Wolff bijesan: Za mene su ovo najgore kvalifikacije u deset godina

Velika Nagrada Mađarske obilježila je vrhunac sezone za Mercedes, koji je nakon osam uzastopnih konstruktorskih naslova ove godine uslijed promjene tehničkih pravila doživio pad u formi.

Tako Srebrne strijele nakon trinaest utrka u sezoni još uvijek čekaju na prvu pobjedu, a najbliže su došli upravo u Mađarskoj, gdje je George Russell osvojio jedini pole position za ekipu u ovoj sezoni.

Nema dvojbe kako je Mercedes u zamahu u posljednjim utrkama, a tome svjedoči i šest uzastopnih postolja koje je osvojio Lewis Hamilton.

Ipak, Mercedes je doživio veliko razočarenje u Belgiji. Došao je vikend u kojem su vodeći dvojac u prvenstvu, Max Verstappen i Charles Leclerc, doživjeli grid kazne zbog promjene motora, što u teoriji ostavlja veliki prostor za prvu pobjedu Mercedesa u ovoj sezoni.

Wolff oštro kritizirao

Međutim, ekipa je potpuno podbacila, a Hamilton i Russell kvalificirali su se tek na sedmo i osmo mjesto, iza oba vozača Alpinea. Ipak, zbog brojnih kazni, Hamilton će krenuti kao četvrti, a Russell kao peti.

Šef Mercedesa, Toto Wolff, veoma je bijesan zbog slabog rezultata.

“Ne možete biti na pole positionu u prošloj utrci prije tri tjedna, makar u dosta drugačijim uvjetima i stazi, pa onda biti udaljeni 1.8 sekundi od polea na idućoj utrci.”

“Tu je nešto što ne razumijemo ili što ne radimo dobro. Očito je Red Bull u ligi za sebe, s obzirom na to da je idući Ferrari u zaostatku osam desetinki, ali to nije utjeha.”

Toto Wolff

Wolff ističe da su ovo najgore kvalifikacije u deset godina koje je proveo s Mercedesom, što je ipak možda previše grub komentar šefa aktualnog konstruktorskog prvaka.

“Za mene su ovo najgore kvalifikacije u ovih deset godina. Nije bitno na kojim ćemo pozicijama sutra krenuti, biti na poleu prije tri tjedana i biti nigdje sada, to je jednostavno neprihvatljivo za nas.”

Pretplati se
Obavijesti o
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Deyo

I za nas ono sto si ti i jos par tebih slicnih napravili od 2014. do 2021. je najgore razdoblje u F1. Zato bolje umukni!

schumy

Pa što se buniš tvoji “genijalci” su dogurali ovom logikom FIE koju kritiziraš do 4 i 5 mjesta na gridu a bili su 7 i 8 u poštenoj borbi u kvalama…..
Što je vučiću, otupjeli ti zubići slino??!! Ti i Briattore ste vodeći šljam F1 svih vremena!!!
A tvoje ružne “kornjače” ne zaslužuju uvrštavanje među ljepotane koji ih okružuju!!!

amadeus2022

Dragi Toto pa ti si prvi taj koji bi nam trebao objasniti gdje je preko noći nestala brzina Mercedesa i “genijalnost” Lewisa! Ako netko to zna onda si to TI!

theKing

Takav karakter treba ferrariu!
Mislim da je on u ferrariu i da se onakve greske (a i danasnje sa gumama) desavaju da bi bilo mrtvih!!

EldinR

Zadnji 10 godina dominacije i sad fali… neka malo fali, odmorite.

mody

Toto vuk 7 godina ste bili 1🐺

Yukihonda

Tako ti treba…nebi se iznenadio da lažeš smrade.. 👎👎👎👎

Related Posts
7
0
Would love your thoughts, please comment.x