Marko: Razmatramo promjenu imena AlphaTaurija

Glasine oko sudbine druge momčadi Red Bulla, AlphaTaurija, ne prestaju. Nakon opovrgnutih navoda da će momčad biti prodana, trenutno kruže glasine da se razmatra promjena imena momčadi. Momčadi iz Faenze bi ovo bila druga promjena imena otkad je pod paskom Red Bulla, a s obzirom na to da je do 2020. bila poznata kao Toro Rosso.

Momčad će 2020. sezonu također pamtiti po drugoj pobjedi u povijesti, koju je ostavio Pierre Gasly u Monzi. Nakon dobre dvije sezone pod imenom AlphaTauri, prošla sezona je rezultirala velikim razočaranjem. Osvojeno je tek deveto mjesto u poretku konstruktora, što nije dobro sjelo glavešinama u Red Bullu. Otegotna okolnost za momčad je i smrt Dietricha Mateschitza, koji je ulagao u momčad kao poligon za vozače prije prelaska u Red Bull. Novi izvršni direktor korporativnih projekata i novih investicija Red Bulla, Oliver Mintzlaff, je odmah po dolasku na poziciju razmatrao mogućnost prodaje momčadi iz Faenze, ali na kraju su dioničari ipak odlučili protiv prodaje.

Na cijelu zavrzlamu oko AlphaTaurija se ponovno osvrnuo, a tko drugi nego sportski savjetnik austrijske momčadi, Helmut Marko. Austrijanac, koji je poznat po svom beskompromisnom pristupu rješavanju problema, najavljuje da postoji ozbiljna mogućnost preimenovanja momčadi jer prodaja AlphaTaurija, modne marke Red Bulla, po kojoj je momčad nazvana, ne ide prema planu. Jedan od razloga tome su i loši rezultati same momčadi AlphaTaurija u zadnje vrijeme, čega je Helmut svjestan.

“Ponovno razmatramo promjenu imena momčadi”, rekao je Marko za RacingNews365.

“To je logično. Brendiranje AlphaTaurija donekle je smanjeno jer se samo u nekoliko zemalja u kojima se utrkujemo AlphaTauri stvarno prodaje. Radi se o svega tri do četiri zemlje. Što se tiče same momčadi, moramo uložiti više novaca kako bi se poboljšali rezultati.”

Marko i dalje inzistira na tome da Red Bull ima dvije momčadi u vlasništvu, a pogotovo zbog toga što je austrijska momčad počela razvijati svoj vlastiti motor, pod imenom Red Bull Powertrains. Helmut se također osvrnuo i na ostale opcije koje se spominju u pogledu talijanske momčadi, od čega najozbiljnije zvuči ona da će se momčad preseliti u Englesku, a kako bi bila što bliže sjedištu Red Bull Racinga, koje se nalazi u Milton Keynesu. Marko je također isključio mogućnost prodaje momčadi, ali pitanje je koliko ta izjava drži težinu, a kad se u obzir uzme to da je prije mjesec dana Austrijanac imao izjave drukčijeg tona, tj. prenio je odgovornost na dioničare.


“Ne, AlphaTauri nije na prodaju”, rekao je Helmut i dodao: “Međutim, interno se svašta razmatralo. Ono što nije zadovoljavajuće je to da AlphaTauri košta više od Red Bulla pa trenutno imamo dosta nedoumica oko momčadi”

“Hoćemo li se restrukturirati, hoćemo li ostati u Italiji? Hoćemo li djelomično ili u potpunosti preseliti momčad u Englesku? Hoćemo li jednostavno prodati cijelu momčad? To se sve razmatralo nakon dolaska nove uprave. Prošli smo kroz sve mogućnosti.”

“Jednostavno nam je potreban drugi tim. Posebno za Red Bull Powertrains motore, to mora funkcionirati. U Faenzi imamo jako dobre ljude, najbolje, ali također moramo dokazati u praksi da su stvari pod kontrolom”, završio je osebujni Austrijanac.

Početak nove sezone nije donio prijeko potrebnu sigurnost u AlphaTauri, a s obzirom na to da u prve dvije utrke momčad nije uzela niti bod. Pritisak na momčad, kao i na vozače Yukija Tsunodu i Nycka de Vriesa je sve veći. Situaciji ne pomažu ni navodi da se šef momčad, Franz Tost, koji vodi momčad od 2005., priprema na odlazak u mirovinu.

Na AlphaTauriju je da dokaže “starijem bratu” da i dalje može služiti kao poligon za pripremu mladih vozača prije odlaska u Red Bull, ali je očigledno potrebna velika promjena u samom načinu poslovanja momčadi, a hoće li i kako će to biti ostvareno, mogli bi saznati već u sljedećim mjesecima.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fordtabanus

Copy , paste vece momcadi pa ce i oni voziti brze

robif

Iako sam cesto u Italiji…. Vicenza – Belluno -HR Labin …čini mi se da nijednom nisam vidio tu trgovinu,(mada nisam ni gledao).ali mislim da bih je uočio.

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x