Najbolji relijaši 2021: Prodanu i Katiću zlatna kaciga HAKS-a

Svečanost dodjele priznanja najuspješnijima u rally sezoni 2021.godine održana u Domu kulture Čavle.

ČAVLE – Svaka automobilistička disciplina ima svoje junake pojedine sezone, a u raspisu Prvenstva Republike Hrvatske u auto rallyu, tijekom 2021.godine posebno su se istakle dvije posade koje su osnovom svojih rezultata stekle status državnih prvaka.

Svečanost Hrvatskog auto i karting saveza, te Odbora za autosportove za najuspješnije sudionike Prvenstva Republike Hrvatske i Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske za prošlu godinu, uz domaćinstvo AK Poreč motorsport, održano je u Domu kulture Čavle. Najuspješnije vozače i vozačice, kao i predstavnike klubova, u ime predsjednika HAKS-a i Upravnog odbora pozdravio je, uz srdačne čestitke, član UO HAKS-a Miroslav Krpan, a zaslužena priznanja dobitnicima su uručili Vjekoslav Čičko, zamjenik predsjednika HAKS-a, Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle i Sanjin Paro, član OAS-a HAKS-a.

Naslov državnih prvaka u klasi 2 pripao je buzetsko-zagrebačkoj posadi AK Opatija Motorsport Viliam Prodan – Zoran Raštegorac, dok je u klasi 4 do novog naslova stigla još jedna posada opatijskog kluba Marsel Katić – Denis Rubinić. Prodanu i Katiću 2021. godina bila je izuzetno uspješna obzirom da su za višestruko osvajanje titule prvaka osvojili prestižno priznanje Zlatnu kacigu HAKS-a. Prodan se prvakom upisao 2012.,2014.,2016.,2019. i 2021.godine, dok je Katić to riješio trostrukim uzastopnim uspjehom od 2019. do 2021.godine.

MARSEL KATIĆ (AK Opatija Motorsport) sa Zlatnom kacigom HAKS-a (snimio M. Krpan)

U ukupnom poretku PH, poslije pet održanih rallya (Zagreb, Kumrovec i Poreč, te Železniki i Idrija u Sloveniji), pobjednici su bili Prodan i Raštegorac, ispred Mađara Janosa Szilagyija i Alexandre Varadi (AK Delta Sport), te Martina Ravenščaka i Tomislava Tomaškovića (AKK Sveta Nedelja), što je identičan poredak i klase 2.

U klasi 3 pobjeda je pripala Tomasu Hrvatinu (AK Rijeka) i suvozaču Đaniju Simčiću (AK Opatija Motorsport), ispred posada Eris i Marko Marotti (AK Opatija Motorsport), te Damjana Belića (AKK DS Racing Prelog) i Lane Sutlović (AKK Sveta Nedelja). Klasu 4 na drugom su mjestu zaključili Saša Horvat (AK Zagorje) i Damir Boc (AK Delta Zagreb), ispred Kristijana Levaka (Delta) i Jeannette Kvick.

EKIPNI TRIJUMF AK OPATIJA MOTORSPORT

U klasi 5 priznanja su pripala pobjednicima Nenadu Lončariću i Tajani Vojvodić-Pinky (AKK Sveta Nedelja), za dugo mjesto posadi AKK Sveta Nedelja Juraju Šebalju i Ivanu Pogačiću, dok su treći bili Luka Dančulović i Mario Bahorić iz AK Delta.

U okviru klase 5 boduju se i nagrađuju još dvije grupe, a priznanja su zaslužili: Grupa S1 1. Branko Jemrić (AK AD Astra Kastav) i Aleksandar Radovčić (AK Prorace Sv.Lovreč), 2. Lari Matošević (Prorace) i Mislav Žugaj (Sveta Nedelja), 3. Emanuel Iđaković (Sveta Nedelja) i Saša Crnec (AD Astra), a u Grupi S2 1. Dančulović-Bahorić, 2. Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport)-Doris Labinjan (Prorace), 3. Nenad Hrvatin (Prorace) i Ivan Pavlović (Delta). Najuspješnije suvozačice sezone bile su Alexandra Varadi, Jeannette Kvick i Lana Sutlović, a u juniorskoj konkurenciji Martin Ravenščak, Tomislav Jeffrey Jemrić (AD Astra) i Lari Matošević.

Ekipnu pobjedu ostvarile su posade Autokluba Opatija Motorsport ispred AKK Sveta Nedelja i AK Delta Sport Zagreb.

Za organizaciju natjecanja u okviru PH posebna priznanja i zahvale primili su predstavnici AK Delta Sport, AK Delta Zagreb i AK Poreč Motorsport.

U konkurenciji Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske u 2021.godini najbolje posade u ukupnom poretku bile su: Rok Turk i Viljem Ošlaj (AMD Gorica, Slovenija), Marko Grossi i Tara Berlot (AKG-Race Primorska, Slovenija), te Viliam Prodan i Zoran Raštegorac (AK Opatija Motorsport). U klasi 2 slavili su Slovenci Grossi-Berlot, a u preostalim klasama, uz hrvatsko prvenstvo, tri su naše posade ostvarile pobjede i u MZPH.

Autor: Miroslav Krpan

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x