SLUŽBENO: Pierre Gasly od sljedeće sezone u momčadi Alpine!

Momčad Alpinea je na svojim službenim stranicama potvrdila kako će Pierre Gasly od sljedeće sezone biti dio njihove momčadi te će činiti vozački par s Estebanom Oconom.

Njih dvojica će činiti prvu potpuno francusku postavu momčadi još od Alaina Prosta i Renea Arnouxa u Renaultu 1982. godine.

“Drago mi je pridružiti se obitelji Alpine i započeti ovo novo poglavlje u mojoj F1 karijeri. Voziti za tim koji ima francuske korijene je nešto posebno. Znam kakva je snaga Alpinea pošto sam se natjecao protiv njih u proteklih nekoliko godina i, očito, njihov napredak i ambicija su vrlo impresivni”, rekao je Gasly.

Unutar Red Bulla je bilo jasno da Gasly nikada neće dobiti drugu šansu za mjesto u glavnoj momčadi, s obzirom na to da je uloga AlphaTaurija usmjeravati mlade talente u seniorsku momčad, razvod je bio logičan potez za obje strane nakon degradacije 2019. godine.

“Želim zahvaliti Red Bullu jer ovo označava kraj našeg devetogodišnjeg zajedničkog putovanja. Zahvaljujući njihovom povjerenju i podršci, postao sam vozač Formule 1, a ono što smo postigli sa Scuderijom AlphaTauri posljednjih godina bilo je vrlo posebno.”

“Gledajući unaprijed, želim dati maksimum i iskoristiti svoje iskustvo u borbi za postolja i na kraju pridonijeti Alpineovoj borbi za prvenstvo u budućnosti”, dodao je Gasly.

Konačna potvrda Gaslyja veliko je olakšanje za šefa momčadi Otmara Szafnauera i glavnog direktora Alpinea Laurenta Rossija, s obzirom na to da se momčad suočila s nekim kritikama zbog gubitka Alonsa i Piastrija. Obojica vide Gaslyja kao ključni dio budućnosti momčadi.

“On je već dokazani talent unutar F1 i veselimo se što ćemo to iskoristiti unutar momčadi. Naša momčad ima nekoliko ciljeva za nadolazeće sezone i čvrsto vjerujem da je naša vozačka postava sjajan odraz visokih ambicija momčadi”, rekao je Szafnauer.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

Bravo za Gaslija! RB se previše kockao s njegovom karijerom i držao ga kao taoca u najboljim godinama njegove karijere!!
Koliko su Horner i “old boy” pokvareni dovoljno govori činjenica da su jednog Albona (čitaj “panja”) preferirali i potjerali ga iz RB-a u juniorski RB!!

Yukihonda

👍

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x