Horner o budućnosti Verstappena: Ne vidim da će biti kao Fernando Alonso

Šef momčadi Red Bulla Christian Horner ne očekuje da će Max Verstappen slijediti stope dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa, u smislu da će se utrkivati u F1 u svojim četrdesetim godinama. Priznaje da ne zna koliko će dugo Nizozemca držati strast prema utrkivanju.

Max Verstappen ulazi u F1 2015. godine za upravljačem Toro Rossa sa samo 17 godina što ga čini najmlađim vozačem u povijesti koji je startao GP utrku. Danas Max ima 25 godina te je šesti najiskusniji vozač na gridu budući da vozi svoju devetu sezonu. Za usporedbu Max stoji rame uz rame s Carlosom Sainzom i Kevinom Magnussenom po broju odvoženih sezona.

Nešto ranije ovoga mjeseca Horner je dao intervju za Sky Sports, a jedno od pitanja bilo je postoji li mogućnost da će Max u jednom trenutku izgorjeti.

“Max je svoj čovjek, ima čvrst karakter i točno zna što želi postići u životu. Ne vidim da će se još uvijek utrkivati u četrdesetim godinama života kao što to radi Fernando Alonso, ili možda ne u F1. Njegova ljubav i strast je utrkivanje, a kada se ne utrkuje na stazi, on se utrkuje u virtualnom svijetu. On vozi GT bolide za zabavu, a njegova strast su utrkivanje i vožnja. Koliko dugo će ta strast gorjeti? To je individualno i svi to sami moraju spoznati.”

Christian Horner
Horner i Verstappen (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Početak ove sezone obilježila je dominacija Red Bulla. Odlično su krenuli u obranu svojih titula iz prošle sezone te uvjerljivo drže prve pozicije u oba poretka, a Verstappen je ostvario dvije pobjede u tri utrke. Sergio Perez je odnio pobjedu u Saudijskoj Arabiji i definitivno se može reći da su bolidi Red Bulla “zapeli” za oko njihovim protivnicima, a Lewis Hamilton je otišao toliko daleko da je njihove bolide nazvao najbržim ikada u odnosu na ostatak grida.

Christian Horner je u svome intervju dao i komentar na upravo spomenuto zapažanje sedmerostrukog svjetskog prvaka Hamiltona.

“Očigledno je da laskaju komplimenti, pogotovo kada uzmemo u obzir bolide koje je Lewis vozio u svojoj karijeri. Smatram da je RB19 fantastična polazna točka za sezonu ispred nas i činjenica da smo već ostvarili dvije dvostruke pobjede govori da smo nadmašili naša očekivanja. Unatoč svemu tome, jako smo oprezni.”

“Sezona je duga i imamo još 20 utrka ispred nas, kao i šest sprintova. Svjesni smo da povratkom utrka u Europu dolaze i velike nadogradnje na bolidima naših suparnika. Težak posao je ispred nas i nevjerojatno dug put.”

Christian Horner

U prve tri utrke ove sezone nitko nije uspio parirati Red Bullu, a ponajveća opasnost možda prijeti iz tabora Mercedesa koji razmatra potpuni redizajn svoga bolida kako bi se uključio u izravnu borbu za titule.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x