U Crnoj Gori održana druga brdska utrka PH: Szaszu i Dimitrijeviću pobjede

U konkurenciji 98 vozača generalka pripala Mađaru Laszlu Szaszu u formuli Reynard, a Kategorija I Dejanu Dimitrijeviću.

KOTOR – Mađarski internacionalac Laszlo Szasz, automobilist Autokluba Dubrovnik Racing, još se jednom potvrdio kao izvrstan vozač, gotovo bez premca na ovim našim prostorima. U formuli Reynard ostvario je dvije izvrsne vožnje na stazi dugoj 4.350 metara nadomak Kotora u Crnoj Gori i tako, s ukupnim vremenom 4:25,842 minute, pobijedio na Međunarodnoj brdskoj auto utrci „Memorijal Tripo Bukilica – Kotor 2022.“, kojom je obilježeno 70 godina automobilizma u Kotoru i Boki kotorskoj u organizaciji Auto sportskog kluba Kotor. Uz Šampionat Crne Gore, Memorijal Tripo Bukulica i Kup Kotora, utrka je, kao druga u ovoj sezoni, bodovana za Prvenstvo Republike Hrvatske nastupom 38 hrvatskih vozača.

Szasz je u drugoj vožnji ostvario i najbolje vrijeme dana 2:12,406 minuta, uz prosjek 118,272 km/sat, a u konačnici utrke s 1,654 sekunde bio uspješniji od  crnogorskog asa Nikole Asanovića u formuli Norma.

Treće mjesto ukupno, ali daleko važnije, pobjedu Kategorije I hrvatskog prvenstva ostvario je Dejan Dimitrijević (AKK Fly with Kolman Zagreb), kojem je tehnika njegova Seat Leona zakazala na otvorenju sezone u Makarskoj. Drugo mjesto iste konkurencije hrvatskog prvenstva pripalo je mladom Riječaninu Matiji Jurišiću (AK Župa Dubrovačka) u Škoda Fabia S2000, koji je tako uoči treće utrke sezone u Skradinu kroz desetak dana, zadržao lidersku poziciju domaćeg prvenstva. Po novom, ove godine „performance factoru“ uvedenoj klasifikaciji vozila, Dimitrijeviću i Jurišiću pripale su pobjede u grupama 1 i 3, dok su u preostalima slavili Harun Hadžić (Splitski autoklub, Honda Integra) u grupi 4, Nihad Seferagić (AK Župa Dubrovačka, VW Polo) u grupi 2, Maro Franić (AK Dubrovnik Racing, VW Golf) u grupi 5, te Filip Magdić (AKK Fly with Kolman Zagreb, VW Golf 1) u grupi 6, u kojoj je ostvarena i najmanja razlika između prvog i drugog vozača od tek dvije tisućinke sekunde koliko je nakon dvije vožnje zaostao Florian Šalec (AK Zagorje) u Citroenu C2.

S tri pobjede u klasama i maksimalnih 60 bodova (Kriste, Seferagić i Jurišić) do ekipne pobjede stigli su vozači AK Župa Dubrovačka, s deset bodova prednosti ispred višestrukih prvaka AK Dubrovnik Racing (Franić, Dubreta, Milković), te trećeplasiranog Splitskog autokluba (Mujkanović, Hadžić, Batalić) sa 48 bodova. Utrku su uspješno privela kraju 83 vozača, a sa 78. mjestom ukupnog poretka u Formuli Lotus nastup je zaključio i Dorijan Kljun (AK Rijeka), jedini hrvatski sudionik konkurencije PH povijesnih automobila.

Slijedeće natjecanje Državnog prvenstva na brdskim stazama vozi se u Skradinu od 3. do 5.lipnja u organizaciji AK Mihovil Šibenik.

Autor: Miroslav Krpan
Naslovna fotografija: Maja Plavčak

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x