Haas: Zadnja nadogradnja bolida odgođena je do Mađarske

Američka momčad odlučila je ove sezone (za sada) odustati od nadogradnji na svojem VF-22 bolidu, pošto smatraju da se poboljšanjem postavki bolida još uvijek može postići više performansi.

No, to ne znači da je momčad u potpunosti prestala raditi na poboljšanjima jer je učinjen napredak u promjenama koje će biti uvedene kasnije ove sezone.

Momčad je prvotno planirala predstaviti svoje nadogradnje u utrci za Veliku nagradu Francuske, ali sada se čini da će to biti odgođeno za još tjedan dana od tog vikenda i umjesto toga će se novosti pojaviti na utrci u Mađarskoj.

Šef momčadi Guenther Steiner rekao je da je došlo do malog kašnjenja u radu jer su htjeli nešto ponovno provjeriti u aerotunelu. Zbog toga bi se moglo dogoditi da bolid ne bi bio spreman na vrijeme za utrku na Paulu Ricardu.

“Moglo bi to biti u Mađarskoj. Pomaknuli smo datum jer smo htjeli još nešto provjeriti u aerotunelu, a sada radimo punom parom kako bi to bilo spremno za Mađarsku.”

“To je naš cilj. Pokušavamo sve poboljšati, ali ne znamo kakav će biti rezultat”, rekao je Steiner u Montrealu.

Steiner je dao naslutiti da će bolid zbog promjena izgledati drugačije i nada se da će promjene donijeti bitno smanjenje vremena po krugu:

“Nadam se da će to biti veliki korak u smislu kapaciteta postavki. Nije me briga kako to izgleda, ali razlika će biti vidljiva.”

Guenther je također otkrio da će nadogradnje u Mađarskoj biti posljednje planirane razvojne mjere za ovu godinu, a nakon toga će se fokusirati na 2023. godinu:

“Prebacit ćemo se na bolid za iduću godinu. To je sve, nema više nadogradnji.”

“Prestat ćemo raditi dijelove za ovaj automobil. Uvijek se razvijate i naravno ako nađete nešto što vam daje veliku prednost na trenutnom bolidu, onda to nastavljate raditi.”

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Ista priča, isti akter. Znači opet grandiozne borbe za začelje sa Williamsom do kraja. Mada ozbiljna je prednost nad Williamsom ove godine. A opet tko zna… sve se uspije uništit u par tjedana. Živi bili pa vidili.

robif

Vjerojatno necete prestat proizvodit dijelove,jer ga netko redovito krsi

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x