut u krivom smjeru.

Na nezadovoljstvo Gunthera Steinera i Haasa, Magnussen je u sudaru uništio nove dijelove Haasa, koji je došao u Nizozemsku s nadogradnjama. Magnussen je tako prouzročio crvenu zastavu koja je zaustavila trening nekoliko minuta.

Kiša je počela snažnije padati sredinom treninga, a Leclerc je nakon crvene zastave postavio najbrže vrijeme od 1:27.238s. Monegažanin je svoje vrijeme postavio na full wet gumama, a Norris i Verstappen ubrzo su bili brži. Nizozemac je tu bio posebno brz s krugom od 1:25.197s.

Drugu crvenu zastavu nakon 25 minuta treninga pruozročio je Zhou Guanyu, koji se izvrtio u 14. zavoju. Skoro je sličnu sudbinu imao i Leclerc, koji je produžio kroz prvi zavoj i za milimetre izbjegao kontakt sa zaštitnom ogradom.

Treću slobodnu zastavu na treningu prouzročio je Lawson deset minuta prije kraja treninga. Izletio je u 13. zavoju i bio okrenut u krivom smjeru. Srećom, nema veće štete na njegovom bolidu.

Kiša je bila slabija krajem treninga, a mnogi su vozači iskoristili tu priliku kako bi poboljšali vremena u vrlo izazovnom trećem treningu.+

Pretplati se
Obavijesti o
18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
theKing

SAMO 0.379 ispred GR!? 😂😂😂
Takav bolid i koja razlika za laznog prvaka.
Morat ce TATA i seronja horner do maFIA prorazgovarat da se lazni osijeca nesigurno na tako malor razlici.cak je i izletio koliko je los!!

orcljetitarP

Pogledaj vremena iz FP2 gdje je jedan williams ispred tvog magicnog hamiltona. Kako to objasnjavas?

theKing

Sinek,sve je to merc.nego gdje je tvoj ferr? Jos vade sljunak iz podnice?

Max8

Ne znam luda gledas, Hamilton ti je iza Gr, ne ispred..pobrkalo ti se nesto..

theKing

Sinek, sve su to britanci.nije bitno gdje je tko..

orcljetitarP

Glupan nakon FP2″ napise ovo:

Hahah..sa najbrzim bolidom nemres biti ni na treningu prvi”

Dok u isto vrijeme gejmiltona je nasamarao Williams! Ali to mu nesmeta, ne. to je sve kul. Bitno da sipa hejt prema Maxu dok u isto vrijme njegov pulen biva porazen od predzadnjeg bolida na gridu!

theKing

Dečec, sve su to moji britanci.od astina,mclarena,bulla,merca,…
Ps pozdravi mamu!

orcljetitarP

sta pricas ti raspali majmune? gdje je hamilton?

theKing

Dečec, gdje je ono najtrofejnija momcad.jedna britamska limenka nazvana r.bull guzicu brise sa njima na celu na britancem hornerom.
Dok britanac sir hamilton slovi kao najtorfejniji vozac.dok pola grida su bolidi iz britanije..
Kako ono: uvijek smo bili i uvijek ce biti tu! Tko? Britanci? 👍😆😆😆

orcljetitarP

Sta mijenjas plocu raspali majmune? Pricaj malo o hamiltonu u FP2 dok se u isto vrijeme rugas sa Kisnim covjekom Maxom Verstappenom! Pokrij se usima hejteru.

Crnac

Dobro prašite iza oba konja. To sve govori o njima, a i o vama.

orcljetitarP

Slijepa hejterska stoka iz FP2 clanka je na aparatima.

Max8

Bravo Max, ponovno očitao vozačku lekciju svima!!!

orcljetitarP

Max po kisi je …..ja nemam rijeci. Senna je bio jeben i to u onom krugu u doningtonu. Ali max je bas svaki puta na nivou i samara ostale konkurente.

Crnac

Moje mišljenje je da trenutno na gridu ima boljih “kišnih” vozača od VER. Meni je bolja Senina vožnja po kiši bila ona u Tolmanu na stazi u Monacu protiv Prosta, ne sjećam se koje je to godine bilo.

orcljetitarP

Mnozina? Koji su to vozaci koji su impresivniji od maxa po kisi?
Sennu sam spomenuo jer se on smatra najboljim mada nisam ga gledao dok ej vozio pa i nebi previse o tome…

Crnac

Moje mišljenje je slijedeće: NOR, HAM, VER

Crnac

* napisao sam bolji, a ne impresivnije.

Related Posts
18
0
Would love your thoughts, please comment.x