Sergio Perez pobjednik kaotične VN Monaka!

Kišna i pomalo kaotična utrka za VN Monaka je iza nas. Utrka je startala po mokrom, a zbog manjeg pljuska uoči starta suci su odlučili odgoditi start. Nakon toga je kiša malo pojačala, te smo čekali sat vremena na pravu akciju. Na kraju smo dobili nešto kraću utrku zbog zakašnjelog starta te crvene zastave zbog nesreće Micka Schumachera u kompleksu bazena. U ovakvim mješovitim uvjetima i cijelom kaosu koji je nastao najbolje se snašao Sergio Perez u Red Bullu. Time je došao do treće pobjede u karijeri i prve ove sezone.Vrlo blizu iza je završio drugi Carlos Sainz u Ferrariju, dok su isto vrlo blizu bili treći Max Verstappen i četvrti Charles Leclerc!

Odličan peti je bio Mercedesov George Russell. Također izvrstan šesti je završio Lando Norris u McLarenu, pri čemu je osvojio i dodatni bod za najbrži krug. Sedmi (i na čelu “vlakića”) je završio Fernando Alonso u Alpineu, zadržavši iza sebe na osmom mjestu sedmerostrukog prvaka u Mercedesu Lewisa Hamiltona.

Deveti je originalno završio Esteban Ocon, no zbog kazne od pet sekundi je završio izvan osvajača bodova. Tako je deveto mjesto naslijedio Valtteri Bottas u Alfa Romeu, a deseti je bio Sebastian Vettel u Aston Martinu.

Sljedeća utrka je u Bakuu za VN Azerbajdžana 12. lipnja.

Kako smo rekli, start je bio u mokrim uvjetima. Pljusak uoči starta je malo okupao stazu. Zbog toga je start pomaknut deset minuta kasnije. Čak je donesena odluka da krug zagrijavanja krene pod sigurnosnim automobilom. Sve je to dovelo do promjena u strategiji te su neki odlučili startati na full wet gumama, a neki na intermedijima. Kratko nakon prve odluke donesena je odluka o odgođenom startu. Zatim je donesena odluka da se krene u 15:16 s formacijskim krugom iza sigurnosnog automobila. Uz to, vozači su morali startati na full wet gumama.

Iako je formacijski krug krenuo pod sigurnosnim automobilom, ti se krugovi nisu računali kao trkaći krugovi (što je nekad znao biti slučaj). Nakon dva formacijska kruga proglašena je crvena zastava, a bolidi su produžili u bokseve. Kiša je vidno pojačala i staza je bila puno mokrija nego u vrijeme kad je utrka trebala startati. Tijekom prekida kiša je slabila, no ostale su lokve na nekim dijelovima staze.

Konačno smo u 15:55 dobili 10-minutnu obavijest o početku startne procedure. Također, utrka je krenula pod sigurnosnim automobilom. U 16:05 je utrka nastavljena, no pod sigurnosnim automobilom bez starta iz mjesta, te je utrka bila kraća za jedan krug. Odmah u tom prvom krugu dvojica su slomila prednja krila – Latifi i Stroll. Nakon dva kruga utrka je uistinu krenula.

Očekivano, svi su zadržali svoje pozicije osim spomenutog kanadskog dvojca. Tako je poredak prvih deset bio isti kao na startu. Na drugoj strani poretka nastalo je malo gužve jer su neki odlučili otići na intermedije. Na čelu je Leclerc već otvorio dvije sekunde prednosti ispred Sainza, Perez je bio dodatnu sekundu iza Sainza. Doduše, u ovakvoj situaciji kad svi samo kruže po mokrom ti zaostaci nisu ništa predstavljali. Čekalo se da se staza počne više sušiti.

U sedmom krugu Vettel i Tsunoda odlaze po intermedije. Vodeći su ponešto oklijevali s prelaskom na intermedije da ne bi upali u gužvu i time izgubili još više vremena.

Prvo pretjecanje smo vidjeli tek u 12. krugu – Gasly je prestigao Zhoua za 13. mjesto. U to vrijeme je Leclerc imao prednost od pet sekundi ispred Sainza te sedam sekundi ispred Pereza. U 14. krugu Gasly je prestigao i Ricciarda u kompleksu bazena za 12. mjesto. Intermedije su definitivno u tom trenutku bile bolje, no postavljalo se pitanje mogu li izdržati sve do prelaska na gume za suho (sjetimo se situacije iz 2016. kad je upravo isto uradio Hamilton). Sainz je upravo to predložio ekipi.

U 16. krugu Lewis ide po intermedije, previše je potrošio svoje gume. Vratio se na deveto mjesto, točno ispred Bottasa. Krug kasnije i Perez ide u boks po intermedije te se vratio na peto mjesto iza Norrisa. Iz Ferrarija su pozivali Sainza da uđe u boks i pokrije Perezov potez, no Carlos predlaže da još malo sačekaju i odu izravno na gume za suho.

U 18. krugu manji kontakt su imali Ocon i Hamilton, no bez posljedica. Krug kasnije Leclerc ide u boks po intermedije, a prati ga Verstappen. Sainz je ostao na stazi, te je on definitivno odlučio ići izravno na gume za suho jer bi izgubio poziciju od Pereza, što se dogodilo Leclercu. Poredak vodeće četvorke u tom trenutku je bio Sainz, Perez, Leclerc i Verstappen.

Hamilton i Ocon su nastavili svoju agresivnu borbu. Koliko god se zalijepio za Ocona nikako nije mogao pronaći prolaz naprijed. Na vrhu, konačno u 21. krugu Sainz ide u boks i to po tvrde gume, a pratio ga je Leclerc s istim potezom. Krug kasnije i Perez i Verstappen idu u boks po tvrde gume i pritom Perez preuzima vodstvo ispred Sainza a Verstappen treće mjesto ispred Leclerca!

Pred nama je bila uzbudljiva borba dvije najbolje ekipe. No, u 27. krugu smo vidjeli veliku nesreću Micka Schumachera u kompleksu bazena. Bolid se prepolovio slično kao u Saudijskoj Arabiji, srećom po njega prošao je bez posljedica. Virtualni sigurnosni automobil je bio na snazi, a krug kasnije je izašao i sigurnosni automobil.

U 30. krugu je utrka opet prekinuta kako bi se popravila ograda. Nastavljena je u 17:15, i to isto kao što je i startala – iza sigurnosnog automobila. Dio ih je ostao na tvrdim gumama, a dio prešao na srednje meke gume. U Ferrariju su se odlučili ostati na tvrdim gumama. Nakon dva kruga pod sigurnosnim automobilom (zbog bolida zaostalih za krug) utrka je nastavljena. Tako je utrka punim tempom nastavljena od 33. kruga. Poredak je bio Perez, Sainz, Verstappen, Leclerc, Russell, Norris, Alonso, Hamilton, Ocon, Bottas.

U 17:25 smo umjesto krugova dobili odbrojavanje do kraja utrke. Prema tom satu, utrka bi trebala završiti u 18:00 plus jedan krug. Išlo se na to da vozači odvoze 75% utrke za pune bodove. Sainz je pritiskao Pereza, no nije imao prilike za napad. Dodatnu pomoć je dobio omogućivanjem DRS-a. Ostalim vozačima je najviše muka zadavao Alonso koji je vozio dosta sporije od vozača ispred sebe, pa smo tako dobili vlakić iza Alonsa.

Nismo mogli vidjeti neku akciju. Sve do 13 minuta prije kraja kada je Sainz počeo smanjivati zaostatak za Perezom. Perez je još imao problem što je nailazio na bolide zaostale za krug. Zaostatak je u dva kruga pao sa dvije sekunde na šest desetinki.

Vodeća četvorka je bila unutar dvije sekunde. No, vremena je bilo sve manje i manje. Borba se vodila do zadnjeg metra utrke Pokazalo se i dokazalo da se teško prestiže u Monaku, te tako Perez dolazi do prve pobjede ove sezone ispred Sainza, Verstappena i Leclerca.

Pretplati se
Obavijesti o
81 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DriverF1

Kao sto sam i rekao, nema nista od ferarijevog 1-2. I takoder da ce boxevi igrat veliku ulogu, a tu su Plavi u velikoj prednosti sto su i iskoristili. Iako po meni to je Ferrari trebao glatko uzeti jer imaju najbrzi valjda bolid. A oni su i na “svom” terenu jednostavno predali pobjedu, a Plavi prihvatili. Po meni Red bull je na 40 % osvojenih naslova trenutno ove godine. Lani je Mercedes bio jak konkurent imali su jasan plan i program 1 i 2 vozac taktika i strategija i brz bolid i opet su izgubili jedan naslov. A Ferrari sam… Read more »

west

Danas smo vidjeli tatinog antitalenta kako pravi novu štetu na Hassovom bolidu, sada je prešao već tri milijuna eura dosad napravljene štete. Sinko ostavi se ćorava posla dok ne nastradaš ti ili ne daj bože netko drugi zbog tebe i idi sa strikanom vozit bicikli po Istri, to je za tebe najbolje!!!

mody

Dosta vise trolanja.koji je hamilton 8 dodi pa ti vozi u monaku po kisi

junuz

F1 mi sve više postaje (pravno korekto rečeno) feminizirana.Malo kiše i umjesto da vidimo ko je novi Šumaher ili Sena vidimo žalopoljke i vozanje iza SC.Očaj.Ferari je (prema riječima voditelja na SK 4K ) sebi propucao ne jednu već obadvije noge.Meni Max više liči na ozbiljnog kandidata za još jedan 1. na bolidu.Istina i on mjauče svako malo kao i ostali na radio ali se bar bori (osim danas). Lec me sve više podsjeća na Batona 2009.-ziheraški nasupi, nekako sterilni nastupi.Bez izrazitog favorita za navijanje mogu se nadati dobrom startu.Start + kiša + Monako dovoljno za odvajanje popodneva i zauzimanje… Read more »

Diabl008

Šta si ovaj Leclerc svašta dopušta tako se ponijet prema momčadi, disu sad svi oni mrzitelji Alonsovog ponašanja koji je takav nesposobluk trpio godinama u Ferraiu, Evo pa vi i dalje ser… po Alonsu, a mlatimudani iz Ferraria nek zajebu još jednu zvijezdu u naletu.

Max8

Istina, s tim da je Alonso jos puno vise individualno vukao Ferarri…

DriverF1

100% se slazem. Leclerc ima najbrzi bolid trenutno i skoro pa je 3. u poretku prvenstva, jos malo i Perez bi ga mogao prestic, a Alonso je imao pola sekunde ili koliko vec sporiji bolid po krugu i borio se do zadnje utrke do kraja prvenstva za naslov. Da Leclerc nema bolid kakav ima Max bi vec bio miljama ispred svih. Usporedivat Leclerca i Alonsa nema smisla. Da se razumijemo, smatram Leclerca solidnim vozacem, a ne losim.

4matic

Nekima je i 2 sec malo🤠

F1 fan

Skoro pa 3. Sa najbržim bolidom..
Pa zašto ste onda srali po vettelu koji je bio 2 godine iza ham drugi I borio se sa lošijim bolidom i još sam sebi slagao strategiju i trpio propuste momčadi

DriverF1

Da, skoro pa 3. Trenutno su 3 vozaca u borbi za naslov. Ako su. Navijam za Maxa i Red Bull, ali bilo bi fer da puste i Pereza da se utrkuje sa Maxom ako treba jer je ravnopravan trenutno.

amadeus2022

Slažem se, i pazi nakon svih ovih godina i promašenih strategija i poteza oni i dalje analiziraju umjesto da se bave taktikom za Baku gdje će ih RB opet rastavit na proste faktore!

DriverF1

A gle, ja navijam za Red Bull. Ali treba biti realan, a to je da Ferrari vjerojatno ima najbolji bolid ove sezone, kao i to da je jos dosta utrka i bodova do kraja sezone u igri. Nista jos nije gotovo dok nije gotovo. Ni Russel ni Sainz nisu predaleko od vodeceg Maxa. Sve se moze okrenuti. Ali moje osobno misljenje je da je Red bull broj 1 u ovom trenutku, sto zbog vozaca koji je najjaci tandem na gridu, sto zbog cijelog tima mehanicara, i ostali u timu imaju strategiju i vrlo malo grijese u utrci sto se vidjelo… Read more »

amadeus2022

Poanta je u tome da u RB u svakom trenutku imaju spreman potez odnosno odgovor na sva događanja na stazi, i naravno dva vozača koji sve to mogu realizirati i to je njihova najveća snaga. I naravno u večini slučajeva oni povlače prvi potez i onda kod protivnika panika, šta sada napraviti, kako odgovoriti? Ferari bi u stvari trebao kontrolirati utrke al imam osječaj kao da se boje.

Emil

Kišni dan na kartodromu Monaco, pun iščekivanja. Koliko su bogati u toj državici, osim što su trebali poravnat stazu mogli su je i prekrit pomičnim krovom a ne ovako tlačit prebogatu publiku, pa da! Neš ti trke, možeš vozit brzo ko Čeko ili sporo ko Alonso, isto je, rezultat-kolona kao na Karlovačkoj u špici sezone. Hass mater. Nova psovka u Geneovom cirkusu. Šumi je postao Crash test dummie. Strašno! Veliki La Fifi je napredovao do 15. mjesta. Mašala! A tek Stroll. Ta dvojca su mi najmiliji, sinovi brzine. Pitam se još samo, da li je crvenilo na licima trkačih inžinjera… Read more »

George

Emile, izdrži, uz takvo ime, mora da ti nije lako:::::
https://www.youtube.com/watch?v=_2JcYMpzcMc

admir

Čestitke Perezu,iskoristio priliku.Ferrari sam sebe pobjedio,na dvije trke gdje su očigledno imali prednost su zakazali.Šta je sa istragom za presjecanje linija pri izlasku iz boxa za Bullove??Nisam sad za kazne poslije trke,al po pravilima su trebali bit kažnjeni u toku trke,sad nema smisla

Max8

Posto sam Bogu iza nogu na pustom otoku, ne znam kako je prosao moj Ljuizić, crni Senna, brži od najbržih, čovjek zvan kerozin, veliki Hamilton. Jel opro onog šmrkavca Russela? Hvala

Desmosedici

Spitzname: Bluthund iliti krvosljednik..tako je jedan fini gospodin koji se povremeno pojavi na ovom portalu opčinjen njegovim sposobnostima opisivao Lewisa dok je imao 2 sec. najbrži bolid i momčadskog kolegu koji je kupio mrvice iza takve gozbe..ali OK, budimo realni..Lewis je jedan dobar vozač i još je u dosta dobroj formi unatoč svojim godinama.

Max8

Momcadskog kolegu koji je razbijao konkurente😂 Ah, da, nije los vozač, ali je daleko od najboljeg, ili najboljeg ikad. Vidi se vec sad kad ima konkurentnog momčadskog kolegu.

Desmosedici

Ovi minusi su zbog toga što sam rekao da je Lewis dobar vozač?..ovaj komentar sam vam sročio kao političari pitanja za referendum..sada vi i sami ne znate što ćete.. jeste li za ili protiv?..ali ste zato protiv mene..neka ispada i da je Lewis loš vozač, ali udrimo ga minusima..Hahahaha!

zjurina

Evo ja ti dao plus… 🙂

jer “..ali OK, budimo realni..Lewis je jedan dobar vozač i još je u dosta dobroj formi unatoč svojim godinama.”

se slažem s navedenim – Lewis JE jedan DOBAR vozač – al to je to – to je sve.
Samo dobar vozač i ništa više – ništa nadnaravno, ništa nadprosječno, a vidi se i iz priloženog iz evo već sada
NAKON SEDAM UTRKA – mladi kolega ga pere ko prljavu čarapu
– samo još da ga ožmiće i objesi na štrik … hahaha

BMWjac

Charles Leclerc nikad nije pobijedio na utrci u rodnom Monte Carlu, niti će dok god bude voziti za Ferrari.
Šalu na stranu, ali imati najbrži bolid, krenuti u utrku s P1 i P2, odvoziti čisto bez kvara i razbijanja, i na kraju završiti na P4 i P2, to zaista treba znati. E, moj Carlo Ancelotti.

White Lion

Meni osobno je Monaco daleko najdosadnija utrka sezone i nisam htio ni pratiti tu procesiju nesto posebno, a uz to jos sam u zalosti zbog poraza Liverpoola sinoc pa mi osobno danas nije bilo do nicega.
Da sam bez porodice jutros ne bih ni otovorio roletne na prozorima, ali ova moja djeca i zena moraju jesti bas svaki dan i to me izluđuje polako.
Ako nista drugo danas sam odlucio urediti suteren gdje cu se sakrivat od pogleda svijeta ako mi Liverpool izgubi naslove prvaka Engleske i Europe za samo 1 bod i jedan gol razlike

willyz

Ako ništa drugo na Ferarri uvijek možeš računati…
Čestitke Checu, Max stvarno zrelo, prije dvije godine sigurno ne bi ovako odvozio završnicu trke

Pratiteljcro

Drago mi je zbog Pereza. cestitke zasluzio je nakon proslotjednih momcadskih odredbi ovakav boost.

mody

Schumacher prepolovio.bolid uzasan udes dobro je prosao ..leclerc veliki gubitnik utrka kaoticna mozda da je suho.bila bi.procesija s ovim bolidima

F1 fan

Imam pitanje za ove koji kažu da Monako treba ostati u f1. Šta van je danas bilo uzbudljivo? 3 događaja iz utrke mi nabrojite da su bili zanimljivi osim pitstopa u 22 i 23 krugu???

mody

Monako jr tradicija 1950 mogli.su ga davno izbaciti.sta je bilo interesanto u albert parku miamiu imas tu pobjeda vrijedi vise nego drugdje tu se vide refleksi

F1 fan

Kakve veze ima što je tradicija???
Oduvijek je teško pretjecati tu.. još teže sa ovim bolidima većim. Neka naprave preinake na stazi.. ionako je tu samo radi glamura..
Tu bi subotom trebale biti kvalifikacije i onda u ned opet kvalifikacije i zbrojit vremena ukupno subotu i nedjelju i ko je najbrži pobjednik

Pratiteljcro

Hamilton je dao zanimljiv prijedlog za monaco. U utrci se samo jednom ili dva puta odlazi u box i pitstop je najvaznija stvar u utrci jer je jedni nacin da se napreduje ali i nazaduje ako se nesto ubrlja u boksu. Posto se direkt na stazi nenapreduje boxovi su sve i sad kaze ham da bi trebalo postaviti tipa 5,6 OBAVEZNIH zaustavljanja u trci i na taj nacin stvoriti zanimljivost i uopce otvoriti pokusaj za promjenu pozicija na stazi. Vidjelo se i danas kako se “obilazi” u monacu naravno i per i ves su dobili u boksovima a ne direkt… Read more »

Nosko

Ako tebi to nije jasno, ne može ti se objasnit. To kao da pitaš engleze zašto vole kraljevsku obitelj.

mody

Haha on bi volio.da se vrati sochi monako je tradicija i nek ostane tu se prednost brzo istopi jer je safety najmanje 3 puta gasly je 4 puta pretjecao

Desmosedici

Čestitke Checu..drago mi je radi njega jer ga još uvijek svi podcjenjivaju..i u momčadi i ovdje na forumu..drago mi je i da je Carlos dobro odvozio..nisam puno nezadovoljan, ali moglo je i bolje za Ferrari i Leclerca, ali što ćemo..kaotična utrka..što pametno reći?..idemo dalje.

mody

Ako checo dobije jos 1 biti ce zestoko

Desmosedici

P.S. Vikend mi je ipak prošao pozitivno..MotoGP Mugello..Pecco Bagnaia i Ducati Desmo GP22..na startu pao sa petog na osmo mjesto i onda ih nizao kao čunjeve do pobjede.

TORPEDO

Bome….Ducati rastura ove godine…

mody

Aleix i quatararo.su odlicni peco je daleko u bodovima zasada

F1 fan

Max pobjednik br. 2, završio ispred lecreca i podebljao prednost. Perez je zaslužio ovo, I totalno nepravedno je prošlu utrku popusio odredbu her je samo 15 bodova iza maxa, jedno odustajanje maxa a postolje pereza i perez je ispred njega..
Russel opet ispred najvećeg svih vremena. Svaku utrku je u top 5 ove sezone.

George

Znači , Ferrari pod hitno mora nabaviti pametnije ljude koji odlučuju strategiju, ovo traje već koliko , 15 ak godina, i ne prestaje. Ispadaju talijani tupavi za popizditi, i iako bi mi bilo drago da Ferrari uzme prvenstvo, sve više želim da ga i izgube, jer vidim da se ponavlja 2018, i da kretenikusi ne zaslužuju bolje !!!! tzzzzzzz, nažalost mora se priznati da je britanski um iznad onog vrućih talijančića, a to kažem kao izraziti mrzitelj šup..ka sa sjevera !

Emil

Mrziš sjever a zoveš se Džordže? Ili si možda Žorž? Ali ako si Đorđe, onda je ok mrziti.

George

Da, nije lijepo mrziti, ali osvajačku stoku poput britanaca ne možeš voljeti, ako si iole normalna osoba. E sad, moj nick ima povijest, iz gaming doba, i nema veze s onime o čemu ti pišeš, Emile,Emilio, ili barba Zolo !

given2drive

Cestitke checu, sainzu i maxu…zao mu je leclerca ali sto je tu je….sad je rbr uzeo utrke sainzu (spanjska) i leclercu sad neka ferrari vrati istom mjerom u nizozemskoj i mexiku…🙂🙂

west

Subota za poziranje,nedjelja za pusenje!!! Znaci crveni pozeri dvije nacrtane ovce ne znaju sacuvati 🤣🤣🤣!!!

147 kt

Sta se tebi u zivotu tako strasno dogodilo. Neka trauma.

formula fan

Ma pusti ga. Jos uvijek se nada da ce mercedes biti prvak.

Desmosedici

..možda samo zaboravi koje pilule treba uzeti.

147 kt

Vidis vidis.

George

Najgore je što se moram složiti s trolom, nažalost je u pravu.

TORPEDO

Nije bit komentirati utrku ili sport…bit je pljuvanje po Ferrariju.
Ali nekako mi se čini da ti i tebi slični ne uspijevaju kad vidim na svim utrkama kako se crvene tribine.
Ferrari je nitska firma,brend i znak raspoznavanja u svakom kutku svijeta.
A Mercedes je ona firma koja radi autobuse i kamione,zar ne?

papaya

Torpedo nije tako,znas i sam

zjurina

Nažalost to je jedino što mu je i ostalo jadniku…
NJegov onemočali the goat bog brzine opet jedva ušao među prvih deset, dok se kolega mladac uspio po već ustaljenoj navici plasirati po sedmi put za redom među prvih pet…Ha!

schumy

Bolje se ti drži svoga “najvećeg” pušioničara! Sada se vidi kakve je “kvalitete” tvoj ulickani šminker! 8 mjesto, to mu je krajnji domet – lako je pobjeđivati sa bolidom koji je 7 sezona
2 s po krugu brži, sada je sve došlo na vidjelo!
Pušioničar je on a i ti s njim, uhvatite se u kolo i zaigrajte!

amadeus2022

Zanimljivo mi je kako izbjegavaš komentirati RB i Maxa koji je prošle sezone dobio tvog “pozera” u dominantnom bolidu, i sam Toto je to nedugo priznao! Smatram da bi osoba poput tebe trebala biti zadnja koja komentira vozače Ferarija a “idolizira” Levisa, “pozera koji se vozika u roza kompletiću, koji si presađuje kosu, i pazi ovo ima ženu koja mu poslije utrke nosi kacigu jer eto on je u utrci dao i zadnji atom snage i nije u stanju ni kacigu da ponese. Svaka čast osobama kome je netko takav idol ali meni neke druge ljudske osobine čine čovjeka veličinom.… Read more »

Heel and toe

Bas mi drago zbog Pereza i isto toliko bi mi bilo drago da je Sainz osvojio 1. mjesto, jer oni su prakticki no.2 u ekipama… Max moze biti super zadovoljan jer je na stazi na kojoj je Ferrari trebao zavrsiti 1-2 ipak zavrsio ispred Leclerca … Leclerc vjerujem jos uvijek psuje, gadan zajeb, jer od sigurnog 1. mjesta na 4. nitko ne bi bio ravnodusan… Odlicni Rusell i Alonso… Sve u svemu vjerovali ili ne zanimljiv GP u Monacu 🙂 … e da i jel Ocon dobio kaznu za incident u prvom zavoju s Hamiltonom? da znam jel cu se… Read more »

Dražen Ravlić

Najdosadnija utrka u kalendaru F1,kruzenje po stazi bez mogućnosti preticanja.

mody

Monako tradicija

F E R R A R I

Cestirke Checu, a za Ferrari bolje da nista ne komentiram za ovu utrku. Nadam se da ce biti bolje u sljedecim trkama

Yukihonda

pošteno.. 👍

mody

Checo bravooo samo ovo je bilo nemoguci uvjeti za voziti cekalo se 1 sata da je bilo dugo leclerc bi dobio da je bilo
Suhi 3 vozac koji je dobio ove sezone..sada baku monako moze bit zanimljiv kad je kisa

zjurina

Bravo Checo – zasluženo & sve čestitke !
Bravo Carlos kad već nemože Charles.
& Bravo Max .
Iako nisu Ferrari i Leclerc pobijedili, doista uzbudljiva i zanimljiva utrka.

theKing

Tebi je jako dosadno u zivotu ako ti je to bila uzbudljiva i zanimljiva utrka

west

A šta dedeku od 70 godina može bit zanimljivo u jednoj selendri nego pokoja tuča dolje na autoputu ili brojanje zvijezda na nebu 🤣🤣🤣!!!

zjurina

O, a ti i gledao utrku ? INTERESANTNO….hahahaha…. ja pomislio da više ne gledaš otkad ovaj tvoj the goat luzer ne pobijeđuje ili ćak više nakon par krugova traži da se vrati u box, da bi kao fol uštedio motor… hahaha

zjurina

Ah, btw ako se ti svojih godina sramiš, ja se svojih ne, korisno sam ih iskoristio.
& usput fulao si broj al nije bitno… uživaj ti meni, to je najvažnije.

zjurina

Što se tiće prvog dijela tvoje rečenice – nije mi dosadno uopče.
A drugi dio – da bila je.
Nemoj tako usko gledati – vidi širu sliku.
Normalno da je bilo dosadnih dijelova, i to vjerovatno čak nekih istih ko i tebi, isto kao i onih uzbudljivih – iako nemoraju biti baš svi isti, jer baš to jednoumlje a ne različitost vodi u dosadu.

rolu

Što je sa Verstapenom što je nagazio dobro žutu liniju na izlasku iz boxa….Ima li kazne ili……Taman stativa da izađe ispred Lecrerca

rolu

Za strategiju Ferrarija ne želim trošiti rečenice….

Heel and toe

Nikako tih pola metra, metar zute linije nije bilo odlucujujce dali ce Max izaci spred Leclerca … ali po pravilima definitivno je upitno …. ali naravno u F1 pravila su gotovo uvijek dvojbena i upitna … Kao npr. i situacija s Oconom i Hamiltonom… smijurija ukratko …

madgalico

Ale! Ale! Checo, Checo!!! Totalno zasluženo. 😉 Jos jedan utrka gdje pokazuje koliko je stresno biti Ferrarijev navijac. 😉
Sto se mene tice totalno su usrali F1 sa tom pažnjom kad ce i kad poceti utrka radi malo jace kise sa najboljim vozacima u najboljim bolidima.
Usrali su te kisne utrke koje nisu bas ceste..

Pratiteljcro

Zadnjih desetak godina NEDAJU da starta utrka ako i dalje padaju kapi kise. Ako imalo pada nema pocetka. I onda kada napokon krenu staza bude polusuha nakon samo 10 krugova i umjesto kisnih guma potreba budu interi. Sramota i palac dolje.

Ferrari kralj f1

Monaco,kiša i to je Max priželjkivao. Nikad nije siguran ishod tako da je i dobro završilo.

147 kt

FERRARI uvijek u srcu. ESSERE FERRARI ❤🇮🇹💪

Ferrari kralj f1

Dobro je i završilo nisam gledao ali nije mi jasno zašto su zvali oba vozača u boks?

147 kt

Cavallino rampante.

Yukihonda

neću ništa komentirati…. dok se svi ne izredate…. samo ću ovo napisati za sada( HRC) HONDA!!!!

odsenne

zato i vozim HONDU!

Yukihonda

Evo bar sam ti ja dao plus… vjerojatno si ti onaj koj zna zašto vozi HONDU??? i kada je ne ide uvijek vjeran HONDI… VOLJETI HONDU… znati trebati povjest i filozofiju….

odsenne

hvala,vidi koliko minusa,i ti imaš 2 minusa.reci mi kada ćemo na cugu kada smo blizu?

TORPEDO

Mene HRC više podsjeća na uspjehe Honde u motociklizmu a ne automobilizmu.
Freddie Spencer…ili recimo Wayne Gardner…znaš uopće tko su bili,jesi ih kad gledao uživo?

theKing

Hahaahahahahhahahha…..

safeth

Čestitke Perezu..Kritike Ferrariju na vrlo lošoj strategiji….!!!

Related Posts
81
0
Would love your thoughts, please comment.x