Max najbrži uoči kvalifikacija u Japanu

Nakon kišnih slobodnih treninga u petak, subotnji je napokon dao momčadima malo zraka i suhe vremenske uvjete. Ususret samom treningu, dobili smo potvrdu da je Nyck De Vries potvrđen u AlphaTauriju od sljedeće godine, a Pierre Gasly u Alpineu.

Naravno, radi solidnih uvjeta, ubrzo je nastala gužva na stazi. Prvi je na stazu izašao jučer najbrži George Russell u Mercedesu, pa Carlos Sainz i friško potpisani Alpineovac Pierre Gasly.

Prvo nekako reprezentativnije vrijeme kruga postavlja Max Verstappen nakon 5 minuta s 1:32.050, a Nicholas Latifi u Williamsu nastavio je sa svojim problemima u zadnjoj šikani.

Nakon 15 minuta treninga, Red Bulli bili su uvjerljivo na vrhu poretka vremena krugova i tek Lando Norris im je bio “blizu” s preko sekunde zaostatka (dvije za Maxom). Mercedesi su također tada bili daleko od vodećih vremena, a probleme su im stvarali i naleti vjetrova. Latifi je momčadi javio da su ovo čak najjači naleti vjetra koje je osjetio ove sezone. Približavajući se sredini treninga, neke momčadi počele su sa simulacijom utrka.

Alpinei na mediumu su prvi koji su se malo približili Red Bullu, Alonso i Ocon imali su zaostatak od malo preko pola sekunde. Tu su i Mercedesi na mekoj komponenti, odrađujući solidne krugove. Hamilton se popeo na treće mjesto s 1:33.254s, a Russell je bio čak i drugi s 1:32.998s. No, veća promjena u poretku vremena nastala je s 25 minuta do kraja treninga, s oba Ferrarija na vrhu poretka vremena krugova, Sainz s 1:30.965, a Leclerc 0.423 iza njega (oba na softu). Griješilo se najviše na kočenju u posljednju šikanu.

Odličan je bio Alex Albon u Williamsu, postavivši tada odlično četvrto vrijeme treninga, malo ispod pola sekunde sporije od vremena Maxa Verstappena. No, Max na mediumu ipak malo podiže tempo s 15 minuta do kraja treninga i razdvaja Ferrarije na vrhu. Momčadski kolega Sergio Perez smjestio se tada kao posljednji od vodeće četvorke. Momčadi su se u tom periodu treninga povukle u bokseve.

S 10 minuta do kraja treninga ponovno napadaju Mercedesi na mekoj komponenti guma. Prvo Russell radi četvrto vrijeme treninga, momčadski kolega Lewis Hamilton peto. Izgledalo je to odlično u prvom sektoru, ali je prema kraju kruga, planirano ili jednostavno bez brzine, pao tempo W13 bolida. Daniel Riccardo u McLarenu se smjestio tada iza oba Mercedesa na šesto mjesto, ali ga momčadski kolega Lando Norris uskoro zamjenjuje na istom mjestu.

U posljednjih pet minuta treninga Leclerc je pokušao napraviti najbrže vrijeme treninga, ali to ipak uspijeva samo Verstappenu s 1:30.671. Većina vozača je tada na mekoj komponenti guma nastojalo napraviti završnu probu prije kvalifikacija koje se voze u 8:00 sati po našem vremenu.

Rezultati treninga:

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x