Fernandu Alonsu ipak vraćeno sedmo mjesto na VN SAD-a

Momčad Alpine nikako se nije željela pomiriti s kaznom koju su suci dodijelili Fernandu Alonsu po završetku prošlotjedne utrke u Austinu. Nastojanja da se ta kazna poništi urodila su plodom i Španjolcu je vraćeno osvojeno sedmo mjesto na VN SAD-a.

Za Alonsa je ta utrka bila više nego sadržajna. Imao je žestoki sudar s Aston Martinom Lancea Strolla, ali je bolid Alpinea ostao u voznom stanju i Španjolac je uspio doći do cilja. I ne samo to, prikazao je odličnu vožnju te se nakon sudara i pada na začelje dočepao jako dobre sedme pozicije.

Međutim, nakon utrke protest protiv Alonsa i Sergija Pereza uputio je Haas. Razlog za protest bila su oštećenja na bolidima spomenutih vozača, zbog kojih njihovi timovi tijekom utrke nisu upozoreni, kao što je Haas bio na nekim prijašnjim utrkama. Suci su nakon utrke ustanovili da Pereza ne treba kazniti, dok su Alonsu na vrijeme utrke dodali kaznu od 30 sekundi, zbog čega je on ostao bez osvojenog sedmog mjesta i šest bodova.

Alpine se nije mirio s takvom odlukom. Žalili su se iz francuske momčadi da Alonsa nitko iz direkcije utrke nije upozorio na oštećenje bolida te da je Haas svoj protest uložio 24 minute nakon dopuštenog roka za ulaganje protesta. U četvrtak su iz FIA-e prvo odbili te argumente Alpinea, na što je francuska momčad reagirala traženjem revizije. Zbog toga je kasno navečer u Meksiku održano novo saslušanje, na kojem je doista ustanovljeno da je Haas mogao uložiti protest unutar roka od 30 minuta te je njihov protest odbijen, a Alonso je u plasmanu utrke vraćen na sedmo mjesto.

Ponovno je stvorena nepotrebna konfuzija u ovom slučaju, no takve stvari više i nisu neko iznenađenje. Iz Alpinea su zahvalili sucima na pozitivnom rješenju slučaja te naglasili “da se vesele nastavku suradnje s FIA-om, kako bi osigurali da će trkaći spektakl zadržati najvišu razinu kvalitete.”

Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Pa i zaslužio je. (Iako je Haas najveci gubitnik)

ZMija

stvarno me vrijedja ovo nekakvo prepucavanje koje umanjuje necije uspjehe
bez obzira za koga vozaca navijali
nemojte dostignuca drugih omalovazavati
pricati da neko ne zna voziti i u prenesenom znacenju nije lijepo
bilo da se radi o sumaheru, alonsu,vetelu, hamiltonu ,verstapenu itd…
svako od njih je iskoristio bolid koji je tada imao do maximuma

mars32

Svaka čast na komentaru.
Slažem se u potpunosti.
Uvrede su stvarno iritantne i ne bi ih trebalo biti.
Svi se oni bore za sebe i svoje i kad ostvare uspjeh on je potpuno zasluženi.

amadeus2022

Nakon onog sudara je ne znam koji bi vozač nastavio utrku!
Svaka čast majstore, kapa do poda bez obzira bili bodovi vračeni ili ne!

west

Bik čija su svjetla koride davno ugašena!!!

Max8

Jedini bik ovdje su west, ljuiz d’6 i slična ekipa..

amadeus2022

Baš se pitam zašto si toliko minusa dobio?

west

Zato što sam rekao istinu a vi ste cijepljeni protiv istine!!!

johhan peacedohan

Pravda za Nanda

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x