Hamilton: Mislio sam da se sa savršenim krugom možemo boriti za prvo mjesto

Lewis Hamilton imao je svoje najbolje kvalifikacije u ovogodišnjoj sezoni. Britanac je još u petak na prvom slobodnom treningu nagovijestio dobru formu s najbržim vremenom sesije. U današnjim kvalifikacijama u promjenjivim uvjetima Hamilton je završio na trećem mjestu sa samo 0.054 sekundi zaostatka za prvoplasiranim Charlesom Leclercom.

I dok se na trenutke činilo da bi sedmerostruki svjetski prvak mogao ponoviti čaroban krug sa singapurskih ulica iz 2018. godine, Hamilton se u posljednjem brzom krugu mučio s gripom i ipak nije uspio odvoziti najbolje moguće vrijeme.

S istom su se sudbinom nosili i ostali vozači. Naime, kvalifikacije u Singapuru počele su u kišnim uvjetima, a staza se do kraja kvalifikacija osušila i iz kruga u krug bila sve brža. Samim time, vozači su morali izaći na stazu s težim spremnikom za gorivo, paziti na potrošnju baterije i čekati optimalne uvjete na stazi.

Iako su samo petorica vozača završila unutar jedne sekunde, zaostatak između prvom trojicom jest malo više od pola desetinke, što je veoma mala razlika u dugom krugu kao što je na ovoj stazi. Hamilton, koji je debelo nadmašio rezultat momčadskog kolege, kaže da je dao sve od sebe.

“Silno sam se trudio. Bio sam vrlo, vrlo blizu. Dao sam sve od sebe. Ovi dečki su uvijek tako brzi, ali mislio sam da se sa savršenim krugom možemo boriti za prvo mjesto. Bilo je jako teško uspjeti u tome.”

“Jednostavno nisam imao gripa u posljednjem krugu, ali u svakom slučaju, zahvalan sam što sam u drugom redu. Sretan sam i za ekipu, nastavljamo raditi sa spuštenim glavama. Nadam se da će sutra biti dobar dan.”

“Nismo znali koliko ćemo blizu biti ovog vikenda. Znali smo da ćemo biti bolji nego u Monzi, ali nismo znali koliko. Morat ćemo dati sve od sebe sutra u borbi.

Lewis Hamilton

Hamilton je prije kvalifikacija posjetio komisiju sudaca zbog već uobičajenog problema s nošenjem nakita. Za sada nije poznato je li Britanac kažnjen ili ne.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

Samo ti “misli”….

papaya

Što želiš reći šumi

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x